Een kleine badkamer renoveren? Zo haal je er het maximum uit!

16/06/2021

Je droomt van een nieuwe look voor je kleine badkamer. Maar hoe realiseer je al je badkamerwensen op een beperkte oppervlakte? Met een slimme inrichting is er meer mogelijk dan je zou denken. Leer hoe je efficiënt omspringt met de beschikbare ruimte en creëer jouw luxueuze ontspanningsplek. Liever advies op maat? Maak dan hier een afspraak voor een showroombezoek.

Een douche én een bad in je kleine badkamer

Je houdt van een verkwikkende douche, maar evengoed kan je enorm genieten van een ontspannend bad. Helaas is er niet genoeg plaats in je badkamer voor beide. Een muntje opgooien dan maar? Niet nodig, want je kan ook voor een bad-douchecombinatie of douchebad gaan. Daarmee heb je telkens de keuze tussen een douche of een bad. Door het badscherm weg te draaien geniet je tijdens je bad van een open zicht en een ruimtelijk gevoel. Ontdek de mogelijkheden voor een bad-douchecombinatie in jouw badkamer en probeer de handige keuzehulp.

Een ruimtelijke inloopdouche

Fan van een inloopdouche, maar vrees je dat die niet in je kleine badkamer zal passen? Als je over 140 à 160 cm beschikt, is een inloopdouche geen enkel probleem. In een inloopdouche heb je een vrij gevoel, en er zijn geen opstapjes waarover je kan struikelen. Een drempelloze douche is een aanrader als je kleine kinderen hebt, een dagje ouder wordt of als je je badkamer toekomstproof wil maken. En jazeker, een inloopdouche ziet er erg chic uit. Bekijk diverse opstellingen en maak een afspraak in een showroom voor advies.

Privacy op het toilet in de kleine badkamer

Integreer je een toilet in je kleine badkamer, of niet? Sommige (ver)bouwers bergen dit plan op omdat ze vrezen voor een gebrek aan privacy. Maar met een mat of donker fumé glas ter hoogte van het toilet zit je afgeschermd en heb je privacy te over. De strakke look van het glas past bovendien bij uiteenlopende badkamerstijlen. Verken het gamma en ontdek tips voor je keuze.

Opbergmogelijkheden voor je compacte badkamer

Om optimaal van je kleine badkamer te kunnen genieten, heb je voldoende opbergruimte nodig. Open rekjes zijn af te raden, want ze geven al snel een rommelige indruk. Als je veel spullen kwijt wil in je badkamer, investeer je beter in een mooie, strakke spiegelkast of een meubel tot op de grond. Je kan ook kiezen voor nis met legplanken. Lichte kleuren krijgen de voorkeur, want daarmee lijkt je badkamer meteen een stuk ruimer. Vraag je gratis badkamermeubelgidsen aan en laat je inspireren.

Een kleine badkamer met schuin dak renoveren

Een vaak voorkomend obstakel bij badkamerrenovaties is een schuin dak in de badkamer. Voor een bad of een toilet heb je tegen de muur onder het dak vast nog genoeg plaats. Door een dakraamopening te voorzien, win je makkelijk 15 cm hoogte. Een meubel met spiegel tegen de schuine wand is minder evident. Tip van de expert: zorg voor een gyproc wand die wat naar voor komt. Daar kan je makkelijk legplankjes tegen plaatsen, waardoor je extra bergruimte creëert.

Plannen om je kleine badkamer te renoveren? Maak een afspraak voor een bezoek aan een X2O-showroom in je buurt. Daar krijg je advies op maat van enthousiaste badkamerexperts. Bovendien spot je er tal van inspirerende badkameropstellingen, voor nog meer frisse ideeën. Ook op Pinterest en Instagram vind je heel wat inspiratie.

In samenwerking met X²O Badkamers

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.