Do it yourself: Een waterdichte inloopdouche

Gepubliceerd op 16 May 2018

Kies jij ook voor een drempelloze inloopdouche? De inloopdouche biedt verschillende voordelen en heeft zo de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Maar hoe maak je zo’n inloopdouche nu waterdicht?

Bij de plaatsing van een inloopdouche is het belangrijk om de muren te beschermen tegen indringend vocht. Hiervoor plaats je een waterdichtingsdoek tussen de muur en de tegels.

Het Tilestone System Dry waterdichtingsdoek bestaat uit een 100% waterdicht membraan waarvan beide zijden bekleed zijn met een speciaal vlies, zodat de tegellijm en de tegels er goed op hechten. De Tilestone System Dry doek is overal toepasbaar waar de ondergrond van muren en vloeren beschermd moeten worden tegen het binnendringen van vocht en andere schadelijke stoffen. Om de waterdichting in de hoeken van de douche te vergemakkelijken bestaan er ook voorgevormde binnenhoeken uit waterdichtingsdoek.

Voorbereiden van de ondergrond

  • De ondergrond dient steeds droog, vlak, stabiel en scheurvrij te zijn.
  • Ontstoffen (door stofzuigen).
  • Sporen van onderhoudsproducten, vet en oliën verwijderen.
  • Afbladerende verf verwijderen.

Plaatsing

  1. Maak vóór verwerking de Tilestone System Dry Corner of doek passend met een schaar of mes.
  2. Breng de lijm aan op de ondergrond met een lijmkam met een vertanding van 3x3 mm. De lijm waarmee de Tilestone System Dry doek wordt gekleefd dient van het type hoogperformante flex tegellijm te zijn, zoals Tilestone Ecoflex. Het gebruik van een voorgemaakte pastalijm is uitgesloten.
  3. Plaats de doek in de vers aangebrachte lijm. Druk met behulp van de vlakke zijde van een lijmkam of een pleisterspaan de stroken in de lijm. Vermijd ingesloten lucht, kreuken of overtollig lijm zodat een contactoppervlak van 100% ontstaat.
  4. Zorg voor een overlapping tussen de stroken van tenminste 5cm.
  5. Gebruik voor binnenhoeken de Tilestone System Dry Corners.
  6. Verlijm de tegels na een droogtijd van 48u zonder voorstrijkmiddel met een poedertegellijm, zoals Tilestone Ecoflex, afgestemd op de grootte van de tegels.

Heb je nog vragen voordat je zelf aan de slag gaat? Laat je begeleiden door onze technische experts die je tijdens een demonstratie-workshop op weg helpen naar een waterdichte inloopdouche.

Niets dan voordelen

Tilestone Smart Drain

Ook onmisbaar voor je inloopdouche is de Tilestone Smart Drain. Deze douchegoot met voorverlijmde waterdichtingsdoek blinkt uit in eenvoud en flexibiliteit en is verbazingwekkend eenvoudig te plaatsen.

Eenvoud troef. Het inox designrooster zorgt voor een strak effect in je badkamer.

Flexibel in lengte en hoogte. Je hebt maar een inbouwhoogte van 54mm nodig en kan de Tilestone Smart Drain in verschillende lengteformaten verkrijgen. (70cm, 80cm, 90cm, 100cm) voor tegeldiktes tussen 3 en 30 mm.

Eenvoudig te monteren. Een waterdichte inloopdouche plaats je makkelijk zelf, waardoor het prijskaartje ook interessant blijft.

Eenvoudig te reinigen. De uitneembare sifon, het haarvangrooster en het zeepreductieblokje zorgen ervoor dat de Tilestone Smart Drain makkelijk te reinigen is.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan