Gelijkvloerse douches: voortaan meer dan 100.000 ontwerpmogelijkheden!

Gepubliceerd op

Kijk je uit naar een eigentijdse, gelijkvloerse douche? Goed nieuws, want voortaan heb je nog meer keuze! Specialist Kaldewei breidde zijn aanbod aan gelijkvloerse douchesystemen stevig uit. Welk eigenzinnig ontwerp je ook kiest, steeds profiteer je van een vlakke, flexibele en veilige installatie.

Eigentijds met vlakke bodem

Vlot toegankelijk en stijlvol luxueus: de gelijkvloerse douche is een blijver. Gelijkvloerse douchevlakken lijken wel te versmelten met je badkamervloer, zo bekom je een ruimtelijk gevoel en een luxueuze uitstraling. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Bezoek een Kaldewei-verkooppunt in je buurt en laat je adviseren door een specialist, volledig vrijblijvend.

Volop bewegingsvrijheid

Voor het douchevlak kies je bij Kaldewei uit een breed assortiment aan kleuren, oppervlakken, afmetingen en montageproducten. Al hun douchevlakken zijn gemaakt uit Kaldewei staal, een onderhoudsvriendelijk, sterk en duurzaam materiaal. Dankzij het brede kleurengamma kan het douchevlak volledig op je badkamervloer worden afgestemd. Zo lijkt je vloer door te lopen, maar zonder storende naden in het douchegedeelte. Classy!

Makkelijk in te bouwen

Gelijkvloerse douchevlakken zijn gemakkelijker te installeren dan je denkt. Er is voor zowat elke inbouwsituatie een gepaste montageoplossing. Wil je zelf een gelijkvloerse douche inbouwen? Kijk dan uit naar een douchevlak met handig montagesysteem. Kies je voor een gelijkvloerse douche van Kaldewei, dan zijn alle componenten van het systeem op elkaar afgestemd. Zo bekom je snel en eenvoudig een gelijkvloerse douche.

Opties te over

Bij het ontwerpen van je gelijkvloerse douche kies je uit meer dan 100.000 mogelijkheden. Hoe dat kan? Het brede aanbod van maten, ultravlakke afvoergarnituren en oplossingen voor een eenvoudige montage van Kaldewei is recent stevig uitgebreid. Jouw voordeel: je drukt probleemloos je stempel en geniet van een eenvoudige installatie. Maak kennis met het gamma.

Snel gemonteerd

Met de uitbreiding van het gamma wordt de installatie van vlakke douches nog eenvoudiger. Concreet: de extravlakke drager is nu verkrijgbaar voor alle vierhoekige, gelijkvloerse douches van Kaldewei. Douchevlakken en extravlakke dragers zijn perfect op elkaar afgestemd. Zo wordt een vlakke inbouw met minimale instaphoogte haalbaar bij constructies waarbij een volledig gelijkvloerse montage niet mogelijk is. Benieuwd? Neem contact op met een specialist in je buurt en laat je adviseren.

Ook voor beperkte opbouwhoogte

De gelijkvloerse montage van douches in bestaande badkamers is niet altijd evident. Vaak is de noodzakelijke opbouwhoogte niet aanwezig om een douche vlak en met de vereiste waterdrempelhoogte in te kunnen bouwen. Kaldewei heeft echter afvoersystemen in huis voor een uiterst vlakke installatie met een waterdrempelhoogte van 30 millimeter. Zo wordt een gelijkvloerse douche ook mogelijk bij een beperkte opbouwhoogte.

Slimme afvoersystemen

Voortaan kunnen ook de hoogwaardige design-douchevlakken Conoflat en Superplan Plus 20 millimeter lager en dus uiterst vlak worden ingebouwd. De complete set van het afvoergarnituur bevat ook altijd de bijpassende geëmailleerde afvoergarnituur. Zo zorgt Kaldewei ervoor dat geëmailleerde douchevlakken nog vlakker kunnen worden geïnstalleerd dan goot- of putafvoersystemen voor betegelde douchegedeelten.

Nog meer mogelijkheden

Alleen al voor het nieuwe douchevlak Kaldewei Nexsys zijn 12 nieuwe afmetingen beschikbaar. Daarnaast wordt dit revolutionaire doucheconcept voortaan aangeboden met de antislip Secure Plus in 17 kleurvarianten en met vijf verschillende stripdesigns, o.a. in glanzend goud en geborsteld roodgoud. Maak kennis met het gelijkvloers douchevlak Nexsys met gootdesign.

Grenzeloze ontwerpvrijheid

Ook de populaire modelfamilies Superplan XXL en Cayonoplan worden uitgebreid met nieuwe afmetingen en meer toebehoren. Hiermee biedt Kaldewei badkamerontwerpers intussen meer dan 100.000 mogelijkheden voor gelijkvloers douchen en daarmee grenzeloze vrijheid in het ontwerpen van een badkamer.

Safety first

Een langdurige veiligheid van de constructie bij gelijkvloerse douches, dat betekent allereerst een goede bescherming tegen schade door doorslaand vocht. Kaldewei heeft speciaal voor de afdichting van gelijkvloers ingebouwde douchevlakken het systeem ‘Afdichtset gelijkvloers’ ontwikkeld. Het laat zich gemakkelijk verwerken en snel fixeren dankzij de geprefabriceerde elementen.

Betrouwbare afdichting

Ook het inbouwsysteemframe ESR gelijkvloers zorgt voor veiligheid in de badkamer. Dankzij een kruipwateropvangsysteem biedt dit montagesysteem voor geëmailleerde douchevlakken een nog betrouwbaardere afdichting en daarmee een optimale bescherming tegen schade door doorslaand vocht.

Een gelijkvloerse douche, iets voor jou? Vraag je gratis brochure aan en ontdek talrijke mogelijkheden en afwerkingen. Neem contact op met een badkamerspecialist in je buurt voor advies op maat