Kaldewei tweemaal bekroond met Red Dot prijs

Ahlen, april 2015. – Kaldewei overtuigde de jury van de prestigieuze designcompetitie “Red Dot Award: Product Design 2015” met niet één, doch met twee nieuwe producten: Meisterstück Emerso en Meisterstück Incava. Deze vrijstaande baden met geëmailleerde ommanteling werden met een de ‘Red Dot’ bekroond voor de uitmuntende kwaliteit van hun design. De bekroonde baden, die ontworpen werden in samenspraak met topdesigners Arik Levy en Anke Salomon, werden voor de eerste maal voorgesteld in maart 2015 tijdens de hoogaangeschreven internationale vakbeurs ISH.

De ‘Red Dot’ is een wereldwijd erkend kwaliteitslabel voor een uitzonderlijk design,” vertelt Arndt Papenfuß, Marketingdirecteur van Kaldewei, en voegt eraan toe: “We zijn zeer trots dat we deze prijs mochten ontvangen voor de beide nieuwe baden omdat een uitmuntende vormgeving altijd prioritair geweest is voor Kaldewei.

Meisterstücke: oogstrelend design gemaakt uit geëmailleerd Kaldewei staal

Het ontwerp van de Meisterstück Emerso komt van de tekentafel van sterdesigner Arik Levy die samen met Kaldewei hiermee zijn eerste badkamercollectie ontworpen heeft.  Het speciale kenmerk van dit vrijstaande, volledig geëmailleerde bad is zijn lichtjes oplopende badrand die daardoor geen eind lijkt te hebben, net zoals een gevlochten zijden lint. Deze vormgeving maakt van de Kaldewei Meisterstück Emerso een echt meesterstuk, zowel op artistiek als technisch vlak.

De Kaldewei Meisterstück Incava die ontworpen is door Anke Salomon wordt gedefinieerd door zijn natuurlijke, vloeiende lijnen.  De erg smalle badrand en de unieke conische contouren verlenen dit vrijstaande bad haar uitzonderlijke luchtigheid.

Met de Meisterstücke Emerso en Incava presenteert Kaldewei unieke designobjecten voor de badkamer, en met deze dubbele bekroning heeft het een nieuw hoofdstuk geschreven in de ongeëvenaarde successtory van de Meisterstücke. Reeds korte tijd na hun lancering ontvingen de Meisterstücke badmodellen reeds een totaal van zeven designprijzen – waardoor zij de meest onderscheiden baden uit het gamma van Kaldewei zijn.

Red Dot: een prestigieuze prijs met een lange traditie

Het designcentrum Noordrijn-Westfalen is een van Europa’s oudste en meest befaamde designinstituut en bekroond al meer dan 60 jaar designkwaliteit. Het aantal inzendingen alleen al onderstreep het prestige dat deze designwedstrijd uitstraalt: in 2015 alleen al waren er meer dan 4900 inzendingen uit 56 landen. Buiten het aspect innovatie baseert de jury, bestaande uit een internationaal panel van experten, zich op criteria zoals duurzaamheid, functionaliteit en ecologie.

Bron: Franz Kaldewei GmbH & Co. KG./EGEDA NV – Vrije publicatie, bewijsexemplaar voorleggen aub


 

In samenwerking met Egeda NV

Meer nieuws van Egeda NV

Zo ziet de perfecte badkamer eruit volgens een studie van Kaldewei

De ideeën over een eigen droombadkamer verschillen – de meerderheid wenst echter vooral veranderi

Open en bloot: onze douchegewoonten en -verlangens onder de loep

Hoe haal je het maximum uit je douchesessie?

Spiegeltje, spiegeltje aan de... (douche)wand

Na het douchen en stylen in de badkamer in de ochtend, gooit men graag een onderzoekende blik in

Door de markt verkozen als beste douchedeur

Kermi is een internationaal georiënteerde producent en een van de toonaangevende producenten van

GRATIS Nieuwsbrief