Help je klanten besparen met de nieuwste eco-kranen

Gepubliceerd op 26 Januari 2023
hansgrohe Coolstart
hansgrohe Coolstart
Eco Confort Cold Start
Eco Confort Cold Start
GROHE Silkmove ES
GROHE Silkmove ES
GROHE Silkmove ES
GROHE Silkmove ES
Hansa Hybrid
Hansa Hybrid

Energiezuinigheid is een van de belangrijkste zaken die (ver)bouwers tegenwoordig bezighoudt. Alle beetjes helpen, dus waarom niet op (warm)waterverbruik besparen? Verschillende merken ontwikkelden technologieën om hieraan tegemoet te komen. Maak kennis met de nieuwste producten, overtuig je klanten en ontdek het bij Facq.   

Technologieën ecologische kranen

De beste energiebesparing, is de energie die je niet verbruikt. Ook op gebied van (warm)waterverbruik kan men besparen. Hoe efficiënter warm water verbruikt wordt, hoe minder energie onnodig verloren gaat. Er zijn verschillende oplossingen waarmee je je klanten kunt helpen. Welke eco-kranen en bijzonderheden vind je zoal bij Facq?

CoolStart technologie van hansgrohe

Een mengkraan verbruikt vaak onnodig energie wanneer de hendel op de middelste stand staat. Het water begint zo al op te warmen terwijl men misschien maar even (koud) water afneemt. Bij de CoolStart® mengkranen van hansgrohe, stroomt er altijd koud water uit de middelste stand. Hierdoor bespaart men op energie, CO2-uitstoot en kosten. Heeft men specifiek warm of heet water nodig, dan plaatst men de hendel naar links. Benieuwd? Kom de CoolStart® mengkranen van hansgrohe bij een Facq in je buurt ontdekken.

SilkMove technologie van GROHE

Ook met de mengkranen met GROHE SilkMove ES® technologie kan men kosten besparen. Deze kranen zijn bovendien zeer soepel in gebruik. Design en technologie worden hier verenigd. Het werkt volgens hetzelfde principe: staat de hendel van de kraan in het midden, dan komt er koud water uit, beweeg je hem richting links, dan krijg je warm tot heet water. Bovendien belooft de fabrikant dat de kranen dankzij de duurzame onderdelen na 20 jaar nog altijd even soepel werken. Ook zijn eventuele reserveonderdelen na 10 jaar nog beschikbaar. Ontdek de SilkMove mengkranen van GROHE bij een Facq in je buurt.

BlueStart technologie van Ideal Standard

Ook Ideal Standard zet met zijn BlueStart® technologie in op minder energieverbruik door het mengen van het water uit te stellen en bij opening van de greep recht naar voren, enkel koud water aan te bieden. Hierdoor wordt de cv-ketel niet onnodig geactiveerd. Ontdek Ideal Standard kranen voor de keuken en kranen voor de badkamer met BlueStart technologie en vind ze bij een Facq in je buurt.

EcoJoy™ technologie van GROHE

Een andere manier van besparen is de hoeveelheid water die uit de kraan stroomt verminderen. Dankzij de waterbesparende mousseur met luchtmenging van de met GROHE EcoJoy™ kranen, vermindert het waterverbruik met maximaal 50% zonder in te boeten op een perfecte straal. Met de bijhorende temperatuurbegrenzer bespaart men dan weer op warmteverbruik. Interesse in besparen met GROHE kranen? Informeer er naar bij een Facq in je buurt.

EcoSmart technologie van hansgrohe

De douches en mengkranen van hansgrohe, uitgerust met de EcoSmart technologie, verbruiken tot wel 60% minder (warm)water. Dankzij een ingewerkte debietbegrenzing komt er minder volume water uit de kraan, en wordt er via de EcoSmart perlator lucht toegevoegd waardoor de straal water toch vol en weelderig aanvoelt. Hierdoor verbruik je niet alleen minder water, maar ook minder energie. Ontdek de hansgrohe EcoSmart kranen bij een Facq in je buurt.

Hansa touchless kranen

Dankzij de kranen van Hansa met touchless technologie, beperkt men onnodig waterverbruik - bijvoorbeeld bij het inzepen van de handen - en stroomt het water alleen maar als men het echt nodig heeft uit de kraan. Dankzij de Bluetooth-functie kan men de werking van de kranen personaliseren via een app. Zo kan men bijvoorbeeld de temperatuur begrenzen, de nalooptijd of maximale looptijd instellen, kiezen of men hem gebruikt als koudwater- of mengkraan, ... Ontdek alle mogelijkheden van de Hansa kranen bij Facq.

Hansa Hybrid kranen

De Hansa Hybrid kranen zijn voorzien van Bluetooth, lithiumbatterijen of voeding en sensor. Dankzij de temperatuurbegrenzer die achteraf in te stellen is, kiest men zelf de maximale temperatuur van het warm water. Kiest men de kraan op batterijen, dan geeft deze zelf aan wanneer ze vervangen moeten worden. Kom de Hansa kranen ontdekken bij Facq.

Facq stelt ecologische kranen tentoon

De kranen met een ecologische tegenhanger, worden binnenkort in de Facq showrooms vervangen door hun energiebesparende exemplaren. Kom gerust langs en overtuig jezelf en je klanten van de innovatieve manieren om minder water te verbruiken.

Op zoek naar de geschikte (energiebesparende) sanitair-oplossingen voor je klanten? Ontdek het aanbod kwaliteitsvolle producten bij Facq. Neem een kijkje in de catalogi, kom inspiratie opdoen in de showrooms, shop in de PROcenters en doe beroep op de voorraad in de regionale magazijnen.  Een technische vraag, een vraag over voorraden, prijzen, bestellingen, dienst na verkoop, … Neem contact op met het Contactcenter.