Badkamerspiegel inspiratie: spiegeltje, spiegeltje aan de badkamerwand …

19/02/2024

Nergens kijk je jezelf meer in de ogen dan in de badkamer. Alleen daarom al speelt de spiegel een cruciale rol. De vorm, de plaatsing en zelfs de afmetingen van de spiegel dragen in grote mate bij aan de ambiance van onze droombadkamer. Laten we eens kijken naar de nieuwste trends voor spiegels en enkele handige onderhoudstips.

Spiegeltrend: organische vormen

Een opkomende trend die momenteel de badkamerwereld verovert, is het gebruik van organische en ronde vormen voor je badkamerspiegel. Deze esthetiek, met een vleugje retro, heeft zijn weg gevonden naar mode, meubels en nu ook naar onze badkamers. Ovale baden en ronde spiegels voegen persoonlijkheid toe aan je badkamer. Door te kiezen voor (grote) organische spiegels, creëer je een echte blikvanger in jouw badkamer of toiletruimte.

Een voorbeeld van deze trend is de Balmani Cloud spiegel, geschikt voor zowel de badkamer als de toiletruimte. Deze spiegelreeks kenmerkt zich door hoogwaardig design en topkwaliteit, waardoor het een adembenemende toevoeging is aan elke ruimte. Bovendien kun je deze spiegel precies hangen zoals jij wil – er is geen boven- of onderkant!

Voorkom beslagen spiegels

Een frustratie die velen zullen herkennen: het beslaan van de badkamerspiegel na een douche of bad. Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor. Spiegels met anti-dampfunctie zijn uitgerust met speciale spiegelverwarming, waardoor ze niet beslaan. De Luca Varess Organic spiegel is een voorbeeld van een dergelijk innovatief ontwerp, waardoor je in alle rust jezelf kunt klaarmaken voor de dag of voor het slapen gaan. De spiegel is bovendien een echte eyecatcher in je badkamer.

Spiegels met kleur en verlichting

Naast de vorm is ook de kleur van je spiegel van groot belang. Spiegels met een opvallend kader rondom zijn dé eyecatcher in jouw badkamer. Of je nu kiest voor mat zwartBrushed RoségoldChampagne gold of Brushed GunMetal, de mogelijkheden zijn eindeloos en bieden een kans om jouw persoonlijke stijl te uiten.

Je spiegel kan, naast esthetisch, ook praktisch een cruciale rol spelen. Zo kun je jouw spiegel upgraden met geïntegreerde ledverlichting. Dat zorgt niet alleen voor perfect licht tijdens het gebruik, maar het verbetert ook de algehele sfeer van de ruimte. Een spiegel met verlichting kan op verschillende manieren worden geïmplementeerd, van een verlichte rand aan de voorzijde tot verlichting achter de spiegel, wat een extra luxe uitstraling geeft.

Spiegels in elke ruimte

Niet alleen in de badkamer, maar ook in toiletruimtes verdienen spiegels de nodige aandacht. Ook hier kun je kiezen voor ronde of ovale toiletspiegel of juist hoekige spiegels, eventueel met geïntegreerde ledverlichting voor extra functionaliteit en stijl. Verder is het belangrijk om vooraf je badkamer goed op te meten om de juiste maat spiegel te kiezen en die te plaatsen in de buurt van natuurlijk licht voor een optisch ruimtelijk effect.

Het functionele met het aangename combineren

Al eens gedacht aan een spiegelkast? Zo combineer je het functionele en praktische van een kast met het mooie van een spiegel. Wist je dat X²O zelfs ronde en ovale spiegelkasten in de collectie heeft? Een spiegelkast hoeft daarom zeker niet saai te zijn!

Hoe onderhoud je jouw spiegel?

Hoewel het schoonmaken van spiegels niet altijd het favoriete klusje is, hoeft het geen ontmoedigende taak te zijn. Je spiegel schoonmaken is een koud kunstje! Hoe je dit doet? Heel simpel! Haal een zachte droge doek en de X²O universele badkamerreiniger in huis en ga van start!

Glas is van nature een bijzonder duurzaam en sterk product. Reinig je badkamerspiegel daarom dagelijks met een zachte droge doek. Gebruik in je spiegel-schoonmaakroutine regelmatig ook een allesreiniger voor de badkamer zoals de X²O universele badkamerreiniger. Droog nadien steeds af met een schone zachte doek. Zo kan je corrosie vermijden. Tip: Vergeet ook niet de randen van de spiegel af te drogen.

Gebruik nooit ammoniak- en zuurbevattende of andere bijtende producten, zoals anti-kalkproducten. Deze tasten de spiegel onherstelbaar aan. Gebruik ook geen schuursponzen of andere krassende materialen.

Of je nu op zoek bent naar een klassieke, minimalistische of juist een gedurfde spiegel, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ongeacht je voorkeur, spiegels blijven een onmisbaar element in elk badkamerinterieur. Voor advies op maat en spiegeltips kun je terecht bij de badkameradviseurs van X²O Badkamers. Je vindt ze in een van de X²O showrooms of vind inspiratie op hun website. Laat jouw badkamer stralen met de perfecte spiegel!

In samenwerking met X²O Badkamers

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.