Deze binnendeuren staan centraal in hedendaagse woningen

Gepubliceerd op 19 March 2021

Deuren verbinden of verdelen ruimtes. Zelfs in hedendaagse woningen waar open ruimtes troef zijn, zijn binnendeuren onmisbaar. Naast hun functionele rol, is ook hun uitstraling bepalend. Inspiratie nodig? Ontdek de laatste trends voor binnendeuren.

Stalen en steellookdeuren

De trend van stijlvolle slanke zwarte ramen in de gevel wordt vlot doorgetrokken naar het interieur. Stalen binnendeuren met glas, zwarte profielen en vlakverdelingen gaan al eventjes mee en houden ook in 2021 stand. Deze deuren zijn ideaal om een ruimte af te sluiten en tegelijkertijd kostbaar daglicht naar binnen te halen. Bovendien is zo’n stalen of steellookdeur de ideale match met een hedendaags interieur: modern, landelijk, vintage of industrieel. Het kan allemaal!

Je hebt keuze in echte stalen binnendeuren of varianten met aluminium of mdf profielen. De prachtig afgewerkte deuren met verschillende mogelijke glastypes en -kleuren vormen echte blikvangers in het interieur. Lees meer over smeedijzeren deuren in aluminium.

Zwarte binnendeuren

Zwart-wit blijft een topper in interieurs. Niet alleen zwarte steellookdeuren maar ook volledig zwarte of donkergrijze deuren, zwarte deurlijsten of deurbeslag vallen in de smaak. De donkere elementen zorgen voor een speels contrast en een tijdloze uitstraling. We horen je denken “Zwarte deuren? Zie je dan niet overal vlekken en vingerafdrukken?” Geen zorgen. Dankzij speciale streepvrije oppervlaktes en materialen hoef je niet voortdurend te poetsen.

Schuifdeuren en ruimte

Met een schuif- of loftdeur kun je in een beweging een grote ruimte opdelen in intiemere kamers of – met de beweging in de andere richting – kleine kamers samenvoegen tot een grote ruimte. Maar schuifdeuren hebben niet alleen functionele kwaliteiten, ook het esthetische aspect is meer en meer van tel. Hou je van landelijk, dan is een robuuste houten schuifdeur met natuurlijke houtkleur zeker geslaagd. Ben je eerder op zoek naar grandeur en allure? Dan is een klassieke ensuite schuifdeur vast je ding. Meer weten? Lees meer over de schuifdeur als stijlvolle ruimteverdeler.

Hoge deuren en deuren met vlakke of onzichtbare omlijsting

Ook in een strak, minimalistisch interieur heeft de binnendeur zijn plaats. Zo benadrukken kamer- en plafondhoge deuren de ruimtelijkheid en voelt een ruimte nog weidser aan wanneer strakke deuren met een blok, vlak of onzichtbare omlijsting bijvoorbeeld volledig in de wand opgaan. Zowel de ‘onzichtbare’ scharnieren en slagplaat zijn bij die laatste verborgen in de afwerking van de muur.  

Oude deuren recupereren

We hechten steeds meer belang aan het hergebruik van materialen en duurzaamheid. Dus waarom geen deuren recupereren? Ben je fan van vintage en oude herenhuizen? Dan val je vast voor de charme van oude deuren met glas-in-lood, paneeldeuren en imposante ensuite deuren. Even opschuren, een likje verf en die volhouten deur kan er weer tegenaan voor 50 jaar. Hiermee voeg je in een klap authenticiteit en degelijkheid toe aan je interieur. Wil je verschillende interieurstijlen, zoals modern en klassiek mixen? Waarom niet?!

Dat opent deuren

Binnendeuren in een of twee richting(en) openzwaaien, deuren open schuiven, pivoteren, … tegenwoordig begeven binnendeuren zich in verschillende richtingen om je de entree te geven die bij je past. Bovendien ben je ook niet meer beperkt tot de klassieke klink om je deur te openen. Wat dacht je van een deur met greep of misschien wel zonder klink? Al zijn retro deurklinken ook erg in trek.

Hedendaagse plinten

De afwerking zit ‘m vaak in de details. En plinten maken je interieur helemaal áf. Combineer bijvoorbeeld je binnendeuren met ‘onzichtbare’, in de muur gepleisterde plinten voor een modern, strak resultaat of zet ze ‘in the picture’ met hoge, opvallende plinten. Ga je voor plinten in mdf, aluminium, roestvrijstaal, kunststof, keramisch, …? Je hebt in ieder geval genoeg stof om je hoofd over te breken.

Op zoek naar meer ideeën om je woning stijlvol in te kleden? Lees hier alle artikels over inrichting.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan