Kleine badkamer? Denk groots!

Gepubliceerd op 20 March 2017

Heb je een kleine badkamer en snak je naar ruimte en een luxueus gevoel? Haal dan alles uit de kast! Met een slimme indeling, handige opbergmiddelen en optische trucs kom je al een heel eind verder.

Badkamers in ons land zijn gemiddeld nauwelijks acht vierkante meter groot. Wat doe je als je een piepkleine badkamer hebt van pakweg drie op anderhalve meter? Juist, een gevoel van ruimte creëren met de gepaste ingrepen en plaatsbesparend badkamermeubilair.

Maximaal comfort

Fabrikanten hebben dat goed begrepen en bieden daarom modulaire en vrij te combineren oplossingen aan. Compacte meubelen met een geringe diepte en aanzienlijke opbergmogelijkheden in de hoogte bijvoorbeeld en dit in zowel eik als lak. Ze bieden je een maximum aan comfort. Kies voor een zwevend meubel met 2 laden, ze bieden je een schat aan opbergruimte. Brede meubels met slechts één wastafel scoren tegenwoordig goed. Zo beschik je over een zee van ruimte om spullen zoals make-up en verzorgingsproducten een vaste plek te geven.

Extra bewegingsruimte

In de hoek van de badkamer kun je een hoekbad plaatsen dat, voor extra bewegingsruimte zorgt. Zo heb je tijdens het baden allesbehalve een beklemmend gevoel en benut je de ruimte maximaal. Plaats je je bad liever niet in een hoek? Kies dan voor een halfvrijstaand exemplaar. Dit model plaats je vrij tegen een muur, waardoor er langs beide kanten van het bad nog voldoende ruimte overblijft. Het toilet hou je best buiten de badkamer. Als dit niet mogelijk is, kies dan zeker voor een hangtoilet. Het ziet er strak en compact uit en eronder dweilen is een fluitje van een cent. En de verwarming? Een verticale radiator is geknipt voor een kleine badkamer. Hij neemt weinig plaats in en doet ook dienst als droogrek voor handdoeken.

Vergrotend effect

Inbouwdouchekraanwerk is eveneens een hulpmiddel om meer ruimte uit je hoed te toveren. Je verbergt op die manier alle kraantechniek in de muur. Dat levert je niet alleen een strakke look op, maar ook bijkomende bewegingsvrijheid in de douche. Kies je voor spiegelglas voor je douchewanden, zo benadruk je het vergrotende effect nog meer.

Helder licht

Sobere kleuren zijn in een kleine badkamer op hun plaats. Zo komt wit meubilair in combinatie met een donkere vloer beter tot zijn recht. Accessoires in één enkele kleur scheppen een rustige sfeer. Een ondiep bovenkastje met een spiegel weerkaatst het licht, spots boven de wastafel en het bad zijn ideaal voor een functionele en heldere verlichting. Een grote dakkoepel laat extra veel licht binnen schijnen. Bleke muren zorgen ervoor dat de lichtinval maximaal wordt verspreid. Daardoor lijkt de badkamer meteen heel wat ruimer.

Creëer een gevoel van ruimte

Wil je in een kleine badkamer een ruimtelijk gevoel opwekken? Lees dan onze tips!

  • Plaats dezelfde tegels zowel tegen de muur als op de vloer.
  • Heldere, lichte kleuren reflecteren het licht.
  • Zwevende kasten houden de badkamervloer vrij.
  • Hang een grote spiegel boven de wastafels.
  • Voorzie heldere wanden voor je douche.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan