Meer opbergruimte in je badkamer? Dit zijn de tips van de badkamerexperts!

Gepubliceerd op

Niet elke badkamer heeft de grootte van een balzaal. Hoe zorg je voor voldoende opbergruimte in de badkamer, zonder veel vloeroppervlakte op te offeren? Ontdek handige tips van badkamerexperts en vind een plek voor al je spullen. 

Opbergoplossingen voor een praktische gezinsbadkamer

Tandenpoetsen, haren kammen, douchen … Heel wat ochtendroutines starten in de badkamer. Alles moet snel gaan, dus heb je graag je spullen binnen handbereik. Een uitgekiende badkamerindeling en slimme opbergoplossingen maken het verschil. Van spiegelkast tot kolomkast en onderkast, het zijn allemaal mogelijkheden om opbergruimte te creëren. Hebben jij en je kids steevast te weinig plaats voor jullie spullen? Ontdek handige opbergoplossingen voor de gezinsbadkamer. Met behulp van deze badkamerplanner pas je ze vlotjes in in je badkamerontwerp.

Wastafelmeubels met georganiseerde indeling

In onze badkamers brengen we heel wat tijd door aan de wastafel. Hieronder opbergruimte voorzien is dan ook een aanrader. In zo’n wastafelmeubel kan je bijvoorbeeld je handdoeken kwijt. Waste je net je handen, maar vergat je een handdoek te nemen? Wanneer je handdoeken in het wastafelmeubel liggen, heb je er snel een bij de hand. Zo hoef je niet met natte handen door je badkamer om elders op zoek te gaan. Ontdek eigentijdse wastafelmeubels.

Een spiegelkast voor je kleine spullen

Ook een spiegelkast biedt extra opbergruimte in je badkamer. Deze kast zit stijlvol verborgen achter je badkamerspiegel en is ideaal om kleine spullen in op te bergen. Denk maar aan tandenborstels, make-up, wattenstaafjes… De royale spiegel doet je badkamer groter aanvoelen en de geïntegreerde verlichting creëert een vriendelijke sfeer. Maak kennis met de spiegelkast van de toekomst.

Hoge kasten met dubbele opbergruimte

Met kinderen in huis heb je bijna altijd plaats te kort. Dan is een extra opbergmeubel superhandig. Een hoge kast naast je wastafel bijvoorbeeld, biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan je producten die uit de buurt van je kinderen moeten blijven, hoog in je kast opbergen. Zelfs van de kastdeur kan je een opbergruimte maken! Bekijk ruime kolomkasten met een modern design.

Tips voor een georganiseerde badkamer

Een badkamer met veel opbergruimte ziet er heel ordelijk uit. Die ordelijkheid is niet enkel te danken aan de verschillende soorten kasten. Ook de indeling van je badkamerkasten telt. Een slimme inrichting van je badkamermeubels zorgt ervoor dat je je spullen altijd snel terugvindt. Ontdek meer tips voor een georganiseerde badkamer en neem de kortste weg naar jouw droombadkamer.

De praktisch ingerichte gastenbadkamer

Hoe richt je een kleine gastenbadkamer of -toilet functioneel in? Om een enge inrichting te vermijden, kies je best voor praktische opbergmeubels. Met de juiste meubels zorg je bovendien voor een huiselijke sfeer. Met een wastafel die onder de wastafelplaat wordt geplaatst, wordt het schoonmaken van je wastafel heel wat eenvoudiger. Bekijk hier diverse inbouwwastafels. Daarnaast kan je kiezen voor meubelwastafels. Daarbij vormen wastafel en onderbouw een harmonieuze eenheid. Verken een breed aanbod meubelwastafels.

Tips voor de keuze van je badkamermeubels

De maten van de badkamermeubels die je kiest zijn uiterst belangrijk. Als je een bombastisch meubel in een kleine ruimte plaatst, zal die er alleen maar kleiner uitzien. Daarnaast zorg je er best voor dat je badkamermeubels makkelijk te onderhouden zijn. Zo moet je minder poetsen en spaar je tijd. Badkamermeubels met een onderhoudsvriendelijke coating hebben een streepje voor. Maar kies vooral je meubels op basis van je eigen smaak! Je moet tevreden zijn over het resultaat.

Een loungeplek op je bad

Verpozen op je bad? Het kan! In één handomdraai maak je van je bad een comfortabel rustdek. Met een baddek dek je je bad in 1, 2, 3 af. Je kan je kinderen makkelijk op dit dek zetten om ze aan te kleden of te wassen. Maar je kan natuurlijk ook zelf genieten van je baddek. Zin in wat me-time? Zet wat rustige muziek op, doe enkele kaarsen aan en leg je rustig op je baddek. Pure ontspanning! Ontdek deze innovatie.

Plannen voor een nieuwe badkamer? Voorzie dan zeker genoeg opbergruimte om je badkamer te doen werken voor jou en je gezin. Ook in je bestaande badkamer creëer je makkelijk extra opbergplekken. Doe ideeën op met deze inspiratiebrochures, of bezoek een dealer in je buurt voor advies op maat. Tip: met de badkamerplanner van Duravit ontwerp je makkelijk zelf je badkamer.