Een kleine badkamer inrichten: dit moet je weten!

Gepubliceerd op 31 January 2020

Een compacte badkamer? Dat hoeft geen probleem te zijn. Richt de ruimte slim in en je kunt comfortabel genieten zonder frustraties. In dit artikel ontdek je handige tips om het maximum uit je badkamerinrichting te halen. Laat maar komen, dat zengevoel!

Ga voor minimalistisch

Je bent natuurlijk vrij om zelf de stijl van je badkamer te bepalen. Maar voor je kleine badkamer is een minimalistische, strakke badkamerstijl een aanrader. Daarmee kun je de ruimte visueel groter laten lijken. Maak een lijstje met de elementen die je nodig hebt: een douche, een badkamermeubel met wastafels, een handdoekradiator ... Probeer je daaraan te houden wanneer je je badkamer indeelt. Je wordt beloond met een ruimtelijk gevoel, meer vrije tijd (wegens minder poetswerk) en een ontspannen mindset. Welke elementen integreren? Vraag je gratis catalogus aan en laat je inspireren.

Overdrijf niet met bergruimte

Bergruimte heb je nooit genoeg, toch? Niet helemaal. Bergruimte is handig, maar overdrijf er niet mee. Een spiegelkast, een badkamermeubel en dan nog een kolomkast … Heb je al die meubels echt nodig? Je kan beter wat meer vrije ruimte laten. Wat dacht je van een ruim meubel met nog wat spatie langs de kant? Zo lijkt je badkamer groter en heb je meer bewegingsruimte. Tip: probeer de online badkamerplanner. Daarmee kun je makkelijk diverse opstellingen uitproberen.

Kies de juiste kleuren

In een kleine badkamer werk je best met lichte en heldere kleuren. Zo zal de beperkte ruimte het daglicht optimaal weerkaatsen en groter lijken. Denk lichtgroen of lichtblauw: trendy kleuren, fris en rustgevend. Ook je tegels, je vloer en meubels kun je in een lichte kleur verven. Verf je plafond mee in een iets lichtere tint om je badkamer hoger te doen lijken.

Integreer een inloopdouche

Welke douche kies je best voor een kleine badkamer? Een inloopdouche krijgt de voorkeur. De glazen wand zal meteen de ruimtelijkheid vergroten. Toch liever een bad? Overweeg dan een aangepaste vorm met ruimtebesparend effect. Laat een badwand voorzien en je kunt douchen in je bad zonder de hele badkamer onder water te spetteren.

Laat de vloer vrij

Hoe meer je van de vloer kunt zien, hoe groter de ruimte lijkt. Plaats daarom zo weinig mogelijk op de grond. Dus liever een hangtoilet dan een staand exemplaar, en liever een hangkast dan een kast op de vloer. Laat de vloer vrij en geniet van het ruimtelijk gevoel dat je zo creëert. Een kolomkast of handdoekradiator zijn slimme opbergoplossingen die weinig ruimte innemen. Ook met een schuifdeur kun je plaats besparen.

Voorzie passende verlichting

Veel licht doet je badkamer groter lijken. Zorg dus voor zo veel mogelijk natuurlijke verlichting via grote ramen. Geen raam? Voorzie veel en gevarieerde verlichting aan plafond, spiegels en in de douchecabine.
Graag advies op maat bij het inrichten van je badkamer? Breng een bezoekje aan een showroom om raad te vragen en ideeën op te doen. Vraag alvast je catalogus aan en ontdek vernieuwende badkameroplossingen voor jouw project. Laat je verder inspireren door de nieuwste trends. Succes!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan