Zo installeer je zelf de perfecte inloopdouche

Gepubliceerd op 18 November 2021

Altijd al gedroomd van een heerlijk ruime inloopdouche in de badkamer? Groot gelijk, want de voordelen zijn talrijk. Ga je zelf aan de slag dan is het altijd opletten geblazen, want het kleinste foutje heeft grote gevolgen. Knauf heeft nu een volledige afdichtingskit samengesteld om de installatie van a tot z af te werken. Op het DIY-platform Atelier Knauf wordt de hele procedure stap voor stap uitgelegd.

De populaire inloopdouche

Vandaag wordt meestal gekozen voor een inloopdouche in de badkamer. Het concept is zo populair omwille van de overduidelijke troeven: het staat elegant, is praktisch te onderhouden en veilig te gebruiken (zeker voor zij die minder goed te been zijn), en het creëert een echt stijlvolle wellnessbeleving in de anders zo functionele badkamer.

De complete afdichtingskit van Knauf wijst je de weg

De installatie laat je best over aan een professionele installateur, maar voor de handige doe-het-zelver is er nu ook een a-tot-z oplossing van Knauf, mét bijbehorende tutorial op het platform Atelier Knauf. Zo geniet je meteen ook van een betrouwbare en degelijke installatie die met 10 jaar garantie een meerwaarde biedt voor de woning en het gezin. Leer hier hoe je te werk gaat.

De nieuwe afdichtingskit voor inloopdouches van Knauf bevat alle producten die nodig zijn voor de afdichting onder de tegels van de vloer en van vloer/wandhoeken vóór het betegelen van een inloopdouche. De video en stap-voor-stap uitleg vind je hier op Atelier Knauf, het DIY-platform waar alle Knauf-toepassingen worden uitgelegd.

Bestanddelen van de kit:

  • 1x Adapter
  • 1x Reducer Ø 40 mm
  • 1x Sifon (uitgang Ø 50 mm en h = 59 mm)
  • 1x Dichtingsmembraan 500 x 500 mm met thermisch gelaste afvoergoot
  • 1x Dichtingsmembraan 1200 x 1500 mm
  • 2x Binnenhoeken
  • 1x Rooster (93,5 x 93,5 mm) + kader in roestvrij staal (105 x 105 mm)

Voor meer info, kijk op www.atelierknauf.be.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan