Kan je een spanplafond ook in een badkamer plaatsen?

Wij zouden willen beginnen met het beantwoorden van een vraag die wij héél regelmatig van onze klanten krijgen… “Kan je dit ook in een badkamer plaatsen?”.
In badkamers (keukens, zwembaden,…) is de vochtigheidsgraad vaak hoog. De geverfde en/of bepleisterde plafonds die hieraan worden blootgesteld hebben het vaak hard te verduren. Ze barsten, schilferen, er vormen zich vochtbubbeltjes of erger nog er ontstaat schimmel.

Een perfect alternatief is een spanplafond. Deze zijn ondoordringbaar en ongevoelig aan vocht en aan waterdamp. Hierdoor vergt het Spanplafond weinig tot geen onderhoud, maar zal er op langere termijn geen verval ontstaan noch onder, noch boven het spanplafond.

Maar, het gaat over nieuwigheden en Helixe® Spanplafonds is trots enkele te mogen voorstellen

Gespannen textiel wanden

Helixe® zweert bij PVC doeken voor haar plafonds. Geen enkel ander materiaal garandeert een beter strak, egaal resultaat op lange termijn dan PVC.

Dat is een heel ander verhaal voor muren en wanden. De zwaartekracht heeft minder invloed op een verticaal gespannen doek dan bij een span”plafond”. De nieuwste trend is niet alleen om spanplafonds verticaal  te spannen, maar eveneens  deze te laten te bedrukken. Al dan niet lichtdoorlatend.

We gingen op zoek naar de allerbeste prijs/kwaliteitverhoudingen voor bedrukte wanden waar heel vaak de kwaliteit van de bedrukking primeert .

Wall by Helixe® is een polyester oplossing die zowel geluiddempende als decoratieve eigenschappen heeft. Uw afbeeldingen of motieven worden bedrukt door:

  • Sublimatie: zo is de bedrukking was- en krasbestendig, omdat de bedrukking niet op het oppervlak is bevestigd, maar in het oppervlak is geïntegreerd. Dit is mogelijk dankzij de vezelstructuur van polyesterdoeken)
  • Transfertdruk:  Techniek speciaal geschikt voor flexibel materiaal en die zich leent voor gedetailleerde opdrukken in meerdere opdrukkleuren.

Spiegelwanden

Nieuw, nieuwer, nieuwst! Revolutionair en ongelofelijk knap. Iedere Helixe-medewerker die het voor het eerst zag was simpelweg overdonderd door deze nieuwe toepassing.

Een Helixe® Spanplafond of –wand, groot, licht, zonder glas…. Maar toch een spiegel!  Deze kunnen als plafond geplaatst worden, als wand maar ook ingewerkt in een bestaand tegel- systeemplafond.  Het gespannen spiegeldoek is beschikbaar in verschillende kleuren.

Zijn wanden & plafonds ook geluidsdempend?

Kaders bestaande uit een Helixedoek en ingewerkte akoestische isolatie. Ideaal voor ruimtes waar het nog al snel eens rumoerig kan worden of het geluid nogal “schettert”. De akoestische demping helpt bij het creëren van een aangename sfeer. Geschikt voor restaurants, vergaderzalen, woonkamers,…

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw plafond, muur of wand? Neem contact op en krijg vrijblijvend professioneel advies. Vraag in een moeite gratis documentatie aan.

 

In samenwerking met Helixe

Meer nieuws van Helixe

Je plafond in een nieuw jasje

Een spanplafond is, zoals het woord zegt, een opgespannen plafond bestaande uit een perfect vlakk

Koud of warm spanplafond? Dit zijn de verschillen!

Wil je zonder veel moeite je plafond vernieuwen? Overweeg dan een spanplafond.

Vernieuw je plafond zonder breekwerken

Je staat er vast niet bij stil, maar je plafonds bepalen mee het totaalplaatje van je woning.

GRATIS Nieuwsbrief