Je badkamermeubel als centraal punt in je badkamer. Waarop letten bij je keuze?

17/05/2022

Bij de renovatie van je badkamer hoort natuurlijk ook een nieuw badkamermeubel. Het is de blikvanger van je badkamer en staat centraal bij je dagelijkse verzorgingsroutine. Welke badkamerkast het beste bij je past hangt af van verschillende factoren. Ontdek waar je zoal rekening mee houdt in de keuze van je badkamermeubel.

De stijl van je woning

Je kan je badkamer volledig af stemmen op je woonstijl. Heb je een landelijke woning, kies dan voor een landelijk meubel in eik of in een ander houtsoort. Heb je een zeer strakke, moderne woning, dan is een eigentijds, wit meubel wellicht meer iets voor jou. Wat je ook verkiest, bij Zelfbouwmarkt vind je in de ruime toonzaal beslist een badkamermeubel dat aan jouw smaak en wensen voldoet.

Verschillende materialen

Melamine, hout of gelakte MDF zijn veel voorkomende materialen voor badkamermeubels. Welk materiaal je verkiest hangt vaak samen met hoeveel onderhoudswerk je nog in je badkamerkast wil steken. Massief houten kasten vragen vaak nog een laagje vernis. Aan gelakte meubels of kasten in melamine heb je dan weer weinig of geen onderhoud.

Kleurtrend: zwarte badkamerkasten

Ben je een echte trendvolger? Dan is een zwarte badkamerkast zeker iets voor jou! De laatste jaren maken zwarte badkamermeubelen meer en meer hun intrede in de badkamer. En terecht, want ze zien er niet alleen enorm hip en trendy uit, ze combineren ook makkelijk met heel veel andere materialen en kleuren. Een extra voordeel, want eender welke kleur muur met een zwart meubel is steeds een topcombo!

Type badkamermeubel

Enkele of dubbele wastafel?

De grootte van je badkamer heeft natuurlijk ook een impact op de keuze van je badkamermeubel. Heb je maar een kleine oppervlakte ter beschikking, kies dan voor een enkel badkamermeubel, of een badkamermeubel met één wastafel. In combinatie met een kolomkast, creëer je toch nog voldoende opbergruimte voor al je badkamerspullen. Heb je een grotere badkamer, ga dan voor een dubbel badkamermeubel van 1m20 of 1m40. Grote voordeel van een dubbel badkamermeubel met twee wastafels, is dat je er met z’n tweeën jullie ochtendroutine kunnen voltooien. Zo wordt de wachtrij aan de badkamerdeur meteen een stuk korter!

De keuze van de wastafel

Heb je er al eens bij stil gestaan of je een inbouwwastafel wilt of liever een opbouwkom? Beide keuzes hebben voordelen. Zo heb je bij een opbouw waskom nog veel oppervlakte over om al je badkamerspullen uit te stallen. Een inbouwwastafel is dan weer iets makkelijker schoon te maken. Ook in kleur en vorm kan je variëren. Zo kun je spelen met de look van je badkamermeubel en een meubel creëren dat volledig bij jou en je badkamer past!

Staand of hangend badkamermeubel

De keuze voor een staand of hangend badkamermeubel is vooral een esthetische keuze. Toch zijn er ook een aantal praktische zaken in overweging te nemen. Zijn je wanden in de badkamer in Gyproc en heb je geen idee of er extra versteviging is aangebracht, dan kun je best kiezen voor een staand meubel. Een staand meubel heeft doorgaans ook meer opbergruimte. Hangende badkamermeubels hebben dan weer andere voordelen. Zo creëren ze een open gevoel in de badkamer en kun je er makkelijk onder schoonmaken.

Wat je ook kiest, bij Zelfbouwmarkt vind je zeker een badkamermeubel dat aan al je wensen voldoet. In de ruime showroom kun je een groot assortiment bekijken (meer dan 100 toonzaalmodellen). Online is het aanbod nog groter, je vindt in de webshop meer dan 300 badkamermeubels terug.

Bijhorende meubels zoals een kolomkast of spiegelkast

Je werkt je badkamerkast helemaal af met een bijhorende spiegelkast en/of kolomkast. Niet alleen krijg zo een mooi geheel, je wint er ook heel wat opbergruimte mee. Want zeg nu zelf, opbergruimte heb je nooit genoeg!

De ultieme afwerking met je kranen

Bijpassend kraanwerk en accessoires zorgen voor de ultieme afwerking van je badkamermeubel. In deze blog ontdek je welke badkameraccessoires je niet mag missen en hoe je ze optimaal kan inzetten. Wil je helemaal mee zijn met de laatste trends? Kies dan een gekleurde kraan. Gunmetal, brons of goud? Ontdek alles over deze trendkleuren in deze blog!

Benieuwd naar het aanbod van Zelfbouwmarkt? Voor je badkamer en meer? Breng snel een bezoekje aan de ruime showroom of bestel je nieuwe badkamermeubel snel online via zelfbouwmarkt.be. Heb je nog vragen? Contacteer Zelfbouwmarkt telefonisch, per mail, via app of via het contactformulier. Een van de medewerkers neemt dan snel contact met jou op.

In samenwerking met Zelfbouwmarkt

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.