Welke badkamerspiegel kiezen? Ontdek onze beste tips!

Nog geen idee welke badkamerspiegel je wil? Denk er zeker eens over na, want je badkamerspiegel bepaalt mee de sfeer en uitstraling van je badkamer. Ontdek de mogelijkheden en vind de perfecte match!

Functioneel en decoratief

Een eenvoudige, rechthoekige spiegel boven je wastafel oogt tijdloos en modern tegelijk. Maar kijk ook eens verder dan deze klassieker. Badkamerspiegels zijn verkrijgbaar in diverse vormen en uitvoeringen. De juiste spiegel in de juiste ruimte kan je badkamer echt naar een hoger niveau tillen. Zo laat hij een kleine badkamer groter lijken, zorgt hij voor instant sfeer en zet hij het ontwerp van je badkamer extra in de verf. Een spiegel kiezen hoeft geen opdracht te zijn. Laat je inspireren en ontdek snel onze tips!  

Eén of twee?

Beslis eerst of je één of twee spiegels wil. Heb je een dubbele wastafel, dan komt een grote spiegel goed tot zijn recht. Als je twee enkele wastafels hebt, kun je best twee aparte spiegels plaatsen. Zin in iets vernieuwends? Kies dan voor twee verticale spiegels naast elkaar: onverwacht eigentijds en stijlvol, zonder in te boeten op comfort. Als je voldoende ruimte hebt kun je bijkomend een passpiegel in je badkamer plaatsen. Daarmee check je in één oogopslag je volledige outfit, handig!  

De grootte van je badkamerspiegel

Hoe groot moet je badkamerspiegel zijn? Een spiegel die even breed is als je badkamermeubel is altijd goed. Daarmee bekom je een evenwichtig totaalbeeld dat rust uitstraalt, perfect voor een badkamer. De ideale hoogte varieert naargelang het gewenste effect. Je houdt best rekening met de grootte van de ruimte. In een ruime badkamer kun je gerust all the way gaan met een XL-spiegel. Bij een compacte badkamer past een bescheidener exemplaar. Wees gerust, ook die zal je badkamer optisch vergroten. Ontdek spiegels in diverse afmetingen en laat je adviseren.

Rechthoekig, vierkant of rond

Altijd een goed idee: je badkamerspiegel afstemmen op je gewenste badkamerstijl, want zo bekom je een samenhangend geheel. Een rechthoekige of vierkante spiegel oogt strak en eigentijds. Deze spiegelvormen spelen hun troeven uit in de moderne badkamer. Ook voor designbadkamers en industriële badkamers zijn hoekige spiegels een slimme keuze. Met een ronde spiegel versterk je eerder de zachte, authentieke uitstraling van je badkamer. Nog niet zeker welke badkamerstijl je wil? Ontdek hier je voorkeur en kijk ook eens op Instagram en Pinterest.

Met of zonder rand

Misschien ga je voor een pure look, dan is een badkamerspiegel zonder rand een prima match. Mag het iets meer zijn? Dan kun je uitkijken naar een badkamerspiegel met lijst. Al naargelang je badkamerstijl kies je voor een houten kader (landelijk en cottage) of voor een aluminium rand (eigentijds en modern).

Leuke extra’s

Met ingewerkte ledverlichting maak je van je spiegel een echte blikvanger. Een spiegel die een warme gloed werpt op de achterliggende muur brengt meteen sfeer. Een strategische lichtstrook aan de bovenzijde of frontale verlichting is vooral functioneel van aard. Zo werpt frontale verlichting geen ongewenste schaduwen op je gezicht, handig bij het opmaken of scheren. Ontdek diverse spiegels met ingebouwde ledverlichting. Hou je er niet van als je badkamerspiegel aangedampt is na het douchen? Kijk dan uit naar een spiegel met anti-dampfunctie. Die altijd klaar voor gebruik. Voor een snelle ochtendroutine!

Ruimtebesparende spiegelkast

Graag veel bergruimte in je badkamer? Overweeg dan een spiegelkast, daarin kun je vlotjes je verzorgingsproducten, make-up, medicatie of scheergerei kwijt. Omdat je spulletjes netjes opgeborgen zijn, maakt je badkamer een ordelijke indruk. Zo kun je je er beter ontspannen. Is je badkamer eerder klein, dan is de combinatie van een spiegel en een opbergkast interessant om plaats te besparen. Je merkt het: ook met weinig plaats maak je van je badkamer een oase van rust. Veel succes!

Graag advies op maat voor je droombadkamer? Bezoek X2O, dé badkamerspecialist in je buurt. Je ontdekt er meer dan 70 verschillende badkameropstellingen en tot 1900 m2 badkamerinspiratie. Van strak industrieel tot gezellig landelijk. Spring eens binnen en maak kennis met de nieuwste trends!  

 

In samenwerking met X²O Badkamers

Meer nieuws van X²O Badkamers

‘Hoe groot is een comfortabel bad?’ en andere prangende badkamervragen

Wanneer je sanitair gaat kiezen of installeren, is de kans groot dat je op een bepaald moment vra

Solid surface: de nieuwe trend in de badkamer

Solid surface betekent letterlijk ‘vast oppervlaktemateriaal’.

Tips voor het kiezen van het juiste toilet

We gebruiken meermaals per dag het toilet.

Dit zijn de badkamertrends in 2020

Plannen om in 2020 je badkamer te renoveren?

GRATIS Nieuwsbrief