Sfeervol én praktisch: de kleine badkamer op z’n best

Gepubliceerd op

Veel badkamer-ideeën, maar weinig ruimte? Geen stress! Ook in een kleinere ruimte kan je een sfeervolle en praktische badkamer creëren waarin je heerlijk kan ontspannen. Welke indeling kies je, en wat met de inrichting? Ontdek onze tips om van jouw kleine badkamer een succes te maken en stel in een moeite je winkellijstje op.

Vertrek vanuit een praktisch ontwerp

Hoe creëer je een goed functionerende badkamer als de ruimte beperkt is? Wat je zeker niet wil, is je badkamer inrichten zonder goed plan, om dan vast te stellen dat het resultaat niet werkt voor jou en je huisgenoten. Daarom begint alles met een doordachte indeling, een must voor een badkamer met een goede ‘flow’.

Wat komt waar in je toekomstige badkamer? Maak het concreet door je badkamer uit te tekenen op schaal. Knip de diverse elementen uit (de meubels, douche, kast(en) en radiator) en verschuif ze tot je een indeling hebt die logisch in elkaar zit en waarbij iedereen zich goed voelt. Ontdek praktische tips zie jou daarbij helpen.

Tip: met deze handige badkamerplanner maak je eenvoudig een 3D-tekening van je toekomstige badkamer.

Laat de ruimte groter lijken

Wist je dat bepaalde meubels je badkamer groter laten lijken, en zo bijdragen tot een ontspannen sfeer? Zwevende meubels geven je badkamer een ruimtelijk en open gevoel. Kijk maar eens naar deze badkamerkast met twee lades. De wastafel van mat wit Solid Surface maakt het plaatje helemaal af, en zorgt voor een stijlvolle, frisse look.

Weetje: Solid surface is een ideaal materiaal voor een wastafel, douche of bad. Naast kwalitatief en duurzaam is het uitermate onderhoudsvriendelijk. Mooi meegenomen, want minder poetswerk is meer tijd om te relaxen!

Ook spiegels kunnen je badkamer optisch vergroten. Helemaal interessant wordt het wanneer ze handige extra’s bieden. Wat dacht je van een badkamerspiegel met ledverlichting en anti-dampfunctie? Sfeervol, én handig bij het opmaken of scheren. Het verwarmende element in de spiegel zorgt ervoor dat hij niet aandampt. Je kan dus meteen je gezichtscrème aanbrengen wanneer je net onder een warme douche vandaan komt.

Voorzie genoeg bergruimte

In een compacte badkamer is het extra belangrijk om je spullen een eigen plek te kunnen geven. Anders wordt het al snel een rommeltje. De zwevende badkamerkast van Balmani is smal, maar wel lekker hoog. Dat is veel bergruimte in één keer! Er is ook een bijpassend wastafelmeubel verkrijgbaar. Zo trek je de look mooi door. Meubels die matchen, ook daar worden we heel erg ‘zen’ van! Ontdek meer tips om extra opbergruimte te creëren.

Overweeg een nisdouche

Een douche mag natuurlijk niet ontbreken in je badkamer. Het type bij uitstek voor de compacte badkamer is de nisdouche. Daarmee heb je aan de andere kant van de wand genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een handdoekradiator. Die zorgt voor zalige warmte, maar is ook de ideale plek om je gebruikte handdoeken op te hangen (en te laten drogen). 

Een nisdouche realiseer je met een douchebak (bijvoorbeeld met compact formaat 90x90 cm), een draaideur en een regendoucheset. Door de douchedeur blijft de warmte én het water in de cabine. Zalig! Graag zowel een douche als een bad? Dan kan je op zoek gaan naar twee compacte installaties die je naast elkaar kan plaatsen, ofwel kies je voor een combinatie. Ontdek de mogelijkheden.

Hoe creëer je een sfeervolle en praktische badkamer in een kleine ruimte? Bij X2O Badkamers weten ze er alles over. Bezoek een showroom en krijg advies van een ervaren badkameradviseur. Doe alvast inspiratie op met de infobrochures en maak een eerste ontwerp met de handige badkamerplanner.