Tips & tricks voor de kleine badkamer

Heeft u moeite met het inrichten van uw kleine badkamer? Lees dan snel verder. In dit blogartikel worden de handigste tips en trucs prijs gegeven om uw kleine badkamer zo efficiënt mogelijk in te richten.

Kleurgebruik in een kleine badkamerTip 1: Kleurgebruik

Het is verstandig om hooguit 2 lichte kleuren te gebruiken in uw badkamer, aangezien de badkamer alleen maar kleiner doet lijken door allerlei verschillende en donkere kleuren. Wanneer uw lichte kleuren gebruikt, zal uw badkamer visueel een stuk ruimer lijken dan wanneer u donkere kleuren gebruikt.

 

Tip 2: Licht

Verlichting in een kleine badkamerIn een kleine badkamer komt vaak slechts een geringe hoeveelheid zonlicht binnen vanwege het feit dat er geen ruimte is voor een raam. Het toevoegen van een raam is daarnaast een kostbare verbouwing. Onze tip is dan ook om kunstmatig licht toe te voegen in uw badkamer, door middel van spotverlichting. Met spotverlichting kunt u bepaalde onderdelen in uw badkamer uitlichten, bijvoorbeeld het bad of de spiegel. Door het toevoegen van spotverlichting achter wanden, meubels, spiegels of het bad creëert u een groter visueel ruimtegevoel.

Spiegels in een kleine badkamerTip 3: Spiegels

Spiegels zijn de beste visuele leugenaars die u kunt bedenken. Spiegels zijn in een kleine badkamer uw beste vriend. Onze tip is om een spiegel te plaatsen op de plek waar de spiegel het zonlicht kan weerkaatsen, waardoor u ook weer minder spotverlichting hoeft toe te voegen.

Tip 4: Tegels

Ook tegels kunnen uw badkamer visueel groter laten lijken. Gebruik donkere vloertegels in combinatie met lichte wandtegels of gebruik dezelfde kleur vloer- en wandtegels om het gevoel van ruimte in uw badkamer te vergroten.

Tip 5: Bouw het in

Inbouwtoilet in kleine badkamerTegenwoordig is er een ruime keus aan inbouwproducten voor uw badkamer. Hiermee bespaart u aanzienlijk veel ruimte in uw kleine badkamer. Het A-merk Grohe heeft bijvoorbeeld diverse inbouwtoiletten of inbouwdouche installaties. Tevens zijn er erg veel verschillende mogelijkheden voor inbouwkranen voor uw wastafel, bad of douche.

Tip 6: Transparantie

Bij het kiezen van een douche voor uw kleine badkamer, adviseren wij u om te kiezen voor een transparante douchewand. Een transparante douchewand is onder andere toepasbaar in een inloopdouche, dé trend van nu. Een transparante douchewand zorgt voor een veel groter visueel ruimtegevoel dan bijvoorbeeld een betegelde douchewand. Zie hieronder het verschil tussen beiden.

Tip 7: Bergruimte

Het kan een probleem zijn om genoeg bergruimte te creëren in uw kleine badkamer. Meubelkasten zorgen voor veel ruimteverlies. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen voor dit probleem. U kunt bijvoorbeeld bergruimtes creëren in uw badpaneel. Zie hieronder voor een voorbeeld.

Tip 8: Een bad

Wanneer u graag een bad neemt, maar onvoldoende ruimte heeft voor het plaatsen van een bad in uw kleine badkamer, kunt u kiezen voor een douche/bad combinatie.

In samenwerking met Sanitairwinkel.be

Meer nieuws van Sanitairwinkel.be

Radiator verven: je badkamer in een nieuw jasje!

Heb jij een oudere radiator in je badkamer hangen?

Wat is een douche-wc?

Voor veel mensen is het een taboe om over hun toiletgewoontes te praten.

Het zijn verbouwweken bij Sanitairwinkel!

De komende weken is heel België weer in de ban van verbouwingen en dus is dit hét moment om je   

Handenwasser plaatsen? Zo doe je dat!

Heb je net een nieuwe handenwasser aangeschaft maar weet je niet zo goed hoe je deze moet plaatse

GRATIS Nieuwsbrief