Trend: maximale bewegingsvrijheid in je douche

Gepubliceerd op 19 December 2017

Douchen is zoveel meer dan vlugvlug onder het water springen om je te wassen. Douchen is ook: ontspannen en genieten. Dat lukt het best op een plek die bewegingsvrijheid en ruimtegevoel biedt. En nee, je badkamer hoeft echt geen balzaal te zijn.

Ruimtegevoel

Douches zijn al lang niet meer die vierkante, benepen hokjes van vroeger. Integendeel, de nieuwste inloopdouches wekken een gevoel van vrijheid op en bieden volop bewegingsruimte. Goed nieuws voor wie klein woont: om te genieten van ruimtegevoel in je douche, volstaat de oppervlakte van een standaard douchecabine. Met een doordacht plan op zak creëer je een douche die niet zou misstaan in een wellnesscentrum, gewoon bij je thuis.

Glazen wand

De troef van een douche die volop vrijheid biedt? Een extragrote glazen douchewand, tot wel 2,2 meter hoog. Die wordt stevig vastgezet met muurprofielen, plafondsteunen of muursteunen. Er zijn diverse types en bouwvormen, voor een douche die optimaal in de ruimte past en aansluit op wat jij nodig hebt.

Flexibele oplossing

De wand kan bevestigd worden tegen de muur, met sterke scharnieren en stabiliseringen. Maar evengoed met één aansluitingsprofiel aan de muur en één afgeronde plafondsteun. Of enkel aan het plafond met twee plafondsteunen. Ook een vrijstaande oplossing behoort tot de mogelijkheden. Dankzij de draaibare glasvleugels heb je geen last van spatwater of tocht.

Persoonlijke touch

Wat het design betreft kun je alle kanten uit. Trek de stijl van je badkamer mooi door naar je douche. Voor het glas in je douchewand kies je tussen helder glas, gestructureerd glas, spiegelglas en een speciaal decor. Durvers ontwerpen zelf een patroon om te laten zandstralen.  

Tot in de details

Tegenwoordig kun je customizen tot in de details. Kies een speciale tint voor de profielen en stabilisaties en je douche past nog beter bij je woonstijl. Extra’s zijn er natuurlijk ook, zoals een houderstang voor handdoeken en minimalistisch vormgegeven scharnieren.

Veiligheid troef

Een inloopdouche met grote glazen wand oogt misschien delicaat, de constructie is erg stabiel. De bevestiging van de vrijstaande glazen panelen gebeurt aan de muur door in het glas verzonken beslag of muurprofielen, of aan het plafond of muur met plafond- of muursteunen. De wand bestaat uit veiligheidsglas van 8 tot 10mm dik. Bij een ongeluk valt het glas in onscherpe stukjes uiteen. Op die manier kun je je niet bezeren, een hele geruststelling!

Extra vleugel

Toch liever de beslotenheid en privacy van een klassieke douche? Dan kun je een extra glasvleugel laten aanbouwen. Daarmee bekom je opnieuw een gesloten douche. Jij kiest!

Interesse in een douche die volop ruimtegevoel biedt?

Laat je inspireren en vraag je specialist om advies op maat

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan