Happy D.2 Plus - Decoroppervlak/HPL bekleed

Badkamermeubels gemaakt uit hoogwaardige materialen die tot hun recht komen in iedere badkamer

23/12/2021

Badkamermeubels worden dagelijks op de proef gesteld door intensief gebruik, temperatuurschommelingen, producten, vochtigheid en processen zoals kalkaanslag. Het materiaal, oppervlaktes en randen voor de 16 badkamermeubelreeksen van Duravit voldoen daarom aan de hoogste kwaliteitseisen. Ze worden met uiterste precisie behandeld om ze waterafstotend te maken. Ontdek welke materialen zoal voor Duravit badkamermeubelen gebruikt worden.

Rugmateriaal voor badkamermeubels

Het rugmateriaal van de badkamermeubels van Duravit is gemaakt van economisch, ecologisch, sociaal en duurzaam hout met PECF-keurmerk. Je hebt meubels gemaakt uit vezelplaat en MDF.

Vezelplaten

Voor de badkamermeubels met een decorafwerking worden drielaagse PEFC-gekeurde vezelplaten gebruikt. Hierbij worden houtspaanders onder hoge druk en temperaturen gelijmd en geperst tot plaatmaterialen van verschillende sterktes. De randzones van de doorsnede worden hierbij sterker samengeperst dan de middelste laag. De decorafwerking die erop wordt aangebracht kan uit verschillende materialen bestaan zoals: melaminehars, HPL en houtfineer.

MDF-platen

Voor de badkamermeubelen met matte of hoogglanzende lakoppervlakken worden MDF-platen met het PEFC-keurmerk gebruikt. Voor deze MDF-panelen worden houtspaanders met stoom tot vezels gebroken. Die ondergaan hetzelfde fabricageproces als vezelplaatpanelen (lijmen en persen onder druk en temperatuur). Hierop wordt er dan een matte of glanzende lak aangebracht.

Decorafwerkingen voor badkamermeubels: 

Melaminehars als decorafwerking

De decorlaag wordt bijvoorbeeld met melaminehars bekleed. Hierbij wordt bedrukt papier wordt met melaminehars doordrongen, gedroogd en vervolgens onder druk en hoge temperaturen met het dragermateriaal verlijmd. Deze laag kan, naargelang de variant glad of met houtlookstructuur worden uitgevoerd. 

Decoroppervlak met HPL bekleed

Een andere bekledingsmateriaal dat wordt gebruikt is HPL (High Pressure Laminate), ook dit kan naargelang de variant glad of met houtlookstructuur uitgevoerd zijn. HPL staat voor "high pressure laminate", dit is dus een laminaat dat wordt vervaardigd door meerdere lagen papier onder hoge druk samen te persen met een hardende kunsthars.

Houtfineer

Ook kan een echte houtfineer aangebracht worden. Fineer van echt hout zijn uiterst dunne lagen van een boomstam die op een plaat worden aangebracht en worden beschouwd als een van de meest verfijnde producten die van hout kunnen worden gemaakt. Het laagje houtfineer wordt voor de badkamermeubelen op een melamine drager geperst en met een pur-propolymeerlijm op de drager verlijmd. Vervolgens wordt het oppervlak verzegeld met PU-lak, waardoor het tegen vocht bestand is.

ABS-randen aan decorafwerkingen en houtfineer

Niet alleen zijn de ABS-randen een perfecte match qua kleur bij de oppervlakken, maar zijn ze ook meteen krasbestendig, robuust en waterbestendig.

Matte of hoogglanzende lakoppervlakken 

Zoals al aangegeven, worden badkamermeubels gemaakt uit MDF-platen gelakt. Hiervoor worden UV-stabiele lakken in mat of hoogglans als bekledingsmateriaal gebruikt. De lak wordt in meerdere lagen aangebracht met een spuittechniek en is bovendien bestendig tegen speeksel en zweet volgens de DIN-norm 53160. 

Heb je interesse in een Duravit badkamer? Bezoek een Duravit-verdeler in je buurt. 

Happy D.2 Plus - Decoroppervlak/HPL bekleed Hoogwaardige materialen voor elke badkamer D-Neo - Decorafwerking/melamineharsdecor Viu/XViu - Houtfineer Luv - Matte of hoogglanzende lakoppervlakken
In samenwerking met Duravit

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.