Kan je een spanplafond ook in een badkamer plaatsen?

Wij zouden willen beginnen met het beantwoorden van een vraag die wij héél regelmatig van onze klanten krijgen… “Kan je dit ook in een badkamer plaatsen?”.
In badkamers (keukens, zwembaden,…) is de vochtigheidsgraad vaak hoog. De geverfde en/of bepleisterde plafonds die hieraan worden blootgesteld hebben het vaak hard te verduren. Ze barsten, schilferen, er vormen zich vochtbubbeltjes of erger nog er ontstaat schimmel.

Een perfect alternatief is een spanplafond. Deze zijn ondoordringbaar en ongevoelig aan vocht en aan waterdamp. Hierdoor vergt het spanplafond weinig tot geen onderhoud, maar zal er op langere termijn geen verval ontstaan noch onder, noch boven het spanplafond.

Maar, het gaat over nieuwigheden en Helixe is trots enkele te mogen voorstellen

Gespannen textiel wanden

Helixe kiest steeds voor de PVC-spanplafonds van het merk DPS (Polen). 

Dat is een heel ander verhaal voor muren en wanden. De zwaartekracht heeft minder invloed op een verticaal gespannen doek dan bij een span”plafond”. De nieuwste trend is niet alleen om spanplafonds verticaal te spannen, maar eveneens deze te laten te bedrukken. Al dan niet lichtdoorlatend.

We gingen op zoek naar de allerbeste prijs/kwaliteitverhoudingen voor bedrukte wanden waar heel vaak de kwaliteit van de bedrukking primeert .

De spanmuren die Helixe plaatst zijn afkomstig van de fabrikanten Iraci (Duitsland) en Visix (België) en is een polyester oplossing die zowel geluiddempende als decoratieve eigenschappen heeft. Uw afbeeldingen of motieven worden bedrukt door:

  • Sublimatie: zo is de bedrukking was- en krasbestendig, omdat de bedrukking niet op het oppervlak is bevestigd, maar in het oppervlak is geïntegreerd. Dit is mogelijk dankzij de vezelstructuur van polyesterdoeken)
  • Transfertdruk: Techniek speciaal geschikt voor flexibel materiaal en die zich leent voor gedetailleerde opdrukken in meerdere opdrukkleuren.

Zijn wanden & plafonds ook geluidsdempend?

Kaders bestaande uit een polyester of PVC-doek en ingewerkte akoestische isolatie. Ideaal voor ruimtes waar het nogal snel eens rumoerig kan worden of het geluid nogal “schettert”. De akoestische demping helpt bij het creëren van een aangename sfeer. Geschikt voor restaurants, vergaderzalen, woonkamers,…

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw plafond, muur of wand? Neem contact op en krijg vrijblijvend professioneel advies. Vraag in een moeite gratis documentatie aan.

In samenwerking met Helixe Installatiebedrijf

Meer nieuws van Helixe Installatiebedrijf

Het spanplafond: dé oplossing voor problemen met je oud plafond

Schimmel, beestjes, scheuren en vervormingen: je oud plafond krijgt vroeg of laat te maken met sl

Spanplafonds: welke verlichting kan ik kiezen?

Je plafond renoveren of verlagen lukt al in één dag door een spanplafond te laten plaatsen.

Het stijlvolle spanplafond: geluidscomfort troef!

Niets is vervelender dan geluiden die in een ruimte weerklinken omdat de akoestiek er slecht is.

Kan je een spanplafond verven?

Ben je van plan om een spanplafond te laten installeren en vraag jij je af of je een spanplafond

GRATIS Nieuwsbrief