Kleine badkamer? Zo vind je een geschikte douche.

Is je badkamer compact en wil je toch ontspannen douchen? Met de juiste douche geniet je volop van je relaxmoment, zelfs in een kleinere ruimte. Ontdek welke troeven en snufjes het verschil maken.

Slimme uitvoering

Heb je weinig oppervlakte voor je douche, dan zoek je best een slimme oplossing. Zoals een andere uitvoering. Er zijn douches met een andere vorm, bijvoorbeeld met kwartronde of vijfhoekdoucheschermen waarmee je de kleine ruimte optimaal benut. Je hebt wel wat minder bewegingsruimte dan bij een standaard hoekmodel.

Instapcomfort

Hoe gemakkelijk je je douche kunt instappen bepaalt grotendeels het gebruiksgemak. Denk hier dus goed over na. Een draaideur levert veel instapcomfort maar kan in een kleine ruimte meestal niet uitzwaaien. Daarvoor zijn er deuren die minder ruimte innemen.

Aangepaste deur

Een tweedelige draaideur heeft maar de helft van de draairuimte van een volledige draaideur nodig. Nog te weinig plaats? Dan zijn pendel- of vouwdeuren een goed idee. Deze gebruiken de binnenruimte van de douche. Of wat dacht je van schuifdeuren? Ze glijden geruisloos met rolletjes over hun profielen boven- en onderaan. Ze geven een grote instapbreedte en hebben geen uitzwaaiende delen.

Combinatiedeuren

Wil je het beste van twee oplossingen combineren, dan zijn er nog de combinatiedeuren. Zo heb je douches waarbij het principe van een vouw- en schuifdeur zijn samengevoegd. Met een pendel-vouwdeur kun je de deur bijna volledig tegen de muur vouwen als je hem niet gebruikt.

Walk-in met pendel-vouwdeur

Kies je voor een volledig betegelde inloopdouche of een douchebak op vloerniveau? Dan is een Walk-in pendel-vouwdeur nog gemakkelijker. De bewegingsvrijheid hiervan is optimaal want de deur kan zowel naar binnen als buiten gedraaid worden. Een mooi alternatief voor de gedroomde inloopdouche met vaste wand. Klaar met douchen? Dan vouw je hem aan de kant en heb je plaats om bijvoorbeeld een droogrek te zetten.

Informeer je

Benieuwd welke douche het best past bij jouw compacte badkamer? Vraag raad aan een specialist. Deze haalt voor jou het maximale uit je ruimte, zonder dat je inboet op douchecomfort.  

Interesse in een doucheontwerp op maat? Neem contact op met een specialist voor vrijblijvend advies of ga langs bij één van onze verdelers in de buurt.

In samenwerking met Egeda NV

Meer nieuws van Egeda NV

On trend: douchewanden in elegant zwart of wit, nu met korting!

Zwart en wit in de badkamer, het is een trend die gezien mag worden.

Zo ziet de perfecte badkamer eruit volgens een studie van Kaldewei

De ideeën over een eigen droombadkamer verschillen – de meerderheid wenst echter vooral veranderi

Open en bloot: onze douchegewoonten en -verlangens onder de loep

Hoe haal je het maximum uit je douchesessie?

GRATIS Nieuwsbrief