Welke douche kiezen voor je renovatieproject?

Staat er op jouw planning voor 2018: een nieuwe douche plaatsen, zodat je thuis kunt genieten van hedendaagse luxe? Stel gerust een wishlist op voor jouw project, want ook voor bestaande badkamers zijn er een pak mogelijkheden. We duiken er samen in!

Chique inloopdouche

Welk type douche past het best bij jouw situatie, noden, smaak en woonstijl? De strakke inloopdouches die je zo vaak in verbouwprogramma’s ziet blijven populair. Ze zien er chic uit, geven een ruimtelijk gevoel, én ze scoren goed op het vlak van comfort en gebruiksvriendelijkheid. Zo hebben ze geen opstap. Je kunt er dus vlot in en uit, een belangrijke plus voor iedereen, in het bijzonder ouderen en kinderen.

Ook voor renovatie

Een inloopdouche kan zonder probleem in een bestaande badkamer geplaatst worden. Wees gerust, je nieuwe douche hoeft geen stijlbreuk te vormen. Trek je woonstijl naadloos door, of zorg net voor een pittig contrast. Je douchespecialist adviseert je over een passende look en een oplossing op maat.

De afmetingen

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een inloopdouche? Je kiest tussen diverse vormen en afmetingen. Minimaal gepaste afmetingen zijn 1,20 meter lengte en 90 cm breedte voor het douchevlak. Je zal een uitsparing in de chape moeten voorzien, een stuk vloer moeten uitbreken, of eventueel de vloer ophogen zodat je de douche kunt inbouwen. De douchewand is best 1,60 meter of langer. Moet je door omstandigheden korter gaan, overweeg dan een uitschuifbaar exemplaar, eentje met vast segment in verlengde of met vast segment in hoek, zodat je badkamervloer droog blijft.

Opstelling

De meeste inloopdouches komen terecht in een hoek van de badkamer, maar je kunt ze ook vrijstaand plaatsen. Met glazen wanden aan beide kanten, of als walk-in met twee open kanten en één vaste muur. Let wel, hiervoor heb je wat meer ruimte nodig, en de spatwand moet dubbel zo lang zijn.

Regendouche

Met een regendouche zet je volop in op een ontspannen gevoel. De douchekop heeft kleinere gaatjes dan normaal. Zo lijkt het alsof je een zachte regenbui over je heen krijgt. Verkwikkend!

Douchebad

Liever een combinatie met een bad? Een douchebad is een bad met een lage instap, gecombineerd met een douchewand. Zo kun je telkens kiezen: een snelle douche, of een ontspannend bad. Je geniet van het beste van twee werelden.

Flexibel scherm

Een glazen doucheafscheiding zorgt voor ruimtegevoel en levert een elegante look op. Zo’n doucheoplossing is verkrijgbaar in sterk veiligheidsglas tot 10 mm dik en in verschillende breedtes. Dankzij individuele schuine zijdes (voor schuine daken) of uitsnijdingen voor de sokkel past je douchescherm zich probleemloos aan je badkamer aan.

Privacy gegarandeerd

Liever wat meer privacy? Met een band uit melkglas, gezandstraald glas of fantasieglas met tekeningen laat je heel wat aan de verbeelding over. Ook mogelijk: laat een volledige lichaamsspiegel voorzien op het glazen element. Met een walk in-douchescherm kun je de doucheruimte achteraf afsluiten met een deur. Zo kun je ook in je inloopdouche douchen in een gesloten, warme ruimte.

Persoonlijk ontwerp

Hoe geef je je douche een persoonlijke touch? Tegenwoordig kun je je douche quasi volledig customizen. Kies een speciale tint voor de profielen, beslag met een structuur of een speciale print voor het glas. Kies jouw match uit uiteenlopende combinaties van profielen, beslag en grepen. Wil je nog een stapje verder gaan? Ontwerp dan zelf een print voor het glas of laat je bedrijfslogo verwerken. Succes!

Benieuwd naar advies op maat voor jouw droomdouche?

Neem contact op met een specialist en/of ga langs bij één van onze verdelers in jouw buurt voor vrijblijvend advies. 
 

In samenwerking met Egeda NV

Meer nieuws van Egeda NV

De badkamer voor alle leeftijden - Kermi Universal douchedesign

Als gezin met kinderen, of hoogbejaard met zijn tweetjes – elke levensfase kent zo haar eigen, ze

NICA: De perfecte schuifdeur!

Kermi breidt het assortiment van haar doucheschermen met profiel uit met een nieuwe reeks: Nica.

Zo voorkom je ongevallen onder de douche

Hoe veilig is jouw douche? De meeste ongevallen gebeuren thuis.

Maak kennis met de nieuwste generatie douchewanden

Staat er een luxueuze inloopdouche op jouw verlanglijstje?

GRATIS Nieuwsbrief