Welke factoren bepalen de prijs van mijn nieuwe badkamer?

Gepubliceerd op 25 July 2019

Is je badkamer allesbehalve dat luxueuze oord van ontspanning waar je zo van droomt? Kop op, tegenwoordig kun je je badkamer snel upgraden. Er zijn oplossingen voor elk budget. Ontdek hoe de prijs van je badkamer bepaald wordt.

Je keuzes bepalen mee de prijs 

Is je budget beperkt? Ook dan is een badkamerrenovatie haalbaar voor jou. Je keuzes doorheen het renovatieproces bepalen mee het prijskaartje. Ga je zelf de nodige afbraakwerken doen? Wil je een luxueuze inloopdouche? Moet alles opnieuw betegeld en geschilderd worden? Het heeft allemaal een invloed op de prijs van jouw project. Benieuwd naar de prijs voor jouw badkamerrenovatie? Informeer je over de diverse formules en vraag je gratis offerte aan.

Bepaal je prioriteiten en maak een schets 

Voor je een vakman aanspreekt moet je weten wat je precies verwacht van je badkamerrenovatie. Sta eens stil bij je huidige badkamer. Wat zijn de pluspunten en wat kan beter? Zo krijg je een scherper zicht op je ideale badkamer. Daarna kun je de badkamer beginnen vormgeven. Stel je droombadkamer samen met de handige 3D-tool, zo ontdek je wat mogelijk is binnen de beschikbare ruimte. Beslis nu al welk budget je wil uittrekken en ontdek hoeveel speelruimte je hebt.

Leidingen behouden, aanpassen of vervangen?

Tevreden over de indeling van je huidige badkamer? Dan moet je geen rekening houden met breekwerk voor leidingen. Wil je een bad plaatsen op een plek waar nu enkel kastjes staan? Dan zal je een loodgieter moeten inschakelen. Let wel: ga je een oud huis renoveren, dan is de kans groot dat je leidingen vernieuwd moeten worden.

Twee belangrijke factoren

De prijs van een badkamerrenovatie hangt af van twee factoren. Ga je zelf renoveren, of laat je deze klus aan vakmensen over? Maar ook: Welke materialen, welke inrichting en welke meubelen kies je? Tip: als je de nodige afbraakwerken zelf doet, kun je honderden euro’s besparen. Budget dat je kunt vrijmaken voor iets anders.

Zelf renoveren of uitbesteden?

Om een badkamer te installeren moet je meer kunnen dan badkamermeubels in elkaar zetten. Zo moet je ook wat afweten van loodgieterij en elektriciteit. Door zelf te renoveren kun je besparen op de werkuren, maar de kans is groot dat je langer aan de slag bent. Als je je badkamerrenovatie uitbesteedt hoef je je geen zorgen te maken. Ervaren vaklui klaren de klus voor jou. Vraag hier je gratis offerte aan.

Grootte van je badkamer, stijl en materialen

Hoe groter je badkamer, hoe hoger de prijs van je nieuwe badkamer zal zijn. Ook de gekozen materialen hebben een invloed. Graag een landelijke badkamer met natuurstenen tegels en eikenhouten meubels op maat? Dan zal het prijskaartje hoger liggen dan bij een badkamer met keramische tegels en meubels met standaardafmetingen. Een inloopdouche met gedetailleerde mozaïek zal duurder zijn dan een aankleding met gewone tegels. Denk na over wat jij belangrijk vindt en laat je gidsen door de gratis keuzewijzer ‘afwerkingsmaterialen voor de badkamer’.

Sanitair en verlichting

Niet alleen het aantal sanitaire toestellen bepaalt het prijskaartje, ook de uitvoering en het design zijn bepalend. Volstaat een basic badkuip, of wil je liever een luxe-uitvoering met massagejets?

Ga je voor standaard lavabomengkraan, of heb je je zinnen gezet op een designkraan? Kies je voor subtiele inbouwspotjes, opvallende ledverlichting die verwerkt zit in de meubels of een blikvanger aan het plafond? Er zijn oplossingen voor elke smaak en elk budget. Bekijk uiteenlopende realisaties en laat je inspireren.

Vloer- en wandbekleding

Kies je voor een totale badkamerrenovatie, waarbij de vloer vervangen wordt? Of ga je voor een opfrissing waarbij de vloer- en wandtegels behouden blijven? Dit zal erg bepalend zijn voor het prijskaartje van je nieuwe badkamer. Binnen het uitgebreide gamma aan vloeren en wandbekleding vind je verschillende opties, met elk hun prijskaartje. Van keramische tegels en marmer over corian en mortex.

Verwarming

De meest comfortabele keuze voor verwarming in de badkamer is vloerverwarming. Maar daarvoor moet je je huidige badkamer, inclusief vloeren, volledig strippen. Een radiator die is aangesloten op je centrale verwarming is ook een optie. Als een radiator niet volstaat kun je kun je bijkomend een handdoekdroger of elektrische bijverwarming plaatsen. Die laatste is erg handig wanneer je zonnepanelen hebt, zo verwarm je op een groene manier je badkamer. 

Bovenkant formulierWil je meer weten over het renoveren van je badkamer? Download de gratis startersgids en maak een afspraak met een adviseur van Dagmar Buysse, volledig vrijblijvend. Zo sta je alvast een stap dichter bij je droombadkamer!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan