Een badkamer die geschikt is voor het hele gezin? Hier let je op.

Gepubliceerd op

De ochtendspits in de badkamer kan er chaotisch aan toegaan. Zeker wanneer alle leden van het gezin op hetzelfde moment aan de dag willen beginnen. Een badkamer die je deelt met meerdere huisgenoten, vraagt om een praktische aanpak. En al helemaal met jongere kinderen. Hoe richt je je badkamer in zodat iedereen van het gezin er zijn plek krijgt? Ontdek onze tips.

Zorg voor bewegingsruimte

Een badkamer kan al gauw krap worden als je er met meerdere personen tegelijk bent. Benut daarom de ruimte zo goed mogelijk, zodat jullie vlot naast elkaar door kunnen bewegen. Maak slim gebruik van de ruimte door bijvoorbeeld te kiezen voor een hoekbad, een inloopdouche of een douche met een schuifdeur in.

Dit tweepersoons ligbad met dubbelwandige rand bijvoorbeeld, is het ideale bad voor de gezinsbadkamer. En deze douche bijvoorbeeld, biedt veel ruimte maar neemt weinig plek in beslag. Combineer met een dunne douchebak en krijg het gevoel van een inloopdouche zonder bijhorende natte badkamervloer.

Voorzie voldoende opbergruimte

Meerdere personen in de badkamer, dat betekent ook meer spullen. Het is dan ook zo aangenaam als alles netjes opgeborgen kan worden en ieder een eigen plek heeft. Kies bijvoorbeeld voor een staand badkamermeubel in de plaats van een zwevend exemplaar en geniet zo van 50% meer opbergruimte. Nood aan nog meer kastruimte? Werk in de hoogte met je badkamerkasten en geef je verzorgingsspullen een plek in een spiegelkast die zo breed is als de wastafel. Een grote spiegel en kastruimte in één, een win-winsituatie!

Kies zorgvuldig je materialen

Je badkamer wordt doorheen de jaren intensief gebruikt. Zeker met kleine kinderen in huis. Kies daarom voor materialen die lang meegaan. Badkamermeubels met een wastafelonderkast in melamine bijvoorbeeld, kunnen tegen een stootje en kunnen makkelijk schoongemaakt worden met een vochtige doek. Een wastafel of tablet gemaakt uit Solid Surface is ook een aanrader. Kleine krasjes? Die schuur je makkelijk weg. Een wastafelmeubel met lades voorzien van een stil soft close-systeem is ook geen overbodige luxe. De langslapers (of vroege inslapers) zullen je dankbaar zijn.

Ga voor rust in je styling

Wil je ook wel eens tot rust komen in je badkamer? Voorzie dan opbergers en wasmanden zodat iedereen een plek heeft om zijn spullen in kwijt te kunnen, zodat je er niet mee geconfronteerd wordt tijdens je zen-momentje. Houd je badkamerstyling rustig door te kiezen voor een rustige basiskleur en te werken met kleurrijke accenten die terugkomen in de accessoires. Leuke gekleurde tegels geven je badkamer dan weer karakter. Lees ook de tips voor het creëren van een badkamer met spa-gevoel.

Op zoek naar badkameroplossingen die passen bij het hele gezin? Ga frisse ideeën opdoen in een van de X2O-showrooms in je buurt of laat je inspireren door de gratis brochures.