Voeg stijlvolle groeven en verrassende texturen toe aan je badkamer voor een origineel resultaat

25/03/2024

Naast het functionele krijgt ook de esthetiek van de badkamer tegenwoordig meer aandacht. Het interieur van de woning wordt meer bekeken als een geheel, waarbij dezelfde kleuren en materialen op verschillende plekken terugkomen zoals in de woonkamer, keuken en badkamer. Zo zie je in de badkamer ook reliëf en textuur terug. Van wandbekleding over badkamermeubels tot zelfs kranen. Ontdek hoe groeven en textuur je badkamer transformeren tot een elegante en verfijnde ruimte.

Badkamermeubels met groeven

Een badkamermeubel met groeven, geeft je badkamer karakter. Het past eigenlijk quasi binnen elke stijl. Wil je liefst een moderne look, kies dan voor smalle, verticale groeven die dicht op elkaar staan, zoals bijvoorbeeld in de meubelreeks Divo. Ook zwart kraanwerk en donker marmer geven de ruimte een strakke, hedendaagse sfeer. Je kan er anderzijds ook voor kiezen om je kleurenpalet net heel licht en neutraal te houden. Zo krijgt je meubel met groeven alle aandacht en wordt het dé blikvanger in je badkamer.

Mag het wat romantischer, kies dan voor horizontale groeven. Combineer dit met aardse tinten en zachte materialen voor een warmer resultaat. Liever geen groeven? Er zijn ook tal van meubels met een marmerafwerking of een grove houttextuur te vinden.

Doucheschermen met textuur

Transparant glas is vaak de standaardkeuze voor een douchescherm. Maar waarom het niet over een andere boeg gooien? Tegenwoordig bestaan er nog zoveel originele alternatieven. Wat denk je van een douchescherm in geribbeld glas voor een instant seventies vibe en meer privacy? Of een glazen wand met zwart frame en opdelingen voor een sterk contrast en extra pit in de badkamer? Ontdek deze Walk-in douche.

Douchebak met reliëf

Een douchebak met natuursteeneffect heeft niet alleen een luxe-uitstraling, de structuur en het reliëf zorgt ook voor een antislip-effect. Bovendien passen deze douche bakken met warme, karaktervolle uitstraling bij elke stijl badkamer: van minimalistisch modern tot bohemian chic. Ontdek deze favoriete douchebak.

Kraanwerk met originaliteit

Kranen bestaan in verschillende vormen, kleuren en types. Hoe kun je je hiermee nog onderscheiden? Wel, ook hier kun je groeven en textuur spotten, zij het op een iets subtielere manier. De lijnen en patronen op de hendel of draaiknop lijken misschien een verwaarloosbaar detail, maar geven wel karakter aan je kranen, en zorgen voor heel wat originaliteit. Wat denk je bijvoorbeeld van deze wastafelkraan?

Transformeer snel je wanden

Wil je je badkamer graag snel een andere look geven zonder dat het veel werk, tijd en geld vraagt? Dat kan, met wandpanelen! Die komen ook in verschillende originele kleuren en texturen zoals marmer, beton en donkere steen en kan je bovendien op een bestaande ondergrond plaatsen. Zo krijgt je badkamer in geen tijd een originele, stijlvolle transformatie, zonder de anders vuile, stoffige verbouwingswerken.

Gastentoilet met stijlvolle blikvanger

Een gastentoilet is vaak klein en bestaat meestal uit een toilet, een handenwasser en wat accessoires. Ideaal om er verrassende textuur aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een handenwasser met onregelmatige buitenkant, of een toilet met ribbels of grafisch patroon. Dit zorgt voor een boeiende eyecatcher, waardoor de rest van de ruimte niet zoveel meer nodig heeft. Enkele functionele accessoires, een spiegel, verlichting en klaar.

Wil je graag hulp bij het integreren en combineren van groeven en texturen in het ontwerp van je badkamer of gastentoilet? Kom inspiratie opdoen in de showrooms of laat je adviseren door een van de Facq-showroomadviseurs. Maak op voorhand een afspraak, zo verlies je geen tijd en krijg je meteen het nodige advies op maat.

In samenwerking met Facq

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.