Badkamer inspiratie: creëer je eigen wellnessruimte

23/02/2022

Heerlijk ontspannen na een zware dag of je batterijen opladen? Een warme douche kan hiervoor een makkelijke oplossing zijn. Maar je kan nog een stap verder gaan. Met een paar kleine extra’s tover je je badkamer om in een echte wellness. We geven je graag enkele tips.

De troeven van je nieuwe bad

De materialen waarvan baden tegenwoordig gemaakt worden, zoals acryl, geëmailleerd staal, quaryl, solid surface, crystalplant of crystalmood, bieden je een geweldig comfort. Dankzij de speciale voordelen geniet je nog meer van je bad. Denk maar aan een antisliplaag of een badkuip die zacht en aangenaam aanvoelt. Er bestaan zelfs materialen die ervoor zorgen dat je badkuip de temperatuur van het water snel overneemt. Een zalige, ontspannende warmte gegarandeerd! Ontdek de wellness-mogelijkheden voor jouw bad.

Bovendien krijgt je badkuip de vorm waarvan jij droomt. De materialen kunnen namelijk heel makkelijk gemanipuleerd worden. Op die manier kan je genieten van een bad met ronde, organische en/of gebogen vormen. Je bad wordt in 1, 2, 3 een rustige en veilige cocon waar genieten centraal staat. Ook de kleuren pas je aan naar jouw smaak. Ga je voor tijdloos wit, of past klassiek zwart beter in je interieur? Jij kiest! Droom je eerder van een andere, zachte kleur, dan vind je vlot je match in de brede waaier pastelkleuren.

Het geschikte wellness-systeem

Heb je je droombad al in gedachten? Overweeg dan om het te laten uitrusten met een wellness-systeem. Vooraleer je er eentje kiest, bepaal je best hoe groot dit precies moet zijn, in functie van je lichaamsbouw. Zo kan je zeker en vast ontspannen terwijl je languit in je bad ligt. Daarna is het tijd voor de leuke extraatjes. Kies je voor elleboogsteunen, een hoofdsteun, een ingebouwde rugsteun of voetsteunen? Of wil je ze allemaal? Download de brochure en ontdek de mogelijkheden.

Ontdek de drie types wellness-systemen

Wanneer je kiest voor een wellness-systeem is het belangrijk dat je de verschillende mogelijkheden kent. Kies je voor een systeem met water, met lucht of een combinatie van beide? Hoe werkt elk systeem?

Wellness-systeem met water
Wanneer je kiest voor een wellness-systeem met water wordt het water van de badkuip opgezogen. Dit water wordt via hydrojets het bad ingeblazen voor een stevige massage. Het water wordt op die manier in de richting van specifieke spieren, zoals je benen, heupen, taille of rug, geblazen.

Wellness-systeem met lucht
Een wellness-systeem met lucht injecteert via kleine openingen op de bodem luchtbelletjes in het water. Een ontspannen effect verzekerd dankzij de luchtbelletjes die zachtjes langs je huid strelen.

Wellness-systeem met een combinatie van water en lucht
Ben je op zoek naar een wellness-systeem dat zowel voor een ontspannend als een oppeppend resultaat zorgt? Dan is de combinatie van een water- en luchtsysteem het geschikte systeem voor jouw wellnesservaring.

Tip: Proberen zorgt ervoor dat je een goede keuze kan maken wat je wellness-systeem betreft. Maak een afspraak in het testcentrum van Aquamass voor de verschillende ervaringen.

MILKo²: een revolutionair systeem

Het wellness-systeem MILKo² is een speciale vermelding waard. Door de miljoenen erg kleine zuurstofbelletjes die geïnjecteerd worden in je badwater, krijgt het water de kleur en de zachtheid van melk. Dit creëert een echte bron van jeugdigheid die een babyhuidje garandeert. Daarnaast voorkomt deze zuurstoftherapie littekens, kraaienpootjes en onregelmatigheden op de huid.

Wellness onder de douche

Hou jij meer van een douche dan van een bad? Ook dan kan je je badkamer omtoveren tot een echte wellnessruimte. Je maakt zelf de keuze tussen een stimulerende, masserende, krachtige jet of een fijne, omhullende en zachte regen. Eén druk op de knop zorgt voor een nieuwe straal en dit zowel bij de handdouche als de hoofddouche.

Eerder interesse in een zuiverend stoombad? Kies dan voor een douchecabine met een stoomgenerator. Zo waan je je ook in je eigen badkamer in een hamam. Ga langs in een showroom bij jou in de buurt om inspiratie op te doen.

Technologie in de badkamer

Je wellness-ervaring compleet maken? Laat dan zeker je vijf zintuigen aan bod komen. Gedempt licht met enkele kaarsjes, parfum van essentiële oliën en/of een relaxerend muziekje via een draadloos systeem zorgen ervoor dat je volop kan genieten van je ontspanmoment. Bovendien kunnen deze verschillende technologieën je leven makkelijker maken. Denk maar aan een geïntegreerde mp3-speler of ledspots in je douche. Door het water van je bad een speciaal kleurtje te geven zorg je voor extra sfeer. Dat wenst snel!

Droom je al van je wellness-ervaring bij je thuis? Ga dan zeker eens langs bij een Facq-toonzaal bij jou in de buurt en ontdek de geschikte oplossingen voor jouw badkamer. De ervaren adviseurs begeleiden je graag bij je keuze. Tip: geniet nog tot en met 31 maart van onweerstaanbare condities op je volledige badkamer. Niet te missen!

In samenwerking met Facq

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.