De badkamer voor alle leeftijden - Kermi Universal douchedesign

Als gezin met kinderen, of hoogbejaard met zijn tweetjes – elke levensfase kent zo haar eigen, zeer persoonlijke behoeften. Duurzame architectuur richt zich daarbij niet alleen op de behoeften van één leeftijdscategorie. De inrichting van een woning dient juist optimaal te zijn toegesneden op mensen van alle leeftijden en zo een lang zelfstandig leven zonder vreemde hulp mogelijk te maken.

Universal Design is het strategische antwoord van het design op de maatschappelijke veranderingen. Universal Design combineert verschillende disciplines bij de ontwikkeling van producten, diensten, architecturen en technologieën in samenspraak met de gebruikers.

Vooral in de badkamer treden specifieke, per levensfase verschillende gebruiksgewoonten extra duidelijk aan het licht. Kleine kinderen worden stapsgewijs gewend aan zelfstandige lichaamshygiëne, terwijl hun ouders vaak vanwege tijdsgebrek de badkamer alleen maar als een “transitstation” met korte stoptijden gebruiken. Oudere mensen daarentegen brengen aanmerkelijk meer tijd in de badkamer door en verheugen zich met name over comfortabele hulpmiddelen en praktische accessoires. Maar bij alle personen en leeftijdscategorieën speelt de wens naar zelfstandigheid en autonomie in de badkamer een doorslaggevende rol.

De vraag naar veiligheid en comfort tijdens het douchen is dus geen kwestie van leeftijd maar veeleer een generatieoverstijgend thema. De douches van Kermi worden consequent volgens dit „Universeel Design“ principe ontworpen en bieden een maximaal comfort voor iedereen.

Generatieoverstijgend douchen voor iedereen: De glazen doucheafscheiding Walk-In XB geïnstalleerd op de betegelde vloer past in quasi elk renovatieproject "douche in plaats van bad" en laat toe een geheel persoonlijke inrichting te verwezenlijken. De doucheoplossing Walk-In XB is op transportvriendelijke manier in 2 delen verpakt en vindt daarmee ook makkelijk zijn weg naar elke badkamer. Uitgevoerd in sterk 8 mm dik veiligheidsglas en verkrijgbaarin verschillende breedtes. Dankzij het bijkomend glazen element heeftmen bovendien nog de mogelijkheid optioneel een volledige llichaamsspiegel te creëren in de badkamer die steeds aanwezig is. De plaatsing van de nieuwe Walk-In XB combinaties is een eenvoudig en makkelijk doucheconcept. Heel overtuigend door zijn gereduceerde profielvormgeving en gestroomlijnd design in een zeer voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding.

De nieuwe bodemvrije schuifdeuren van de Liga bijvoorbeeld combineren een ruimtebesparend schuifdeurprincipe met een onbelemmerd bodemvrij instapcomfort. Omdat de deuren niet openzwaaien zijn de plaatsbesparende schuifdeuren uiterst geschikt voor de kleine badkamer. Zo is een ruim douchecomfort eveneens mogelijk in de kleine ruimte. De deuren zijn licht, probleemloos en zonder lawaai te bedienen dankzij de hoogwaardige looprollen met kogellager. Ergonomische beugelgrepen vergemakkelijken het gebruik op latere leeftijd En dit alles aan een zeer voordelige prijs/kwaliteitverhouding, zonder aan kwaliteit en design in te moeten boeten. De schuifdeuren zijn, zoals de complete reeks Liga, een voorbeeld van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Bij een directe installatie op de vloer ontstaat een makkelijke en obstakelvrij toegankelijke doucheruimte.

Ook de in de douchereeksen DIGA en LIGA Walk-In uitvoeringen met pendel-vouwfunctie bouwen voort op de tendens naar open, makkelijk toegankelijke Walk-In douches. Het bijzondere: deze pendel-vouwwanden kunnen, in tegenstelling tot starre glaselementen, makkelijk en eenvoudig tegen de muur geplooid worden bij niet-gebruik.

In samenwerking met Egeda NV

Meer nieuws van Egeda NV

Gelukkige verjaardag!: 44 jaar Kermi douchewanden

Kermi schrijft succesverhalen.  44 jaar innovatieve oplossingen voor douchewanden, 44 jaar ervari

Gespot: flexibele pendeldeur voor je douche

Met een slimme badkameropstelling geniet je van extra comfort en bewegingsvrijheid.

GRATIS Nieuwsbrief