Welke douche kiezen voor je renovatieproject?

Staat er op jouw planning voor 2018: een nieuwe douche plaatsen, zodat je thuis kunt genieten van hedendaagse luxe? Stel gerust een wishlist op voor jouw project, want ook voor bestaande badkamerszijn er een pak mogelijkheden. We duiken er samen in! 

Chique inloopdouche of elegante douche met deur?

Welk type douche past het best bij jouw situatie, noden, smaak en woonstijl? De strakke inloopdouches die je zo vaak in verbouwprogramma’s ziet blijven populair. Ze zien er chic uit, geven een ruimtelijk gevoel, én ze scoren goed op het vlak van comfort en gebruiksvriendelijkheid. Of toch liever een douche die je kunt afsluiten met een deur? Beide kennen hun voor- en nadelen. Zo is een inloopdouche praktisch, maar je hebt meestal wel een grotere ruimte nodig, anders zal je vaker de badkamer moeten dweilen door het spatwater, en door de open constructie is een inloopdouche minder warm. Een douche met deur heeft een verhoogde spatwaterdichtheid, is plaatsbesparend, makkelijk af te sluiten en de behaaglijkewarmte blijft in de afgesloten doucheruimte.

Gladde afwerking en glassoorten

Een eerste aandachtspunt is de afwerking van de douchewand. Speciaal gevormde profielen zorgen ervoor dat het water snel en ongehinderd wegloopt, zonder onnodige hoekjes en kantjes waarop restanten zich kunnen vastzetten. Check ook het beslagen de bevestigingen. Steken ze uit, of werden ze weggewerkt? Verzonken beslag heeft een streepje voor.

Verschillende glassoorten vragen ook een uiteenlopend onderhoud. Voor een absoluut schoonste oplossing kan je kiezen voor een beschermende conditioneringslaag met “Teflon-effect”, speciaal ontwikkeld voor een makkelijk onderhoud. Het water loopt dan extra vlot van het spiegelgladde glas. Kalk- en zeepresten hechten zich minder snel en blijven ook minder achter op het oppervlak. Je kunt ze snel verwijderen met een doek of spons.

Instapcomfort

Hoe gemakkelijk je je douche kunt instappen, bepaalt grotendeels het gebruiksgemak. Denk hier dus goed over na. Een draaideur levert veel instapcomfort maar kan in een kleine ruimte niet altijd uitzwaaien. Daarvoor zijn er deuren die minder ruimte innemen.

Aangepaste deur

Een tweedelige draaideur heeft maar de helft van de draairuimte van een volledige draaideur nodig. Bovendien kan je deze ook gewoon naar binnen draaien. Nog te weinig plaats? Dan zijn pendel- vouwdeuren een goed idee. Deze gebruiken de binnenruimte van de douche. Of wat dacht je van schuifdeuren? Ze glijden geruisloos met rolletjes over hun profielen boven- en eventueel onderaan. Ze hebben geen uitzwaaiende delen.

Douchebad

Liever een combinatie met een bad? Een douchebad is een bad met een lage instap, gecombineerd met een douchewand. Zo kun je telkens kiezen: een snelle douche, of een ontspannend bad.vJe geniet van het beste van twee werelden.

Privacy gegarandeerd

Liever wat meer privacy? Met een band uit melkglas, gezandstraald glas of fantasieglas met tekeningenlaat je heel wat aan de verbeelding over. Ook mogelijk: laat een spiegel op lichaamsgrootte voorzien op het glazen element. Met een walk in-douchescherm kun je de doucheruimte achteraf afsluiten met een deur. Zo kun je ook in je inloopdouche douchen in een gesloten, warme ruimte.

Persoonlijk ontwerp

Hoe geef je je douche een personal touch?Tegenwoordig kun je je douchequasi volledig customizen. Kies een speciale tint voor de profielen en/of beslag of een gezandstraald motiefvoor het glas. Kies jouw match uit uiteenlopende combinaties van profielen, beslag en grepen. Wil je nog een stapje verder gaan? Ontwerp dan zelf een persoonlijk gezandstraald motief voor het glas of laat je bedrijfslogo verwerken. Succes!

KermiExtra

Kermi doucheschermen bieden een breed standaard- en maatwerkprogramma aan dat voor quasi elke situatie een oplossing geeft. Daarenboven biedt de service KermiExtra u niet enkel glas-, beslag-, profiel-, en greepvarianten, maar ook technische oplossingen voor uw persoonlijke situatie, zoals bv schuine zijdes of uitsnijdingen in het glas, speciale profielen, en nog veel meer.

 

Benieuwd naar advies op maat voor jouw droomdouche?

Neem contact op met een specialist  of ga langs bij één van onze verdelers in jouw buurtvoor vrijblijvend advies.  

In samenwerking met Egeda NV

Meer nieuws van Egeda NV

On trend: douchewanden in elegant zwart of wit, nu met korting!

Zwart en wit in de badkamer, het is een trend die gezien mag worden.

Zo ziet de perfecte badkamer eruit volgens een studie van Kaldewei

De ideeën over een eigen droombadkamer verschillen – de meerderheid wenst echter vooral veranderi

GRATIS Nieuwsbrief