Welk badkamermeubel kiezen? Check onze toptips

Gepubliceerd op 01 July 2019

Bij het samenstellen van je droombadkamer volg je best enkele logische stappen. De eerste is het kiezen van je badkamermeubel. Dat is immers het centrale element in de badkamer. Maar waar moet je zoal op letten bij je keuze?

Van droom tot realiteit

Je ziet het al voor je … Een karaktervol badkamermeubel uit verweerde eik en een tablet van donkere blauwsteen om het plaatje af te maken. Klinkt goed, maar als je gaat rondshoppen voor een badkamermeubel zijn er toch wat aandachtspunten. Je bent dus best voorbereid. Maar geen stress, wij helpen je op weg!

Kies je materiaal en stijl

Denk ook eens na over de stijl van je meubel. Graag een stoer meubel met lades en geïntegreerde handgrepen? Of toch liever de typische cottagestijl met draaideuren? Er is tegenwoordig keuze te over. Helemaal on trend is de natuurlijk ogende badkamer met elementen uit hout. Die vraagt om een meubel in eik, massieve teak, massieve notelaar of met houtmotief. Combineer met groene accenten en creëer een speelse ‘urban jungle’ badkamer. Kijk op de website, op Instagram of Pinterest en laat je inspireren. Of bezoek een X2O showroom en krijg meteen advies.

Bepaal de opstelling

Het begint bij de opstelling van je badkamermeubel: zwevend of staand. Hou je van een ruimtelijk gevoel in de badkamer? Dan is een zwevend badkamermeubel interessant, want daarmee zie je meer van de badkamervloer. Hierdoor lijkt je badkamer groter. Bovendien kun je er vlotjes onder schoonmaken, dat went snel! Is je badkamer ruim genoeg en wil je graag zoveel mogelijk bergruimte? Kies dan gerust voor een staand model.

Check je ochtendroutine

Leg zeker je badkamergewoonten (en die van je huisgenoten) onder de loep. Sta je ’s ochtends alleen aan de wastafel, of is het steeds drummen voor vijf minuten me-time? In functie daarvan kun je kiezen voor een smal of een breed badkamermeubel. En voor één of meerdere waskommen. Bekijk waskommen in diverse materialen en vormen.

Kies je waskommen

Ga je voor een dubbele wastafel, dan heb je een badkamermeubel nodig dat breed genoeg is. Idem dito wanneer je kiest voor één grote waskom. Mogen je wastafels in het oog springen? Naast de klassieke inbouwwastafels, zijn er ook opzetwaskommen. Telkens kun je diverse kanten uit qua vorm, materiaal en kleur. Tip: ontdek de waskommen uit solid surface voor een strakke look zonder naden.

Voorzie genoeg bergruimte

Bergruimte komt altijd van pas. Heb je niet genoeg aan de lades van het meubel, dan voeg je een of meerdere kolomkasten toe. Met een kolomkast uit dezelfde reeks als die van het badkamermeubel bekom je een harmonieuze look. Is je badkamer eerder klein? Ook met een spiegelkast kun je bergruimte winnen. In tegenstelling tot de kolomkast neemt deze geen vloeroppervlakte in beslag. Zo spring je slim om met de beschikbare ruimte.

Snufjes voor meer comfort

Een badkamermeubel moet ook gebruiksvriendelijk zijn. Met soft-close lades sluiten je laden steeds zachtjes. En met ‘push to open’ deuren gaan je deuren automatisch open als je er even op duwt. Het zit ‘em in de details! Ontdek meer frisse ideeën in de inspiratiebrochure.

Graag hulp bij het realiseren van je droombadkamer? Bezoek X2O, dé badkamerspecialist in je buurt. Je ontdekt er uiteenlopende badkameropstellingen en krijgt advies op maat.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan