Open en bloot: onze douchegewoonten en -verlangens onder de loep

Gepubliceerd op 13 November 2018

Hoe haal je het maximum uit je douchesessie? Een recent onderzoek* van sanitairfabrikant Grohe over onze douchevoorkeuren levert interessante learnings op. Indrukwekkend wat er allemaal kan onder de douche!

Train je stembanden

Les 1: de badkamer is de uitgelezen plek om aan zelfexpressie te doen. Zo profiteer je er doorgaans van een goede akoestiek. Een prima excuus om er je eigen versie van ‘Eye of the Tiger’ te perfectioneren. Eén vijfde van de Belgen gaat ervoor, en dan vooral vrouwen (24%). Zij zingen vaker in de douche dan mannen (17%). Hoe dat komt? Girls just wanna have fun!

Wees verdraagzaam

‘Ben je nu nog niet klaar? Het water is niet gratis!’ Heel wat tienermeiden staan graag lang onder de douche. Aan de ouders die steevast op de deur van de badkamer gaan kloppen: de Belg staat gemiddeld 10 minuten onder de douche. Dat is genoeg om drie keer ‘Single Ladies’ van Beyoncé in te oefenen. Ons advies: installeer een spaardouchekop, hou het stil en bijt 10 minuten op je tanden. 

Probeer te multitasken

Eén derde van de Belgen scheert zich onder de douche. Eén op acht poetst er zijn tanden. Uitproberen? Zorg voor een handig rekje om je attributen (tandpasta, scheerschuim, …) op te zetten zodat je niet uitglijdt. Safety first, remember?

Geef toe aan je libido

We hebben allemaal zo onze eigen definitie van ontspannen onder de douche. Zo bedrijft één zesde van de Belgen er regelmatig de liefde. Daar is iets voor te zeggen, want zij hebben minder stress dan personen die elkaar nooit beminnen onder de douche. Nu weet je meteen hoe Guy van de boekhouding zo ontspannen blijft op piekdagen. 

Laat je fantasie de vrije loop

Nu we toch de pikante toer opgaan: één vierde van de Belgen wil wel eens met een bekende Belg onder de douche staan. Benieuwd wat dat precies inhoudt …  Daarbij dromen we vooral van Matthias Schoenaerts (die spieren!) en Véronique De Kock (die rondingen!). Een koude douche helpt om weer uit die droom te ontwaken.

Open en bloot: onze douchegewoonten en -verlangens onder de loep

Voorkom frustraties

Een douche hoort ontspannend te zijn, maar soms verpesten ergernissen de sfeer. Met op één: een temperatuur die niet constant blijft (25%). Daarna volgt: uit de douche stappen in een koude badkamer (18%), haar in het doucheputje (14%) en water dat niet snel genoeg opwarmt (14%). Some like it hot!

Let op je verbruik

Kun je maar niet begrijpen waarom je kroost zolang wil douchen? 41% van de jongeren geeft toe niet stil te staan bij hun waterverbruik. Maar ouderen zijn in hetzelfde bedje ziek. Amper 42% van de Belgen zet de kraan uit tijdens het inzepen. En 63% laat het water eerst stromen om het te laten opwarmen voor ze in de douche stappen. Eyeopener: een douche verbruikt per minuut zo’n 10 liter water. Maar daar kun je wat aan doen. Laat die eierwekker in de kast en informeer je over waterbesparende oplossingen.

De helft van de Belgen gaat dagelijks, of zelfs meerdere keren per dag, onder de douche. We spenderen er dus heel wat tijd. Kijk daarom uit naar een comfortabel en duurzaam exemplaar. Ook voor kleine badkamers zijn er elegante oplossingen die volop comfort bieden. Steek je licht op bij de douchespecialist in je buurt voor advies op maat.
 

*Douche-enquête van Grohe in samenwerking met onderzoeksbureau iVox bij 1.150 Belgen.