Tips & tricks voor de kleine badkamer

Gepubliceerd op 03 April 2020

Wil je je kleine badkamer renoveren maar heb je moeite om deze in te richten? Ben je benieuwd hoe je het maximum uit deze ruimte van ontspanning haalt? Ontdek handige tips en trucs hoe je je compacte badkamer zo efficiënt mogelijk kunt inrichten, zonder in te boeten op comfort, luxe of sfeer.

1. Slim kleurgebruik

Het kleurgebruik in een ruimte bepaalt hoe je de ruimte ervaart. Lichte kleuren doen een kleine badkamer visueel ruimer lijken dan wanneer je felle of donkere kleuren gebruikt. Kies daarom voor een afwerking en meubels in lichte, zachte kleuren. Heb je toch graag wat kleur in je badkamer, kies dan voor accessoires die kunnen zorgen voor een mooi accent.

2. De verdeling van licht

Vaak is er in een kleine badkamer gebrek aan daglicht. Kun je een raam voorzien, dan raden we dit zeker aan. Of misschien is een dakkoepel of dakraam wel een goed alternatief? Een andere optie is het strategisch toevoegen van ingebouwde spotverlichting of verlichting met niet te zware armaturen. Hiermee kun je bepaalde delen in de badkamer beter verlichten zoals de spiegel of het bad. Bovendien tasten spots het hoogtegevoel niet aan. Een andere optie is spotverplichting plaatsen achter wanden, meubels, spiegels, ... Of wat dacht je van een led-strip op het bad? Zo krijgt het meubel een minder zware indruk. Met de juiste verlichting verkrijg je visueel meer ruimtegevoel. Laat je inspireren door badkamerprojecten.

3. De magie van spiegels

Een eenvoudig trucje uit de auto doos om een ruimte heel wat groter te doen lijken: spiegels. Kies bijvoorbeeld voor kastdeuren met spiegels of een groter exemplaar aan de muur. Tip: plaats een spiegel waar het zonlicht kan weerkaatsen, zo moet je overdag minder extra verlichten met spots.

4. Tegels

Ook tegels kunnen je badkamer visueel groter laten lijken. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde vloer- en wandtegels of donkere vloertegels in combinatie met lichte wandtegels. Ook grote tegels doen je badkamer ruimer aanvoelen. Meer tips vind je in de gratis keuzewijzer afwerkingsmaterialen.

5. Ingebouwd en op maat

In een kleine badkamer is het een kunst om elk hoekje te benutten. Met inbouwproducten zoals een inbouwdouche en kasten op maat kun je heel wat ruimte besparen. Zo kun je meer opbergruimte creëren dan je zou denken. Werk bijvoorbeeld in de hoogte en plaats een kolomkast, kies voor een badkamermeubel dat perfect in de hoek past,
Of geef opbergruimte een dubbele functie, denk bijvoorbeeld een zitbank die ook dienst kan dien als een lage kast. Bekijk inspirerende badkamerprojecten.

6. Bad en/of douche dilemma

Een bad lijkt misschien niet meteen een optie voor een kleine badkamer. Maar het is niet onmogelijk, als je het maar goed aanpakt. Kies bijvoorbeeld voor een bad gecombineerd met een douche. Een slimme 2-in-1 oplossing! Heb je toch liever een apart bad, kies dan een compact exemplaar. Wist je bovendien dat een bad slechts 50 – 60 centimeter hoog is en dus weinig effect heeft op het visuele ruimtegevoel? Ontdek het stappenplan voor een geslaagde badkamerrenovatie.

7. Open badkamermeubels

Zware meubels, dichte meubels doen een badkamer klein lijken. Kies daarom bijvoorbeeld voor een zwevend badkamermeubel. Zo maak je meer vloerruimte vrij op de vloer en krijg je ene open gevoel. Slanke meubels maken het geheel ook veel luchtiger. Ontdek welke badkamerstijl het best bij je past.

8. Raadpleeg een expert

Met de hulp van adviseurs in badkamerrenovatie kun je met behulp van enkele eenvoudige ingrepen genieten van een compacte badkamer met een groots gevoel. Graag een idee hoe dit er in 3D kan uitzien? Ga aan de slag met de 3D-tool. Bekijk de mogelijke formules en het stappenplan tot een geslaagde badkamerrenovatie, er is een badkamer voor elk budget.

Wil je meer weten over het renoveren van je badkamer? Download de startersgids of vraag een gratis offerte op maat aan.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan