Delpa - Optimisme

Kleine badkamer inrichten? Met deze tips en producten win je makkelijk ruimte.

01/06/2024

Een compacte badkamer inrichten vraagt wat denkwerk. Hoe kun je deze functionele ontspanningsplek slim inrichten zodat hij rust uitstraalt en voldoende opbergruimte bevat? Ontdek meer over compacte producten en laat je adviseren door een Facq-badkamerspecialist. Win in juni bovendien ook ruimte in je budget, dankzij de 10 % korting op stockproducten

Inrichten compacte badkamer

Wil je je kleine badkamer efficiënt inrichten? Dan start je best goed voorbereid. Zorg dat je eerst een duidelijk zicht krijgt op de beschikbare ruimte, meet hem volledig op en giet dit in een plan. Hou rekening met vaste elementen zoals ramen, deuren, radiatoren, aansluitpunten,...

Badkamermeubels kiezen

De vele spullen die je in je badkamer gebruikt berg je netjes op in je badkamermeubels. In een compacte badkamer zijn deze meubels nog belangrijker om ruimte en rust te creëren. Bovendien bepalen ze mee de uitstraling van je badkamer.

Compact wastafelmeubel

Hou bij het kiezen van je wastafelmeubel rekening met de beschikbare ruimte. De diepte van een inbouwwastafelmeubel ligt meestal rond de 50 à 55 cm. De breedte van een enkele wastafel varieert van 60 tot 100 cm, die van een dubbele wastafel van 120 tot 160 cm. Ontdek de meubelreeksen.

Bij Facq vind je ook meer en meer compacte meubels. De meubelreeks XS van Sanijura (op bestelling) bijvoorbeeld, is de ideale oplossing voor een kleine badkamer of mastersuite. Dankzij zijn diepte van 35 cm wordt er plaats bespaard en heb je meer bewegingsruimte. Je hebt keuze uit een ruim kleurenpalet zoals: hoogglans wit, betongrijs, drie kleuren eik, notenhout en matzwart.

Op zoek naar een ultracompact meubel om je kleine badkamer te optimaliseren? Dan is de nieuwe meubelreeks Optimise van Delpha (op bestelling) misschien wat voor jou. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en oppervlaktefronten zoals bijvoorbeeld: gestructureerd amber-eik, mat grafiet en mat eik.

Laat je adviseren door een badkamerspecialist bij het maken van je keuze.

Kolomkasten en spiegelkasten

Combineer je wastafelmeubel met één of meerdere kolomkasten. Deze langwerpige zuilen, die je vrijstaand op de vloer of hangend aan de muur plaatst, hebben een grote opbergcapaciteit en nemen weinig oppervlakte in. Ook boven je wastafel kun je efficiënt ruimte gebruiken door te kiezen voor een spiegelkast.

Kies een compacte douche

Een douche kan aardig wat ruimte van je badkamer innemen. Toch hoef je niet inboeten op comfort. Kies de gepaste douchebak of -vlak en bijhorende douchedeur en -wanden voor jouw badkamerproject. Ook hierin bestaan compacte varianten. Zo bestaan er douchebakken van 120 x 80 cm en kleiner, die toch voldoende bewegingsruimte bieden. Deze rechthoekige douchebak van Villeroy & Bosh in quaryl bijvoorbeeld, deze synthetische douchebak van Purano of deze Derby Style douchebak van Vigour in minerale steen, zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Bovendien bestaan er douchewanden om slimmer om te gaan met ruimtegebruik. Ontdek het aanbod voor douches.

Kies een compact bad

Droom je van een bad om helemaal tot rust te komen? Dan hoef je deze droom niet te laten varen. Kies voor een compact bad tegen de muur of voor een inbouwbad.  Met een kleiner bad van 170 x 70 cm bijvoorbeeld, bespaar je niet alleen ruimte, maar ook water en geld.

Dit onderhoudsvriendelijke inbouwbad Saniform Plus van Kaldewei in geëmailleerd staal bijvoorbeeld, of het bad Connect air van Ideal Standard (in glanzend en mat) wit zijn ook verkrijgbaar in compacte maten. Ontdek het volledige aanbod baden. Graag een douche én bad, maar beperkt in ruimte? Dan is een bad-douchecombinatie misschien de ideale oplossing.

Een compact toilet

Heb je een toilet voorzien in je badkamer? Ook hiermee kun je besparen op ruimte. Zo zijn er compacte wc’s zonder in te boeten op comfort. Dit compact wc wandmodel D-Neo Rimless van Duravit bijvoorbeeld heeft een even grote zitting als het standaardmodel maar bespaart ruimte omwille van het kortere bevestigingsstuk aan de achterkant. Of wat denk je van de compacte wc O.novo DirectFlush van Villeroy & Boch?

Kies voor je toilet een handenwasser, eventueel met kastje voor opbergruimte en combineer met een bijpassende kraan, zoals bijvoorbeeld deze elektronische kraan Electra van Hansa. Slank, efficiënt in gebruik en makkelijk te onderhouden. Ontdek het volledige aanbod voor het toilet.

Keuze accessoires

Tot slot kunnen ook stijlvolle accessoires helpen om je ruimte functioneel te maken. It’s all in the details! Wat denk je van tandenborstelhouders die tegen de muur gemonteerd zijn zodat je ruimte bespaart op het wastafelblad? Of handdoekhouders- en haakjes om je handdoeken makkelijk binnen bereik te hebben zonder veel ruimte in te nemen? Neem een kijkje in de accessoire-reeks Mito.

Lees ook: Een kleine badkamer inrichten: dit moet je weten.

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw (compacte) badkamer in te richten? Doe ideeën op in het gratis te downloaden magazine of bezoek een Facq-showroom in je buurt. Heb je een vraag bij het ontwerpen van je badkamer? Maak een afspraak voor gratis advies op maat.

Zin om binnenkort je badkamer in te richten? Doe dan nu je voordeel! Heel juni geniet je van 10 % korting op alle stockproducten bij Facq. 

Delpa - Optimisme
Duravit - D Neo
Creation - Isla
Hansa - Electra
Inda - Lea
Sanijura XS
Vigour - Derby
In samenwerking met Facq

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.