Kleine badkamer met aparte indeling? Zo maak je er een droombadkamer van!

Gepubliceerd op 17 December 2020

Je wil je compacte badkamer met ongewone vorm graag upgraden, maar je weet niet waar te beginnen. Wat nu? Wees gerust, ook een probleembadkamer kan een droombadkamer worden. Ontdek hoe je optimaal profiteert van de ruimte, met een minimum aan toegevingen!

Van probleem- naar droombadkamer

Een ligbad, een douche, of beide? Eén of twee wastafels? Je badkamer ontwerpen is normaal gezien een leuke taak. Je bepaalt immers zelf waar de elementen zullen komen en hoe ze eruit gaan zien. Maar hoe ga je om met een lelijke hoek, een nis, of plaatsgebrek? Ontdek compacte droombadkamers en laat je adviseren over duurzame maatoplossingen. We doen er een reeks tips bovenop!

Aangepaste badkameroplossingen voor moeilijke badkamers

Hoe maak je van een lastige badkamer een droombadkamer? Met de tijdloze geëmailleerde badkameroplossingen van Kaldewei wordt het ontwerpen van je droombadkamer een stuk eenvoudiger. Ontdek de alle voordelen van geëmailleerd Kaldewei staal en doe je voordeel met onze tips.

Nis wordt gelijkvloerse douche

Heeft je badkamer een nis? Denk gerust eens ‘outside the box’. Waarom geen gelijkvloers douchevlak inbouwen? De natte ruimte wordt slim afgescheiden en de architectuur komt beter tot zijn recht terwijl je ruimte bespaart. Gelijkvloerse douches zijn er in talrijke afmetingen, designs en kleuren. Benieuwd naar jouw match? Ontdek het gamma en laat je adviseren door een specialist.

Maatwerkoplossingen voor lastige hoeken

Lastige hoeken in je badkamer? Tijd om creatief uit de hoek te komen! Lichte, vriendelijke kleuren laten de ruimte groter lijken. Een gelijkvloerse douche zoals de Kaldewei Conoflat versterkt dit effect. Toch graag een ligbad? Kies dan een compact formaat. Kaldewei biedt zijn douches, ligbaden en wastafels aan in een op elkaar afgestemd design voor een harmonieus totaalbeeld. Te veel hoeken in de ruimte? Werk ze weg door er bijvoorbeeld een wand voor te zetten. In een moeite creëer je een vrij vlak voor een wastafel, zoals het model Cono. Ontdek meer wastafels in de gratis catalogus.

Langwerpige badkamers: aan de slag met kleur

Ook met een smalle, langwerpige indeling kun je een droombadkamer realiseren. De voorwand is bijvoorbeeld prima geschikt voor een ligbad onder het raam. Met ledstrips aan de voet van het ligbad maak je er een absolute eyecatcher van. Aanrader: kies de douche in dezelfde kleur als de tegelvloer. De vloer en douche lijken zo optisch met elkaar te versmelten. Ontdek de elegante wastafelschaal Miena die uitstekend combineert met een kleurrijke douche, of bekijk het volledige gamma wastafels.

Badkamer onder het dak: slim gebruik van schuine vlakken

Onder het dak kun je fijn ontspannen in je ligbad zonder waardevolle vierkante meters in de badkamer in beslag te nemen. Door een voorwand te plaatsen kun je de badkamer onder het dak onderverdelen in duidelijk van elkaar gescheiden zones. Dit creëert rust en ordening en biedt extra mogelijkheden voor het wasgedeelte. Naast wandwastafels kun je kiezen voor een opzetwastafel, zoals het model Kaldewei Centro, in combinatie met een badkamermeubel. Dit duo is niet alleen mooi om naar te kijken, maar door het ruime legvlak ook bijzonder praktisch.

Minibadkamer: douchen en baden in één

In een minibadkamer heb je ruimtebesparende oplossingen nodig, zoals bijvoorbeeld het ligbad Kaldewei Cayono, waarmee douchen en baden in één mogelijk is. Je profiteert van meer bewegingsruimte in je badkamer, terwijl je voldoende ruimte overhoudt voor het toilet en de wastafel. Genieten maar!

Benieuwd hoe jij je badkamer best indeelt? Neem contact op met een badkamerspecialist in je buurt voor advies op maat.