Je badkamer renoveren, een slimme investering?

Gepubliceerd op 01 August 2019

Als je denkt aan een goede investering, dan denk je misschien niet meteen aan de vernieuwing van je badkamer. Een kwalitatieve badkamer krikt nochtans de waarde van je huis, appartement of studio serieus op. Hoe pak je dit aan? Ontdek het in deze blogpost.

Twee voordelen van renoveren

Renoveer je je woning of appartement, dan geniet je niet alleen zelf je een vernieuwde stek. Je verhoogt ook zijn waarde zodat wanneer je hem verkoopt, je je kosten gemakkelijk terugverdient. Een nieuwe badkamer bijvoorbeeld is de investering waard. Ontdek inspirerende realisaties en download de handige startersgids voor badkamerrenovatie.

Win je investering in je badkamer terug

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes van je woning. Je begint en eindigt er je dag. Als een potentiële koper hier geen comfortabel gevoel krijgt, sla je de bal mis. Is er zelfs een tweede bad- of douchekamer? Dan scoor je punten. Renoveer je je badkamer dan kun je je investering op korte of lange termijn terugverdienen. Hoe pak je dit aan? Ontdek onze 5 tips.

  1. Ga voor tijdloos

Modetrends zijn leuk op het moment dat ze zich voordoen. Maar wat vandaag hip is, kan binnen tien jaar al verouderd zijn. Potentiële kopers zullen zich eerder in een tijdloze badkamer terugvinden. Die moeten ze niet meteen vervangen door een andere. Win advies in bij een expert om een tijdloos ontwerp te vinden.

  1. Laat luxueuze snufjes links liggen

Luxe in de badkamer kan afschrikken. Jij ziet misschien een relaxerende sauna of jacuzzi, een koper ziet vooral extra onderhoud. Net zoals bij felle kleuren of speciale meubels zijn technische snufjes in de badkamer een zeer subjectief gegeven.

  1. Denk aan je oude dag bij je het renoveren van je badkamer

We worden allemaal ouder. Je bent nu waarschijnlijk heel kwiek, maar als zeventiger stap je mogelijk niet meer met dezelfde souplesse over die verraderlijke bad- of doucherand. Hou hier dus rekening mee. Kies bijvoorbeeld voor een inloopdouche met een vlakke vloer. Kies slim zodat je binnen enkele jaren niet weer aanpassingen moet laten doen.

  1. Ook kleine aanpassingen tellen bij je badkamerrenovatie

Wil je je woning snel verkopen, dan kun je ook budgetvriendelijke vernieuwingen doen. Fris je badkamer bijvoorbeeld op met een nieuwe douche, nieuwe kranen of een nieuw badkamermeubel.

  1. Profiteer van premies

Doe je energie- of waterbesparende aanpassingen aan je badkamer, dan heb je mogelijk recht op een renovatiepremie. Pas je je badkamer daarnaast ook aan voor de noden van het ouder worden, dan kom je in aanmerking voor de aanpassingspremie.

Wil je meer weten over het renoveren van je badkamer? Download de gratis startersgids en maak een afspraak met een adviseur van Dagmar Buysse, volledig vrijblijvend.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan