Badkamermeubel kiezen? Dit zijn de trends van 2022.

Gepubliceerd op 16 Mei 2022

Zuiverheid, persoonlijkheid, openheid, ruimte, liefde en behoud van de natuur zijn dé basis voor de meubeltrends. Bovendien is niet nodig om een badkamermeubel te kiezen en de andere op te geven. Ze zijn allemaal perfect verenigbaar, in de badkamer, de keuken, het toilet... Kortom, in elke kamer van het huis. Ontdek de trends van 2022.

Omringd door de natuur

Een band met de natuur hebben, is kenmerkend voor de trends van 2022. Je vindt de natuur terug zowel in het ontwerp van de meubels als in de patronen. Zo is er een badkamermeubel met afgeronde hoeken, een ronde wastafel en een badkuip met gebogen vorm. Bloemen- en plantenprints op de wandbekleding sieren de douche. Badkamermeubels en wastafelbladen uit hout, marmer of natuursteen zorgen bovendien voor een rustgevende cocon.

Natuurlijk licht

Ook ruimte en openheid staan centraal. Natuurlijk licht laten binnenstromen, met zicht op de natuur bij het nemen van een bad, en overbodige afscheidingen wegwerken. De wet room, het equivalent van een open keuken voor een badkamer, of een vrijstaand bad gecombineerd met een XXL-douche in de slaapkamer zijn erg populair dit jaar.

Uitgesproken vormen en kleuren

Vierkanten hebben een precieze vorm en sterke contouren. Ze drukken een stempel van ontegensprekelijke zuiverheid op de accessoires, wastafels en kranen van 2022. Grafische lijnen maken van verwarmingselementen echte decoratieve objecten, terwijl een asymmetrisch douchescherm een mooi optisch effect in de badkamer creëert. Zwart, antraciet en matte kleuren in plaats van glanzende tinten blijven populair, zelfs voor toiletten en wastafels. ​ ​ ​

Duurzaamheid, welzijn en technologie 

Dankzij slimme accessoires en geavanceerde technologieën, garandeert Facq water- en energiebesparing zonder in te boeten aan welzijn. Zo wordt in de keuken kraantjeswater - plat, bruisend, koud of kokend – verkozen boven water in flessen, wordt de temperatuur van elke kamer op afstand geregeld én wordt de waterkraan aan- en uitgezet zonder hem aan te raken. Men speelt in de badkamer verder in op de trends door gebruikers te laten genieten van de ongeëvenaarde hygiëne en het comfort van een douche wc, of van de voordelen van lichttherapie in bad of onder de douche. ​ ​ ​

Op zoek naar de badkamer van je dromen? Laat je inspireren door meer badkamerideeën in de brochure van Facq of stap binnen in een showroom in je buurt.