Beperkte ruimte in je badkamer? Onbeperkt in de mogelijkheden!

Gepubliceerd op 19 April 2021

De badkamer is meer en meer een plek om te genieten, te onthaasten, en niet langer alleen een functionele ruimte om zich te wassen. Ben jij één van de velen met een iets kleinere badkamer dan je zou willen? Als je de ruimte slim benut, hoeft dat geen nadeel te zijn! Ontdek handige tips om het maximum uit je badkamerinrichting te halen, of doe meteen inspiratie op voor jouw functionele droombadkamer.  

Kleinere badkamer

De laatste twintig jaar bouwen we alsmaar kleiner, Tussen 2001 en vandaag is de gemiddelde grootte van de Belgische woningen met ongeveer 20 % gedaald, ook de badkamer verliest oppervlakte ten voordele van andere woonruimtes zoals het salon en de eetkamer. Een kleine badkamer inrichten is niet eenvoudig, maar er is meer mogelijk dan je denkt. Met enkele ingenieuze innovaties maak je van jouw kleine ruimte ook een functionele droombadkamer.

Maak plaats, maak plaats, maak plaats ...

Besparen op de ruimte die je douche inneemt in je kleine badkamer? Het kan! Het douchevlak Cayonoplan multispace is er speciaal voor gemaakt!
Het geëmailleerd douchevlak Cayonoplan multispace van 1,20 x 1,20 meter heeft naast een stoere uitstraling ook praktische voordelen. Doordat meer dan de helft van de douche volledig vlak is wordt de beschikbare vloerruimte van je badkamer direct een pak groter. De inloopdouche is ook volledig vlak met de vloer ingebouwd, waardoor er geen struikelgevaar is. Handig toch! Een nauwelijks waarneembare helling in het vloeroppervlak zorgt ook voor een veilige afwatering tijdens het douchen.

En er is meer! Je wint niet enkel op bijkomende bewegingsvrijheid. Extra voordeel is dat het douchevlak geen voegen heeft waardoor er ook geen schimmels kunnen vormen. Daarnaast is het schoonmaken van je douche zeer eenvoudig, is het douchevlak perfect waterdicht te installeren en erg slijtvast. Wie zei dat praktisch ook niet mooi kan zijn? Ontdek de staalharde argumenten van Kaldewei.

Slimme en praktische douchewanden vergroten het comfort

Geen plaats voor een ruime douchewand? Ook dat hoeft je doucheplezier niet te verpesten! Je badkamerspecialist zorgt met slimme en praktische glazen douchewanden dat er geen licht verloren gaat en je toch alle ruimte benut. Heb je een kleine badkamer en snak je naar een luxueus gevoel onder de douche? Wij hebben de oplossing!

 

Liga
 

Met bijvoorbeeld de Liga hoekinstap. De pendel-vouwcombinatie van de Liga geeft een uiterst comfortabele instapvrijheid. Naar wens kunnen ze naar binnen of naar buiten tegen de muur geplooid worden. Zo bespaar je ruimte en de douche is eenvoudig te reinigen. Clever!
 

Liga

 

Toch liever een inloopdouche? De LIGA Walk-In uitvoeringen met pendel-vouwfunctie bouwen voort op de tendens naar open, makkelijk toegankelijke Walk-In douches. Het bijzondere: deze pendel-vouwwanden kunnen, in tegenstelling tot starre glaselementen, makkelijk en eenvoudig tegen de muur geplooid worden bij niet-gebruik.

 

 

LigaOok de bodemvrije schuifdeuren van de Liga combineren een ruimtebesparend schuifdeurprincipe met een onbelemmerd bodemvrij instapcomfort. Omdat de deuren niet openzwaaien zijn de plaats besparende schuifdeuren uiterst geschikt voor de kleine badkamer.

Raya   

In kleine badkamers grenst de douchewand vaak direct aan het bad. De RAYA-douchereeks biedt de mogelijkheid om aan te sluiten op het bad of een muurtje door middel van een beweegbare zijwand. Het maakt niet uit wat er naast de douche staat, ongeacht in welke hoogte en breedte, de zijwand beschermt betrouwbaar tegen opspattend water.

 

 

WalkIn XB


Zelfzeker de badkamer verlaten maar geen ruimte voor een royale spiegel? Ook daar heeft Kermi een plaats besparend alternatief op gevonden: douchewanden met geïntegreerd spiegelglas.
 

Vooral voor kleine badkamers is dit een geweldig idee, De grote spiegel in de douche zorgt er ook voor dat de ruimte groter en helderder lijkt.

 


Een goed voorbeeld is de walk-in douche WALK-IN XB, die standaard verkrijgbaar is met een geïntegreerde spiegel. De douche-oplossing wordt om te vervoeren op twee transportvriendelijke manieren verdeeld en vindt zo zijn weg naar elke badkamer, ook via een wenteltrap naar de derde verdieping.

Laat je inspireren

Je ziet: volop bewegingsruimte in je kleine badkamer creëren zonder aan comfort in te boeten: het kan! De slimme badkameroplossingen van Kermi en Kaldewei helpen je hiermee.

Benieuwd naar de stijlvolle en plaats besparende douchewanden van Kermi? Vraag hier je gratis inspiratiebrochure aan.
Dompel je hier onder in de wondere wereld van Kaldewei. (video)
Graag professioneel advies op maat? Bezoek een dealer in je buurt.  

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan