Doucheruimte inrichten: praktische tips

Gepubliceerd op 15 May 2020

De douche is een belangrijke ruimte, waar je elke dag gebruik van maakt. Het is een plek om je op te frissen en de dagelijkse spanningen van je af te spoelen. Je ideale doucheruimte is afhankelijk van je dagelijkse behoefte. Ben je van plan je douche (opnieuw) in te richten? Hou dan rekening met deze praktische tips.

Douchecabine of inloopdouche

Ben je fan van een inloopdouche, of zweer je bij een douchecabine? Elk type douche heeft zo zijn kwaliteiten. Zo is een douchebak handig wanneer je weinig ruimte hebt. Een bak is ook gemakkelijk te plaatsen en houdt de warmte vast. Een inloopdouche op zijn beurt is flexibel in formaat, gemakkelijk schoon te maken en ziet er esthetisch strakker uit. Hou bij je keuze ook rekening met hoe de afvoer moet lopen. Tot slot: een inloopdouche die aansluit op je vloer is veiliger voor de oude dag, want er is geen opstap. Doe inspiratie op voor je badkamer en check in één moeite de recentste badkamertrends.

De opstelling van je douche

Heb je een kleine badkamer en twijfel je tussen een douche en een bad? Weet dan dat een douche minder ruimte inneemt en praktischer is bij het ouder worden. Waar je je douche opstelt, is afhankelijk van de plaats die je ter beschikking hebt en de aanwezige leidingen. Wil je je badkamer laten renoveren? Laat je adviseren door een expert over welke opstelling het beste werkt.

Type wandbekleding

Bekleed je je douche met tegels, of ga je voor een ander type wand- en vloerbekleding? Tegels zijn nog altijd heel populair, maar check zeker de alternatieven op de markt. Tegenwoordig is naadloze douchebekleding zoals solid surface helemaal in. Het voordeel van dit materiaal is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is, omwille van het minimum aan – of zelfs het gebrek aan - voegen en naden. Benieuwd naar meer inspiratie? Ontdek hier de badkamer in betonlook en andere actuele trends.

Type douchewand

Douchewanden bestaan in verschillende vormen, formaten en soorten glas. Een heldere glazen wand laat het licht mooi binnen. Een gezandstraalde strook of decor geeft je de nodige privacy en zorgt voor een vrolijke noot. Gelaagd melkglas heeft dan weer een mooie, witte uitstraling. Heel handig is een douchewand die voorzien is van een speciale nanolaag waardoor het water eraf parelt en het vuil zich maar moeilijk kan hechten. Ga je voor een open of gesloten douche? Vraag advies bij het maken van je keuze.

Type douchekop

Je kan kiezen voor een standaard douchekop, of opteren voor meer luxe met een regendouche of zelfs een speciaal douchepaneel met massagestralen. Mag het nog iets meer zijn? Wat dacht je van stoomdouche of sunshower? Vandaag zijn er tal van wellness-mogelijkheden in je badkamer. Ontspanning op zijn puurst. 

Accessoires voor in je douche

Het wordt soms vergeten maar accessoires kunnen je douche-ervaring nog aangenamer maken. Denk maar aan een nis in de muur of een hoekplanchet om je verzorgingsproducten op te zetten. Of een glaswisser om na het douchen de waterdruppels meteen te verwijderen, zodat het vuil zich niet kan hechten. En een haakje of rekje zodat je handdoek altijd binnen handbereik is. 

Wil je meer weten over het renoveren van je badkamer? Download de startersgids of vraag een gratis offerte op maat aan. Doen!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan