Zo ziet de perfecte badkamer eruit

Gepubliceerd op 17 December 2020

De ideeën over een eigen droombadkamer verschillen – de meerderheid wenst echter vooral veranderingen in de ruimtesituatie, in badkameroplossingen en in comfort. Dit toont een actuele, representatieve forsa-enquête aan in opdracht van Kaldewei

Bovenaan het wensenlijstje staat: Drievierde van de respondenten zou graag een douche willen hebben met een vlakke vloer. Bovendien zijn een lichte en vriendelijke sfeer, ruimte voor badkuip en douche, alsmede perfect op elkaar afgestemde badkameroplossingen favoriet; het liefst van hoogwaardig materiaal.

Ruimtelijke situatie: een clevere planning is het alfa en omega

Goede tijden voor flexibele badkameroplossingen: meer dan tweederde van de respondenten wil een lichte, vriendelijk sfeer in de badkamer (68 procent) en ruimte voor douche en bad (62 procent). Tegen de achtergrond van meestal kleine badkamers is dit een bijzondere uitdaging die in de studie van Kaldewei door vrijwel iedere tweede respondent werd genoemd. 43 procent van de respondenten ergert zich het meeste aan het formaat van hun actuele badkamer. Flexibele badkameroplossingen die met veelzijdige afmetingen en vormen aan de wens voor individuele plaatsing voldoen en de aanwezige ruimte optimaal benutten, alsmede modellen die de functies baden en douchen combineren, kunnen hier hulp verlenen.

Aan welke wensen er in de badkamer echt dient te worden voldaan, toont een actuele, representatieve forsa-enquête in opdracht van Kaldewei aan: Drievierde van de respondenten zou graag een douche willen hebben met een vlakke vloer. Bovendien zijn een lichte en vriendelijke sfeer, ruimte voor badkuip en douche, alsmede perfect op elkaar afgestemde badkameroplossingen favoriet; het liefst van hoogwaardig materiaal.

De eerste wens voor een badkameroplossing: douchen op een vlakke vloer

Volgens de studie van Kaldewei zijn douches met een vlakke vloer de onbetwiste nummer 1 voor favoriete badkamers. Geëmailleerde douchevlakken, zoals Kaldewei Conoflat, openen de ruimte optisch met vloeiende overgangen naar de vloer en scheppen speelruimte voor vormgeving. Lichte en warme kleuren, en vloeiende contouren bij douchevlak, badkuip en wastafel zorgen bovendien voor een weldadige sfeer – ook in kleinere badkamers.

Vraag naar: perfect afgestemde en hoogwaardige badkameroplossingen

Zoals de enquête van Kaldewei aantoont, wil meer dan iedere tweede respondent in de badkamer perfect op elkaar afgestemde badkameroplossingen (57 procent) en hoogwaardige materialen (55 procent) hebben. Er is vraag naar esthetische, elkaar aanvullende modellen in hogere kwaliteit voor douchevlak, badkuip en wastafel die een harmonieuze drieklank uit een vormentaal en uniforme materie vormen: Kaldewei noemt dit de Perfect Match. Ook interessant in dit verband: veel van de respondenten hebben te maken met kalkaanslag (33 procent) of schimmelvorming (15 procent). Zoals hygiëneonderzoeken aantonen, kunnen hier hoogwaardige badkameroplossingen van staal-email van Kaldewei met hun glasharde, gesloten oppervlak hulp bieden: deze zijn aantoonbaar hygiënischer en gemakkelijker te onderhouden dan gangbare, van acryl geproduceerde producten of douches met tegels.

Individueel comfort: meer bergruimte of antislipmaatregelen

De enquête naar wensen en realiteit in de badkamer toont ook aan dat individueel comfort in de badkamer belangrijk is, zoals meer bergruime (30 procent) of minder risico op gladheid (19 procent). Met royale randen, zoals de wastafeloplossingen Cono en Centro deze aanbieden, en de antislip oppervlakbehandeling Secure Plus van Kaldewei is hier de wens snel vervuld. "Bij de productontwikkeling was het voor ons altijd al van belang om te weten hoe men woont en wat de wensen zijn", zegt Papenfuß, Regiomanager Marketing bij Kaldewei. "Met de talloze individuele en passende badkameroplossingen van kostbaar staal-email inspireren wij vandaag de dag niet alleen opdrachtgevers, maar ook architecten en sanitairprofessionals, om bij alle mogelijkheden de perfecte oplossing te vinden die dagelijks, telkens weer opnieuw enthousiast maakt – ongeacht hoe groot een badkamer is of welke speciale behoeften er ook zijn."

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan