Zo lukt het: realiseer jouw badkamerdroom in 5 stappen!

Op en top luxueus. Minimalistisch in zwart-wit. Een ruime inloopdouche. Je hebt vast een beeld van je droombadkamer, maar hoe maak je er werk van? Hoe realiseer je de badkamer van je dromen? Volg dit stappenplan en geniet van een prachtresultaat!

Stap 1: kies je badkamermeubel

Het hart van je badkamer is het badkamermeubel. Je zal het elke dag gebruiken, dus het loont de moeite om er even bij stil te staan. Ga je bijvoorbeeld voor een zwevend of een staand meubel? Een zwevend model doet de ruimte groter lijken en is handig bij het poetsen van de vloer. In een staande uitvoering kun je dan weer meer spullen kwijt. Bekijk diverse voorbeelden en laat je inspireren.

Welke stijl heb je voor ogen? Een afwerking in hout zorgt voor een warme uitstraling. Teak, verweerde eik, massieve eik … Je kan alle kanten uit! Ook knap: witte lak. Daarmee creëer je een cleane look en een ruimtelijk gevoel. En met een badkamermeubel uit zwarte eik of in zwart matte lak bekom je een pittig contrast in je witte badkamer. Spot diverse badkamerstijlen en ontdek uiteenlopende afwerkingen voor badkamermeubels.

Stap 2: kies je wastafels en je kranen

Je kan natuurlijk voor klassieke inbouwwastafels gaan, maar misschien passen opzetwaskommen beter bij de look die jij voor ogen hebt. Kies voor ronde vormen of strakke lijnen in functie van je smaak en woonstijl. Naargelang de breedte van je badkamermeubel ga je voor één of twee waskommen.

Heb je aan één wastafel of waskom genoeg, dan kun je een asymmetrisch badkamermeubel overwegen. Dat heeft één wastafel of waskom, met daarnaast extra ruimte voor bijvoorbeeld je badproducten. Je badkamerspecialist adviseert je graag over mogelijke opstellingen en materialen. Ken je het materiaal solid surface al? Daarmee bekom je een stijlvolle mat witte look met een minimum aan onderhoud.

Denk ook eens na over bijpassende kranen. Kies de juiste wastafelkraan op basis van de vorm en stijl van de waskom en/of de handgrepen van het badkamermeubel. Helemaal on trend is zwart kraanwerk. Combineer je zwarte kranen met een wit wastafelblad, dan bekom je een pittig contrast. Stijlvol en tijdloos. Keuzestress? Kranen die elegante ronde en scherpe rechte lijnen combineren passen in elk interieur. Bekijk badkamerkranen met uiteenlopende vormen en afwerkingen.

Stap 3: kies je spiegels

Hou je van sfeer in de badkamer? Een spiegel met ledverlichting zorgt voor een warme gloed op de achterliggende muur. De extra verlichting komt ook van pas tijdens het opmaken of scheren, net als een spiegel met vergrootglas functie. Laat je inspireren door de huidige trends en plaats twee verticale spiegels naast elkaar. Onverwacht eigentijds en stijlvol. Al gedacht aan een spiegel met anti-damp functie? Daarmee hoef je je spiegel minder vaak te poetsen. Meer tijd om te genieten dus!

Stap 4: kies de douche en het bad van je dromen

Een royale inloopdouche, een plaatsbesparende douchehoek, een douche in een nis, of toch maar een douchecabine? Ontdek uiteenlopende doucheopstellingen en vind jouw match. Voor het bad kies je uit inbouwbaden, hoekbaden, vrijstaande baden en massagebaden. Bekijk de mogelijkheden en check de inspiratiebrochure. Met bijpassende bad- en douchekranen maak je het plaatje af.

Stap 5: denk aan extra bergruimte

Bergruimte komt altijd van pas. Hoe profiteer je van extra kastruimte zonder veel bewegingsruimte op te geven? Dat lukt met een kolomkast of wandmodule die je aan de muur monteert. Ook met een spiegelkast zorg je voor extra bergruimte. Handig voor het opbergen van make-up of badproducten.

Doe frisse ideeën op!

Nu kun je alle elementen gaan schikken. Pluk inspiratie op Instagram, Pinterest, in de X2O showrooms en op de website. De indeling van je badkamer is belangrijk, neem dus de tijd om een aantal mogelijkheden uit te tekenen.Hoe houd je rekening met zowel de lichtinval, de beschikbare ruimte, je gezinssituatie, je behoeften als je persoonlijke smaak? Laat je adviseren door dé badkamerspecialist. Zo bekom je een efficiënte indeling die werkt voor jou en je gezin.

Graag advies voor je droombadkamer? Bezoek X2O, dé badkamerspecialist in je buurt. Hij helpt je knopen doorhakken en beantwoordt al je vragen. In een moeite ontdek je diverse badkameropstellingen. Succes! 

 

In samenwerking met X²O Badkamers

Meer nieuws van X²O Badkamers

‘Hoe groot is een comfortabel bad?’ en andere prangende badkamervragen

Wanneer je sanitair gaat kiezen of installeren, is de kans groot dat je op een bepaald moment vra

Solid surface: de nieuwe trend in de badkamer

Solid surface betekent letterlijk ‘vast oppervlaktemateriaal’.

Tips voor het kiezen van het juiste toilet

We gebruiken meermaals per dag het toilet.

Dit zijn de badkamertrends in 2020

Plannen om in 2020 je badkamer te renoveren?

GRATIS Nieuwsbrief