Do it yourself: kalkaanslag op keramische tegels verwijderen

Kalkaanslag voelt zich als een vis in het water in de badkamer.

Om ervoor te zorgen dat je badkamer blijft blinken als een spiegel, sommen we hier een aantal tips op om kalkaanslag te voorkomen op keramische tegels. We helpen je ook met enkele schoonmaaktips om je voegen en sanitair makkelijk te ontkalken!

Kalkaanslag

Voorkomen is beter dan genezen! Na het douchen droog je de douchecabine en badkamertegels best na met een (oude) handdoek. Hierdoor blijven zowel je voegen als tegels proper en voorkom je kalkaanslag op je kranen en leidingen.

Heb je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch nog last van kalkvlekken op je tegels? Deze verwijder je best met warm water en een scheutje azijn. Ook je douchekop leg je best op regelmatige tijdstippen in schoonmaakazijn. Kan je deze niet loskoppelen? Bind dan een plastic zakje met schoonmaakazijn vast aan je douchekop. Zo is je badkamer weer perfect schoon om op en top van te genieten.

Verluchting

Denk er ook aan om altijd voor verluchting te zorgen tijdens het douchen. Zo krijgt vuil geen kans en blijven je voegen en tegels proper. Teveel vocht zorgt bovendien ook voor schimmelvorming op je plafond en wanden. Wil je dit zo veel mogelijk bestrijden? Ultracolor plus voegsel is een cementgebonden voegsel dat schimmelwerend en waterafstotend werkt.

Onderhoud

Voor regelmatig onderhoud in natte ruimtes is Lithofin KF Sanitairreiniger het perfecte hulpmiddel. Dit product verwijdert kalkaanslag, vetaanslag en zeepresten en is makkelijk afspoelbaar met water zonder resten achter te laten.

In samenwerking met IMPERMO

Meer nieuws van IMPERMO

Hoe moet je natuursteen onderhouden?

Ook altijd gehoord dat het moeilijk is om natuursteen te reinigen?

Je terras inrichten volgens de laatste trends

Genieten van het zonnetje of gezellig barbecueën met vrienden… De lente en de zomer zijn dé perio

Hoe moet je keramische tegels onderhouden?

Heb je onlangs een nieuwe tegelvloer geïnstalleerd, maar weet je niet goed hoe je ‘m proper maakt

Je badkamer helemaal Pinterest-proof met deze tips!

Surf jij soms urenlang op Pinterest op zoek naar interieurinspiratie voor je badkamer?

GRATIS Nieuwsbrief