Welk douchescherm kies ik best?

Plannen voor een (nieuwe) douche? Super, want daarmee geniet je van extra comfort! Hoe vind je het douchescherm dat helemaal bij je smaak en situatie past? We zetten je op weg!

Kijk naar de ruimte

Het begint allemaal met de vraag: waar staat de douche? In een hoek, in een nis, of vrijstaand tegen een muur? Check ook de douchebak: is het een rechthoekig, kwartrond of een vijfhoekig model? Met die informatie bepaal je het basistype van het douchescherm. Daarna is het kiezen tussen de diverse modellen. Je specialist adviseert je over de mogelijkheden.

Hoek of nis

Staat je douche in een nis? Dan moet je vooral op zoek naar een geschikte deur. Bij een hoekopstelling met vierkante douchebak zijn er meer mogelijkheden. Een voor- of hoekinstap in diverse uitvoeringen, of een draaibare zijwand voor een makkelijk onderhoud en een snelle ventilatie. Vraag vrijblijvend advies over de meest geschikte opstelling.

Douchebakken 

Lang niet alle douchebakken hebben een vierhoekige vorm. Met een kwartronde douchebak creëer je een eigentijdse look met boog, en je bespaart ruimte. Ook een vijfhoekige douchebak werkt ruimtebesparend. Zijn apart design komt goed tot zijn recht in een strakke badkamer.

Vrijstaande douche

Een ruime badkamer? Lucky you! Met een douchecombinatie vrij geplaatst tegen slechts één muur geniet je op en top van het ruimtelijk gevoel. Vierkant, kwartrond of vijfhoek. Hoekinstap, zijwanden en/of klapdeuren. Ook hier zijn er opties te over. Welke jij best kiest? Een specialist helpt je de knop doorhakken.

Douchen in bad

Wil je je bad ook als douche kunnen gebruiken? Heel wat douchescherm modellen hebben een variant die het mogelijk maakt. Dankzij een vouwwand of draaivleugel combineer je het beste van twee werelden.

Maatwerk

Wat als je geen douchescherm vindt met de juiste afmetingen? Dan kies je voor maatwerk! Het douchescherm kan volledig aangepast worden aan jouw situatie. Een draaideur met een uitsnijding in het glas of schuine doorsnede, een kwartronde douchebak met uitsparing in de zijwand? Je specialist uit de buurt weet raad.

Passende instap

Hoe belangrijk is een royale instapbreedte? Klapdeuren bieden maximale instapvrijheid en nemen niet veel ruimte in. Schuifdeuren zijn pas echt plaatsbesparend, handig wanneer je badkamer eerder klein is. Een vouwdeur heeft een grotere instapbreedte dan een schuifdeur en is dus een comfortabel alternatief.

Wegvouwbare wand

Je wil graag een inloopdouche, maar je badkamer is niet erg groot? Ontdek dan de pendel-vouwwand, de douchewand die je kunt wegplooien tegen de muur. Na het douchen vouw je de glazen douchewand tegen de kant, zo komt er ruimte vrij voor bijvoorbeeld een droogrek. Handig!

Design naar je smaak

Wat betreft het design kun je alle kanten uit. Kleurrijke profielen en beslag, glasdecors, geïntegreerde spiegels … Alle denkbare combinaties van profielen, beslag en grepen zijn mogelijk. Durf je een extravagante look aan? Dan ga je voor de smaakvolle soft zwart of soft wit uitvoering. Wees gerust, een eigentijds en esthetisch design hoeft geen aanslag op je budget te zijn. Je maakt het zo luxueus als je zelf wil.

Spatwaterdichtheid

Belangrijk: de douchewand moet voldoende spatwaterdicht zijn. Neem je meestal snelle douches, of geniet je graag uitgebreid? Gaat je voorkeur naar zo weinig mogelijk profielen, of kies je voor een optimale afdichting ? Dit bepaalt de mate van spatwaterdichtheid die nodig is. Je specialist adviseert je over de juiste dichtheid.

Vakwerk

Weetje: hoe hoger het bodemprofiel van je douche, hoe beter de waterdichtheid van je douchescherm. Naast een slim design met speciale afdichtingen en een ruime hoogte is ook een vakkundige plaatsing cruciaal. Kijk daarom uit naar een ervaren installateur.

Kies een professional

Ook eigenschappen als veiligheid, onderhoudsvriendelijkheid, garantie en service zijn belangrijk bij je keuze. Vertel je sanitairspecialist over jouw woonstijl en prioriteiten. Hij zal je begeleiden bij je keuze en hij tekent een plan op maat. Je zal je nieuwe douche niet meer willen missen!

De kortste weg naar een douche op jou maat? Vraag je inspiratiebrochure aan en neem contact op met een specialist in je buurt.

In samenwerking met Egeda NV

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Egeda NV

Gelukkige verjaardag!: 44 jaar Kermi douchewanden

Kermi schrijft succesverhalen.  44 jaar innovatieve oplossingen voor douchewanden, 44 jaar ervari

Gespot: flexibele pendeldeur voor je douche

Met een slimme badkameropstelling geniet je van extra comfort en bewegingsvrijheid.

GRATIS Nieuwsbrief