Droombadkamer zoekt handige harry

Gepubliceerd op 28 January 2022

Staat er een nieuwe badkamer op je verlanglijstje? Dan kan je vast wat inspiratie gebruiken. We tonen je graag de nieuwste badkamertrends, zodat jij straks het maximum uit je project kan halen. Duur? Dat valt enorm mee! Plaats je je badkamer zelf met behulp van een zelfbouwpakket, dan kan je fiks besparen. En ja, ook een luxueuze badkamer van een A-merk plaats je vlot via zelfbouw. Je krijgt steeds alle begeleiding die je nodig hebt.

Zelf je badkamer plaatsen = meer badkamer voor je geld

Voor we samen een duik nemen in de badkamertrends, vertellen we jou hoe je het totale kostenplaatje kan drukken. Kwestie van straks wat meer te kunnen uitgeven aan pakweg de inloopdouche van je dromen. Het recept om te besparen op de kosten van je badkamer is verrassend eenvoudig. Als je je badkamer plaatst met behulp van een zelfbouwpakket, dan hoef je voor die klus geen vakman in te huren. Op die manier valt het totale kostenplaatje van je project een stuk goedkoper uit. Laat je adviseren over de mogelijkheden door een zelfbouwexpert en ontdek: het is ook haalbaar voor jou! Vraag hier een afspraak in jouw regio.

Hoe werkt (ver)bouwen via zelfbouw, en wat mag je verwachten? Download hier je infobrochure.

Geen ervaring? Geen probleem!

Je hebt nog nooit een badkamer geplaatst, zeg je? Da’s geen enkel probleem. Bij Sack Zelfbouw vind je zelfbouwpakketten waarmee je als klusser snel aan de slag kan, ook als je geen voorkennis of ervaring hebt. Een belangrijk pluspunt is dat je op elk moment begeleiding van een expert kan krijgen. Bij vragen of problemen zit je zo snel weer op het goede spoor. Een professioneel resultaat gegarandeerd! Op die manier geniet je van een nieuwe, luxueuze badkamer aan een fractie van de kosten. Zelf een badkamer plaatsen, hoe pak je dat aan? Bekijk hier een handig stappenplan en ontdek hoe Sack jou begeleidt.

Krijg advies en kies uit A-merken

Ook bij een badkamerproject geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. De experten van Sack Zelfbouw begeleiden je graag. Eerst maak je een afspraak in jouw regio met een van hun adviseurs. Jullie bespreken samen je plannen en wensen, je smaakvoorkeuren en je budget. De adviseur vertelt je over de mogelijkheden en stelt geschikte oplossingen van A-merken voor. Hij/zij maakt zelfs een 3D-animatie van je nieuwe badkamer. Alles wordt op maat samengesteld zoals jij het wil.

Kriebelt het om van start te gaan? Plan nu je afspraak in een van de Sack-toonzalen en een ervaren adviseur overloopt met jou alle mogelijkheden, gratis en vrijblijvend.

Laat je inspireren door de badkamertrends

Kies je voor een badkamerproject met Sack, dan word je begeleid bij je keuzes. Dat gaat extra vlot als je al een idee hebt van de richting die je uit wil. Wedden dat je geïnspireerd raakt door de nieuwste badkamertrends? We overlopen ze samen met jou:

Een geraffineerde look dankzij natuurlijke materialen

In 2022 schuiven we het chroom en de zwarte accenten opzij om te gaan voor koper, goud en graniet. De trend om natuurlijke materialen te gebruiken in het interieur, zet zich door naar de badkamer. Kies je voor een combinatie met natuursteen, dan bekom je pas echt een stijlvol geheel. Voor een badkamer die zo uit de boekjes lijkt te komen! Download hier je inspiratiebrochure.

Ronde spiegels voor een luxueuze uitstraling

Nog geen idee welke badkamerspiegel je wil? Tegenwoordig maken ronde badkamerspiegels het mooie weer. Ze zorgen voor een luxueuze uitstraling en geven je badkamer dus extra cachet. Zeker als je een kleinere badkamer hebt, is een ronde spiegel ideaal. De ruimte lijkt meteen een stuk groter. Dat went snel!

Denk ook aan aangepaste verlichting rond je badkamerspiegel, want die komt van pas bij het opmaken of scheren. En wat dacht je van het esthetische effect? Met verlichting rond de badkamerspiegel lijkt je spiegel los te komen van de muur. Klasse!

Liever een vierkante spiegel en extra opbergruimte in je badkamer? Overweeg dan een spiegelkast. Daar zit vaak een stopcontact in verwerkt, waardoor je elektrische apparaten eenvoudig kan opladen.

De groene en ecologische badkamer

Een derde trend is de groene badkamer, en dan bedoelen we zowel de kleur groen als het duurzaamheidsaspect. Door planten te plaatsen in je badkamer haal je de natuur naar binnen en zorg je voor een gezellige sfeer. In zo’n groene oase van rust is het zalig ontspannen. Kies je planten wel met zorg uit. Met een krul- of kangoeroevaren, sierasperge of aloë vera weet je dat je plant is opgewassen tegen een warm en vochtig klimaat. Deze planten doen zelfs dienst als luchtreiniger, voor een gezonde start van de dag.

Mag het iets meer zijn, en wil je stappen zetten richting een ecologische badkamer? Informeer je dan over manieren om water te besparen. Een waterbesparende douchekop is een no-brainer, want daarmee hoef je zelfs geen comfort op te geven. Een tweede aanrader is een regenwaterpomp, want daarmee verspil je niet langer kostbaar drinkwater om je toilet door te spoelen. Je kan zelfs volledig omschakelen en douchen met regenwater. Dankzij de juiste filters is de waterkwaliteit gegarandeerd.

Ook de juiste badkamerverwarming helpt jou energie besparen. Met vloerverwarming breng je je badkamer naar een aangenaam klimaat en werk je op een energiebesparende lage temperatuur. Verwarm je toch met radiatoren? Dan kan je met een slimme thermostaat je verbruik in realtime volgen en stel je de verwarming in per ruimte. Zo staat er nooit een verwarming onnodig aan.

De onderhoudsvriendelijke badkamer

Met een onderhoudsvriendelijke badkamer hoef je minder te poetsen en houd je meer tijd over om te genieten. Alles begint met een slimme keuze van de materialen. Porselein en het strak ogende solid surface vragen niet veel onderhoud en kunnen tegen een stootje. Maar je kan nog meer doen. Wat je vast wil vermijden zijn hardnekkige kalkvlekken die na het wegschrobben telkens weer de kop opsteken. De oorzaak is een hoog gehalte aan kalk in je leidingwater. Door een waterontharder te gebruiken, schakel je de kalk uit nog voor die zich kan vastzetten op je kranen of douchewand. Hierdoor gaan je huishoudtoestellen en kranen langer mee en heb je minder poetswerk in de badkamer. Problem solved!

Zin om zelf je badkamer te plaatsen en zo stevig te besparen? Maak nu je afspraak in een van de Sack-toonzalen voor vrijblijvend advies. Dat is de kortste weg naar een droombadkamer op maat van jouw nieuwbouwproject of renovatie.

Tip: download het Inspiratieboek zelfbouw badkamers en doe alvast frisse ideeën op voor jouw project.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan