Badkamertrends: dit zijn de trendkleuren van 2021

Gepubliceerd op 14 Januari 2021

Bij het kiezen en inrichten van je nieuwe badkamer kom je vroeg of laat voor het grote kleurvraagstuk te staan. Welke kleuren kiezen voor je badkamer? Keur samen met ons de trends voor 2021 en laat je inspireren. Spoiler: warme tinten gaan het helemaal maken!

Een badkamer om in thuis te komen

In 2020 brachten we met z’n allen heel wat uren in huis door. Dat zorgde ervoor dat we meer aandacht kregen voor onze interieurs. Die moeten tegenwoordig vooral gezelligheid en warmte uitstralen. Kwestie van onze tijd binnenshuis zo aangenaam mogelijk te maken. In de badkamer trekken we die lijn door. Met het juiste kleurenpalet kan ook jij er zonder veel moeite een knusse, gezellige sfeer creëren. Laat je gidsen door de trendkleuren van het moment en realiseer precies die warme look die jij voor ogen hebt. Nog geen idee welke badkamerstijl je wil? Bekijk uiteenlopende badkamerstijlen en leer hoe je jouw badkamerstijl ontdekt.

Terracottakleurige badkamerwanden, -meubels en -waskommen

Een gezellige sfeer in je badkamer zet je neer met warme kleuren zoals aardetinten. Terracotta blijft ook in 2021 populair. Schilder eens een badkamerwand in een terrakleurige tint en kijk wat er gebeurt. Liever een subtiel effect? Daarvoor zorgen badkamermeubels en -accessoires in aardetinten. Het ultrastrakke badkamermeubel Delpha C40 met fijne pootjes en ergonomische designhandvaten, het minimalistische badkamermeubel Sanijura Frame en de elegante Ideal Standard Ipalyss waskommen zijn allemaal verkrijgbaar in warme kleuren, voor een instant thuisgevoel. Moeite met kiezen? Tijdens een bezoek aan een Facq-showroom kun je advies krijgen van een specialist, een aanrader. Maak alvast je afspraak en bereid je voor op een leerrijk uitje

Wastafelbladen, meubelfronten en meer met marmerstructuur

Naast aardetinten zullen we 2021 vaak marmerstructuren zien opduiken in de badkamer. Denk aan badkamertegels, wastafelbladen of meubelfronten met de uitstraling van marmer. Marmer oogt elegant en gaat niet uit de mode. Bovendien kun je het makkelijk met andere materialen combineren. Echt marmer is niet goedkoop, gelukkig bestaan er veel smaakvolle alternatieven met een marmerlook of -afwerking. Het Ultra Cadra badkamermeubel van Delpha of het wastafelblad van de Burgbad Free bijvoorbeeld. Tip: een afwerking met marmerlook combineert mooi met designkranen in zwart mat of goud. Vraag je gratis catalogus aan en vind jouw favorieten.

Houten accenten voor dat zalige zengevoel

In een badkamer moet je je heerlijk kunnen ontspannen. Daarbij helpt een harmonieus badkamerinterieur met houtaccenten, want daarmee breng je moeiteloos rust in je badkamer. Hout integreren in je badkamer, hoe begin je daaraan? Ga bijvoorbeeld voor een houten badkamermeubel zoals de Edition Lignatur van Keuco, of de Badu van Burgbad. Hou je het liever wat subtieler? Geen probleem, het badkamermeubel Free van Burgbad is er ook met houten accent in de afwerking. Ontdek hier hoe je stijlvol houtaccenten integreert in je badkamer.

Ter herontdekken: wit in al zijn vormen 

Misschien lijkt wit jou niet de meest originele kleur voor een badkamer. Klopt, maar toch is het dit jaar een trendkleur. Wit straalt rust en sereniteit uit, bovendien zijn er heel wat mogelijkheden. Een witte badkamer saai? Think again! Laat de kleur terugkomen in verschillende materialen en texturen voor een interessant geheel. Door bijvoorbeeld matte elementen te verwerken in je badkamerontwerp hou je het boeiend. Ontdek zeker het mat wit kraanwerk van Paffoni, het Piana-wastafelblad van Antonio Lupi en de Indissima-collectie van Inda. Door slim te combineren verkrijg je toch een warme badkamerinrichting

Brave Ground, de trendkleur van het jaar

De Levis kleur van het jaar 2021 al gespot? Brave Ground is een warme, aardse bruintint die draait om natuur en eenvoud. Het accentueert andere kleurtinten en laat je interieur stralen. Een geslaagde match bekom je met badkamermeubel Leo van Inda. De houten afwerking van dit meubel benadrukt de warme uitstraling van je badkamermuren. Het Leo badkamermeubel met eigen ogen bekijken? Maak een afspraak voor een bezoek aan een showroom.

Met de juiste kleuren baadt jouw badkamer in de ideale sfeer voor je dagelijkse wellnessmoment. Bijpassende badkameroplossingen vind je op Facq.be en in de Facq-showrooms. Maak een afspraak en realiseer jouw eigentijdse droombadkamer.