Een goedkope badkamer vinden voor jouw budget

Gepubliceerd op 08 August 2019

Misschien denk je: “Een nieuwe badkamer, dat kost veel geld.” Geen zorgen, dit hoeft niet zo te zijn. Ook met weinig budget kun je een kwalitatieve badkamer plaatsen. Hoe pak je die budgetvriendelijke make-over aan en hoe kunnen wij helpen? Dat lees je hier.

Een budgetvriendelijke nieuwe badkamer

Wil je met een klein budget veel sfeer in je badkamer creëren? Dat kan. Met tijdelijke opfrissingen of betaalbare renovatietips kom je al ver. Pas je ze toe, gecombineerd of apart, dan kun je een leuk resultaat verkrijgen. Tip: wil je nog een stap verder gaan, download dan zeker de startersgids voor badkamerrenovatie.

  1. Een likje verf doet wonderen

Een witgeschilderde muur kan er na verloop van tijd niet meer zo fris uitzien. Een middagje schilderen kan dan verbazingwekkende resultaten opleveren. Wees wel voorzichtig met felle kleuren die vaak trendgevoelig zijn.

  1. Fris je voegen op

Ook de voegen tussen je wanden en tegels veranderen na verloop van tijd en krijgen een grijze kleur. Je kunt deze op verschillende manieren terug schoon maken met een middel van de winkel of door zelf een schoonmaakmiddel te maken. Is de siliconenkit van bijvoorbeeld je douche echt vuil? Verwijder dit dan en breng een nieuwe kit aan.

  1. Breng sfeer in de badkamer

De mogelijkheden om je badkamer budgetvriendelijk te decoreren zijn eindeloos. Enkele leuke plantjes, nieuwe handdoeken, rieten mandjes, sfeervolle kaarsen, een zeepdispenser in een leuke kleur, een nieuwe wc-bril, … Bekijk uiteenlopende inspiratiebeelden en kijk ook eens op Pinterest.

  1. Vind goedkope alternatieven

Ben je geïnteresseerd in een bepaald badkamermeubel of afwerkingsmateriaal dat niet in je budget past? Dan is er beslist wel een goedkoper en even kwalitatief alternatief. Je moet misschien wel even zoeken en prijzen vergelijken. Laat je zeker bijstaan door een expert, hij heeft kennis over verschillende materialen. Zoek je bijvoorbeeld een goedkopere vloer voor je badkamer? Dan is een keramische tegel een goede optie. Meer tips vind je in de gratis keuzewijzer afwerkingsmaterialen.

  1. Renoveer zelf

Zelf renoveren drukt de kosten. Wel vraagt het wat tijd en technische kunde. Op YouTube vind je verschillende instructiefilmpjes waarin je ziet hoe je alles kunt aanpakken, al is dat niet altijd garantie op succes. Een zekere basiskennis van elektriciteit en loodgieterij is wel aan te raden wil je niet in de mist gaan.

Een badkamer voor elk budget

Een goedkope badkamer wil niet altijd zeggen dat je moet inboeten aan luxe, integendeel zelfs. Pak je het slim aan, dan kun je voor een betaalbare prijs een mooi resultaat met een nieuwe look-and-feel creëren. Of beter met de hulp van adviseurs in badkamerrenovatie kun je met enkele eenvoudige ingrepen van een budgetvriendelijke topbadkamer genieten.Benieuwd? Maak een afspraak met een ervaren badkameradviseur voor meer info.

Vernieuwing vs. renovatie

Door je badkamer te vernieuwen in plaats van te renoveren, kun je de kosten drukken. Je krijgt dezelfde service als bij een grondige badkamerrenovatie, maar de impact blijft beperkt. Zowel op vlak van breekwerk en budget. Zo is een project al mogelijk vanaf 8.000 euro en kun je na slechts één week al genieten van een verkwikkende douche in een vernieuwde badkamer. Bijvoorbeeld:

  • De leidingen blijven behouden: dit kan wanneer alles nog in goede staat is en je de indeling van je huidige badkamer oké is zoals hij is.
  • Een nieuwe vloer wordt bovenop de huidige aangebracht. 
  • Het oude bad wordt vervangen door een eigentijdse, naadloze inloopdouche met glazen scherm. 
  • Een nieuw lavabomeubel, een hang-wc en een handdoekradiator krijgen ook een plek.

In stappen renoveren

Zijn er grotere renovatiewerken nodig en moet er heel wat meer afgebroken worden? Dan is het misschien interessant om dit in stappen te doen. Dan is je droombadkamer met duurdere materialen stapsgewijs binnen handbereik.

Wil je meer weten over het renoveren van je badkamer? Download de gratis startersgids en maak een afspraak met een adviseur van Dagmar Buysse, volledig vrijblijvend.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan