Philippe Starck ontwerpt White Tulip badkamerkranencollectie voor Duravit

Gepubliceerd op 06 October 2021

Maak kennis met reeks de White Tulip, de eerste holistische badkamercollectie ontworpen door Philippe Starck voor Duravit. Voor de spectaculaire kranencollectie baseerde de ontwerper zich op de vorm van een tulp in bloei, een verfijnd designelement dat terugkomt in de hele collectie kranen voor elk zone van de badkamer.

Philippe Starck:

"Werken met Duravit betekent werken aan duurzaamheid en een lange levensduur." Met expressieve details en tijdloos design, gecombineerd met een eersteklas afwerking en state-of-the-art technologie, voldoet het assortiment aan de hoogste eisen. "Het gaat om minimalistisch, tijdloos design en perfecte kwaliteit", vat Starck samen.

Smalle, verticale gegraveerde strepen

De White Tulip kranen getuigen van een uniek oog voor detail. Het consequent terugkerend designelement is de licht naar buiten hellende handgreep die dankzij het gladgepolijste oppervlak uiterst eenvoudig en prettig te bedienen is. De hoogwaardige afwerking en het perfectionisme tot het uiterste komen tot uiting in de 160 smalle, verticaal gegraveerde strepen die de kraan zijn bijzonder verfijnde karakter geven. Voor de kranencollectie baseerde Starck zich op de vorm van een tulp in bloei.

Scala aan mogelijkheden in de waszone

Montage kraan

Van kranen voor fonteintjes, wastafels of opzetwastafels: White Tulip opent een scala aan mogelijkheden voor de waszone. Wastafelmengkranen zijn verkrijgbaar in de “comfort” hoogtes S, M en XL. De XL-variant van de iconische wastafelmengkraan is bijvoorbeeld ideaal voor badkamermeubels met hogere opzetwastafels en zorgt voor een allround elegante uitstraling - de kroon op de wastafel.

Wandmontage van de kranen biedt ook extra individuele vormgevingsmogelijkheden. De fijn gebogen uitloop van de eengreeps wastafelmengkraan overtuigt als inbouwvariant. Het is een perfecte aanvulling op bijvoorbeeld de vrijstaande, monolithische White Tulip keramische wastafel.

Aangenaam handen wassen

Met de ruime waterstraal en het gladde keramische patroon, wordt handen wassen een comfortabele en aangename ervaring. Flexibel en eenvoudig, de kantelbare beluchter zorgt ervoor dat de hoek van de straal tot +/- 10 graden kan worden gekanteld naar voorkeur van de gebruiker. Deze veelzijdigheid biedt ook verbeterde combinatiemogelijkheden met wastafels en voorkomt hinderlijk opspattend water.

Switchen naar een tweede douchekraan

Een opvallend kenmerk in de douchezone is de inbouw eengreeps douchemengkraan met minimalistisch design en bedieningsgemak – verkrijgbaar met of zonder omsteller. Met zijn minimalistische, zacht gebogen menggreep past de mengkraan perfect bij het keramiek. Temperatuur en waterhoeveelheid zijn eenvoudig in te stellen met een simpele beweging. De handige omsteller maakt het gemakkelijk omschakelen naar een tweede kraan mogelijk.

Baden in luxe

Vrijstaande badmengkraan

De vrijstaande badmengkraan maakt indruk door zijn pure esthetiek: de elegante rondingen van de handdouchestang en de uitloop zijn perfect op elkaar afgestemd en nemen het motief van de tulpvorm over. Een omstelknop maakt eenvoudig wisselen tussen baduitloop en handdouche mogelijk en de minimalistische menggreep maakt het mogelijk om de waterhoeveelheid en temperatuur intuïtief in te stellen. De vrijstaande eengreeps badmengkraan valt op door zijn sculpturale vorm - vooral in een perfecte combinatie met de vrijstaande White Tulip baden en hun naadloze acrylbekleding.

Inbouw eengreeps badmengkraan

Even indrukwekkend is de White Tulip baduitloop met zijn sobere design, die elegante accenten zet met zijn glanzend chromen oppervlak. De inbouw eengreeps badmengkraan past perfect bij de kranen en keramiek van de collectie. De watertemperatuur en -hoeveelheid kunnen met slechts één beweging comfortabel worden aangepast, en het handige omstelknop maakt het ook gemakkelijk om te wisselen tussen baduitloop en handdouche.

Met deze grote verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden horen White Tulip kranen thuis in elke omgeving en voldoen ze ook aan de hoogste eisen op het gebied van design en kwaliteit - of het nu gaat om componenten van de complete badkamerserie White Tulip of andere Duravit-series.

Interesse in een mooie badkamerinrichting met producten van Duravit? Laat je inspireren door de Duravit brochures of ga langs bij een Duravit dealer bij je in de buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan