Ontdek de voordelen van een hangtoilet en doe inspiratie op

Gepubliceerd op 28 October 2021

Als je bouwt of verbouwt, komt ook het toilet aan de beurt. Wist je dat we gemiddeld 43 uur per jaar op de wc doorbrengen? Een goede reden om eens stil te staan bij je keuze. Ontdek de voordelen van een hangend toilet en scoor frisse ideeën voor jouw nieuwe wc.

Wat is een hangtoilet?

Bij de keuze van je nieuw toilet stel je je vast de vraag: kies ik voor een staand toilet, of voor een hangwc? Om de juiste keuze te kunnen maken ken je best de verschillen. In tegenstelling tot een staand toilet hangt een hangtoilet tegen de muur. Net als bij een staand toilet kies je uit moderne designs. Kijk maar eens naar dit Geberit hangtoilet, of naar deze zwarte hangwc’s.

De plaatsing van een hangtoilet verloopt anders dan bij een staand toilet. Bij een hangwc wordt het inbouwreservoir in de muur verwerkt. Daartegen bevestigt men dan het toilet. Enkel het bedieningspaneel en de toiletpot zijn zichtbaar, wat een strakke uitstraling oplevert.

Omdat het hele reservoir in de ombouw geplaatst moet worden, zie je een diepteverschil. Een nog strakker resultaat creëer je door de hele muur naar voor te halen, waardoor je geen verschil in diepte krijgt. Je twijfelt nog tussen een staand toilet of een hangtoilet? Ontdek handige tips voor het kiezen van een toilet.

Tip: bekijk een breed gamma hangtoiletten van topmerken en bezoek een showroom in je buurt voor advies.

De voordelen van een hangtoilet

Wanneer je een hangtoilet plaatst, doe je dit in eerste instantie omdat het aansluit bij je smaak en woonstijl. Maar een hangend wc biedt nog meer voordelen:

Hygiëne

Een eerste voordeel van een hangtoilet is een betere hygiëne. Wanneer je toilet tegen de muur hangt, kun je er makkelijk onder om de vloer te dweilen. Bovendien zijn er geen randen en kantjes die vuil blijven omdat je er moeilijk bij kunt. Snel onderhoud: check!

Oogt ruimtelijk

Doordat je toiletpot zweeft en minder ruimte inneemt, oogt je kleinste kamertje net wat groter. Het reservoir is niet zichtbaar. Dat in combinatie met een zwevend toilet creëert een gevoel van ruimte. Je badkamer of toiletruimte zal dus optisch groter lijken, wat extra comfort oplevert.

Strakke afwerking met een moderne look

Graag een strakke look voor je toilet of badkamer? Dan is een hangtoilet een echte must. Dankzij het in de muur weggewerkte inbouwreservoir ben je zeker van een nette, strakke wandafwerking. Buiten het toilet is enkel de doortrekknop te zien. Zo straalt je toilet luxe uit en ben je zeker van een stijlvolle ruimte. Daarnaast oogt een hangtoilet veel moderner dan een staand toilet. Benieuwd? Ontdek het Geberit hangtoilet en bijbehorend inbouwreservoir.

Jij bepaalt de hoogte

Een laatste voordeel van hangtoiletten is dat je niet voor de standaardhoogte van 40 centimeter moet kiezen. Jij bepaalt zelf hoe hoog of hoe laag je je hangtoilet monteert. Die verstelbare hoogte is een groot pluspunt voor je toilet op maat, zeker met boomlange tieners in huis.

Tal van handige snufjes

Net zoals bij de staande toiletten kies je met een hangwc uit heel wat technologische snufjes die je leven aangenamer maken. Een toilet zonder spoelrand voor een gemakkelijk onderhoud, een extra hygiënisch douchetoilet, een toilet met een geurafzuigsysteem of een zachtsluitende toiletbril … Er is heel veel mogelijk. Ontdek tips voor de keuze van een praktisch toilet.

Interieurtips

Je toiletruimte inrichten is een klein, maar leuk interieurproject. Bij de minimale afmetingen van 90 centimeter op 120 centimeter heb je al genoeg ruimte voor een toilet en handwasser. De eerste stap? De keuze van het toilet, en dan voornamelijk de kleur. Die zorgt immers voor de rode draad in de inrichting. Naast wit glanzend porselein kun je kiezen voor een mat witte of een matzwarte hangwc. Zo’n zwart hangtoilet is een absolute blikvanger in je kleinste kamertje. Je combineert het eenvoudig met andere zwarte interieuraccenten, of met een uitgesproken kleur.

Bij zowel witte als zwarte toiletten kun je kiezen voor tegels. Waarom ook niet de wanden van je toilet of badkamer betegelen? Hou je meer van een strak geheel, dan kun je een gietvloer en gepleisterde muren overwegen. Om het plaatje af te maken voorzie je een bijpassende handwasser en een stijlvolle spiegel. Ontdek meer tips voor de inrichting van je toilet.

Helemaal overtuigd van de voordelen van een hangtoilet? Tijd om inspiratie op te doen! Ontdek tips voor je keuze en ga eens langs bij een X2O-showroom in je buurt. Daar bekijk je toiletten, toiletmeubels en handwassers in diverse stijlen en krijg je advies van experten.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan