Binnendeuren: welk type deur en deurtechniek kiezen?

De keuze van je binnendeuren heeft een impact op de manier je woont en beweegt. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten? Ontdek het nu.

De zoektocht naar binnendeuren

Verschillende factoren bepalen mee je keuze: je budget, het materiaal, de indeling van de ruimtes, je woonstijl, … Denk vooraf goed na over het resultaat je wilt bekomen. Zo kies je de juiste binnendeuren voor de ideale flow in je woning.

Vind inspiratie

Bekijk uiteenlopende realisaties om ideeën op te doen. Je zal zien, er is veel mogelijk. Zoals originele pivoterende deuren of plaats besparende plafondhoge schuifdeuren bijvoorbeeld.

Begin tijdig je zoektocht

Denk in het begin van je bouwproces al na over je deuren en vraag offertes op. Leg je (ver)bouwplannen voor aan een deurenspecialist zodat die een voorstel op maat kan uitwerken.

Pivoterende eyecatcher

Wat dacht je van een pivoterende deur als eyecatcher? Deze heeft een draaipunt in het vloer en het plafond en kan in alle richtingen draaien. De deur wordt in het vlak met de wand geplaatst. De wanden en de deuren worden verstevigd met staal voor een duurzaam resultaat.

Onzichtbare pivoterende deur

Er bestaan pivoterende binnendeuren die volledig opgaan in je interieur. Zo komt het design van je woning helemaal tot zijn recht. De deur staat in het volledige vlak van de muur en is haast onzichtbaar waardoor er visuele rust en harmonieus totaalbeeld gecreëerd wordt.

Plaats besparende schuifdeur

Wil je graag plaats besparen? Dan is een schuifdeur een goed idee. Hij heeft immers geen draaihoek waar je rekening mee moet houden. Een schuifdeur kun je gebruiken als afsluitdeur maar ook om een ruimte in te delen, maar ook om een ruimte in te delen.

Plafondhoge deuren

Ze zijn steeds populairder: deuren reiken van vloer tot plafond. Hierdoor lijkt een ruimte groter en ze zorgen voor een harmonieuze, strakke look.

Afgewerkt met bijpassende deurgrepen en plinten

Kies mooie deurgrepen voor je binnendeuren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren bijvoorbeeld: in zilvergrijs geanodiseerd of een laklaag in een kleur naar keuze. Strakke deuren vragen om strakke plinten. Ingewerkte aluminium plinten bijvoorbeeld die in het vlak van de wand liggen zorgen voor een high-end afwerking en een eigentijdse look.

In samenwerking met Bouwinfo.be

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief