Badkamerdesign in 2022: doordacht, luxueus én ruimtelijk

Gepubliceerd op 18 January 2022

Benieuwd naar de aankomende badkamertrends? Volgens expert X²O Badkamers loopt de badkamer dit jaar over van diepgang op verschillende niveaus. We gaan met z’n allen voor doordacht, luxueus en ruimtelijk. Verken tal van prachtige looks en upgrade je badkamer. Wauw-effect gegarandeerd!

The Art of Bathing: baden in design

Designbaden zijn als tuinmeubels: je kijkt er meer naar dan dat je er zelf inligt. Daarom is het design van het bad heel belangrijk, ook aan de buitenkant. Het wordt als het ware het designobject van je badkamer; een stukje kunst om naar te kijken. Dat is waar de Balmani Scala in uitblinkt: vormgeving. Zijn fijne afwerking, uitgekiend ritme en organische ronding maakt van dit bad de eyecatcher van elke badruimte. Bekijk foto’s en specificaties.

Out of Lines: opvallend naadloos

Om je inloopdouche zonder voegen en dus esthetischer te installeren had je tot vandaag vooral keuze uit grote keramische tegels of duurdere marmeren platen. In 2022 veranderen de spelregels met de nieuwste douchepanelen Zaha Stone en Calacatta De Luxe uit keramiek met marmerdecor, van maar liefst 2,2 meter hoog en 1,4 meter breed. Zij maken het mogelijk om elke badkamer naadloos af te werken en een wauw-effect te genereren. Je kan kwistig buiten de lijntjes kleuren, want er zijn er geen. Zo zet je een architecturaal plaatje neer. Bekijk diverse douchepanelen.

The Grey Anthem: het nieuwe grijs

Ofwel zit je in het zwarte ofwel in het witte kamp: qua interieurinrichting zijn er niet veel compromissen gesloten het laatste decennium. Gelukkig komt daar stilaan verandering in, want grijs is aan een grote opmars bezig in zowel de meubel-, auto- als badkamerindustrie. Was grijs saai, dan is het nu een kleur met diepgang die meer nuance in het geheel aanbrengt. In 2022 gaan we voor een upscaling van grijs met luxueuze grijze natuurstenen als Pietra Grey. Bekijk wastafels in natuursteen Pietra Grey.

Vertical Spacing: verticalisme brengt ritme

Een element uit de jaren 60 en 70 dat nu zijn weg naar de hedendaagse vormgeving vindt, is het gebruik van hout met verticale lijnen. Meer nog, we werken zelfs met een zekere groef. Daardoor krijgen meubels de illusie meer diepte en ritme te hebben en architecturaler te zijn. Het is zoals in de modewereld: verticale strepen maken langer en eleganter. Zowel met notelaar, lichte teak of donkere eik maakt verticalisme het verschil en wordt het meubel in kwestie high-end.

The Level Game: verzonken wastafels

De mooiste ontwerpen zijn degene die je niet ziet. Dat geldt ook voor wastafels. Balmani Cubo is zo ontworpen dat de wastafel en de onderliggende kast één worden, zodat je een speels volume van verschillende levels krijgt. Van veraf heb je zelfs niet door dat het om twee spoelbakken gaat die naadloos in elkaar zijn verwerkt. Door inbouwkranen te integreren en twee aparte spiegels te plaatsen, wordt het geheel van een ongekend interieurniveau. Stel in 4 stappen je Balmani Cubo badkamermeubel samen.

Geïnspireerd door de aankomende badkamertrends? Top! Dan kun je je badkamer gaan samenstellen met de hulp van de X2O-adviseurs. Bezoek een X2O-showroom in je buurt en laat je begeleiden bij je keuzes. Succes!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan