Kraanwerk. Het geheime wapen voor je badkamer!

Om te bepalen welke kranen het beste in jouw badkamer passen, is het ideale startpunt de stijl van je badkamermeubel.

Wastafelkranen

Als je houdt van een strakke look, kies je best voor kranen met enkel rechte lijnen. Heb je een meer romantische stijl, dan past kraanwerk met vloeiende lijnen perfect.

Zoek je een gulden middenweg? Ga voor kranen die elegante ronde, en messcherpe rechte lijnen met elkaar combineren. Deze kranen voelen zich thuis in elk interieur.

Kies bij een grotere wastafel voor een grotere kraan en bij een kleinere wastafel voor een kleinere kraan. Zo creëer je een gevoel van eenheid en harmonie.

Bij een wastafel met opzetwaskommen is een eigentijdse, verhoogde wastafelkraankraan een aanrader.

Een vernieuwende optie is de inbouwwastafelkraan. Deze strakke, plaatsbesparende oplossing wordt vooral gebruikt bij wastafeltabletten in solid surface en bij opzetwaskommen.

Douchekranen

Geniet van een echte wellnessdouche in eigen huis met een regendoucheset. Of je nu gaat voor opbouw- of inbouwkraanwerk: op comfort en stijl hoef je sowieso niet in te boeten. Personaliseer jouw douche volledig met bijvoorbeeld zwart douchekraanwerk.

In de douche is een thermostaatkraan handig. Dankzij de ingebouwde warmteregelaar kan je de watertemperatuur exact instellen. Zo blijft het water steeds op een constante temperatuur, waardoor je je niet kan verbranden. Bij douchekranen uitgerust met safe touch wordt het kraanoppervlak nooit warmer dan de temperatuur van het water.

Badkranen

Voor badkranen zijn er ook heel wat mogelijkheden. Als je bad tegen de muur staat, kan je de beschikbare ruimte optimaal benutten dankzij een badkraan met muurmontage. Praktisch, strak én mooi.

Heb je graag eens wat anders, dan kan je bij sommige baden opteren voor kranen die je op de rand van je bad monteert.

Een vrijstaand bad is altijd de eyecatcher van je badkamer, en daar hoort zonder twijfel een statige, staande badkraan bij.

In samenwerking met X²O Badkamers

Meer nieuws van X²O Badkamers

‘Hoe groot is een comfortabel bad?’ en andere prangende badkamervragen

Wanneer je sanitair gaat kiezen of installeren, is de kans groot dat je op een bepaald moment vra

Solid surface: de nieuwe trend in de badkamer

Solid surface betekent letterlijk ‘vast oppervlaktemateriaal’.

Tips voor het kiezen van het juiste toilet

We gebruiken meermaals per dag het toilet.

Dit zijn de badkamertrends in 2020

Plannen om in 2020 je badkamer te renoveren?

GRATIS Nieuwsbrief