Nooit meer natte handdoeken! Alles wat je moet weten over badkamerradiatoren

Gepubliceerd op 06 November 2018

Om de eerste kou te bestrijden, beantwoorden we al je vragen over handdoekdrogers en badkamerradiatoren.

Kies ik voor een handdoekdroger of een badkamerradiator?

De keuze is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt en het formaat van je badkamer. Een handdoekdroger is hoofdzakelijk ontworpen om efficiënt handdoeken te drogen. De restwarmte sijpelt de badkamer in. Grote handdoeken passen netjes op de horizontale buizen van een handdoekdroger.

Een radiator verwarmt zo snel mogelijk de volledige ruimte. Verticale buizen zijn kenmerkend voor een radiator. De lucht kan zo optimaal circuleren en je badkamer in warmte hullen. Op de meeste radiatoren kan je een handdoekhouder monteren. Eén handdoekhouder wordt meegeleverd, een tweede kan je afzonderlijk bestellen.

Wat is het voordeel van een ‘dubbele’ handdoekdroger?

Je vindt onze handdoekdrogers in zowel enkele als dubbele uitvoering. Bij een dubbele handdoekdroger kan je op de voorste laag horizontale buizen je handdoeken drogen. De achterste laag heeft vooral een verwarmingsfunctie. Een dubbele handdoekdroger heeft een verdubbeld vermogen en zal dus meer warmte geven. Het vereiste vermogen bereken je samen met de verkoopmedewerker.

Zijn de toestellen te combineren met mijn badkamerinterieur?

De Vipera radiatoren en handdoekdrogers zijn verkrijgbaar in wit (blinkend of mat) en antraciet (mat). Je kan ze dus perfect afstemmen op je badkamermeubel en wastafeltablet. Een matte, witte radiator past bijvoorbeeld uitstekend bij solid surface wastafels. Laat je verder inspireren door ons Pinterest-bord.

Is een handdoekdroger handig in een kleine badkamer?

Zeker, want in een kleine badkamer kan je genieten van de dubbele functie van een handdoekdroger. Je handdoeken drogen, en er is voldoende restwarmte voor de hele badkamer. Verschillende van onze handdoekradiatoren hebben plaatsbesparende, platte buizen. Zo kan je het toestel bijvoorbeeld achter de deur plaatsen.

Kies ik voor een aansluiting op de centrale verwarming of op het elektriciteitsnet?

Die keuze geldt enkel voor handdoekdrogers. Een radiator kan je niet aansluiten op het elektriciteitsnet. Als je gebruik maakt van het centrale verwarmingsnet, zal je toestel meer warmte afgeven. Nadeel kan zijn dat je centrale verwarming moet blijven draaien in het tussenseizoen, ook wanneer je enkel je handdoeken wil drogen. Daarom kan je ook kiezen om de badkamer elektrisch te verwarmen.

Wil je de voordelen van beide systemen combineren? Dat kan door je toestel van zowel een elektrische aansluiting, als een aansluiting op de centrale verwarming te voorzien.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan