Hoe badkamermeubels waterproof verven?

Gepubliceerd op 09 Juni 2021

Wil je je badkamer in een nieuw jasje steken? Door je badkamermeubels te schilderen geef je ze makkelijk een frisse look naar keuze. Je zal zien, de impact op het totaalplaatje is groot. Let wel op, want een badkamer is een vochtige ruimte met veel condens. Daar moet je verf tegen bestand zijn. Wat is de beste verf voor het verven van badkamermeubels, en hoe ga je ermee aan de slag?

Verfklus in je badkamer? Kies voor waterbestendige verf.

Je badkamer verven vraagt om een waterbestendige verf. Met een vochtbestendige kwaliteitsverf of een muurverf met hoge zijdeglans zit je goed. Beide soorten verf zijn ideaal voor gebruik in de badkamer. Ze nemen weinig vocht op en zijn goed bestand tegen schimmelvorming. Hoe meer de verf glanst, hoe beter die geschikt is voor je badkamer. Welke verf kies je best voor jouw project? Bolatex is ideaal om je badkamermuren mee aan te pakken. Maar je kan ook voor Boss Hybride kiezen. Deze verf bevat unieke laktechnologie en is een doorschilderverf voor muren en schrijnwerk in één. Zo krijg je identiek uitzicht op hout en muren. Vind alle nodige producten voor jouw project via de handige verfwijzer.

Een goede raad: schilder steeds op een ondergrond die volledig droog is, want zo creëer je het mooiste resultaat. Een goede verluchting en een voldoende hoge temperatuur in de ruimte zorgen alvast voor minder condens op je badkamermuren en -meubels. Vooral tussen de lagen door moet er voldoende geventileerd en – indien nodig – verwarmd worden. Want schilderen op verf die niet voldoende heeft kunnen uitdrogen, kan problemen geven.

Badkamerkasten verven als een pro: stappenplan

Zien je badkamerkasten er oud en versleten uit, of ben je uitgekeken op de kleur ervan? Dan kan een nieuwe lik verf wonderen doen. Het is een budgetvriendelijke oplossing om je badkamer te upgraden naar een aantrekkelijke oase van rust. Hoe geef je je badkamerkasten een geslaagde make-over? Simpel, doe hier inspiratie op voor je kleurkeuze en volg onderstaand stappenplan.

1. Demonteer je badkamerkasten

Haal eerst de scharnieren uit de kastendeuren en haal dan de fronten eraf. Zo wordt het veel makkelijker om alle oppervlakken tot in de puntjes aan te pakken. Maak gerust ook de handvaten van de kastdeuren los, want dan gaat het verven eens zo vlot.

2. Bereid de badkamerkasten voor op het schilderwerk

Een goede voorbereiding is cruciaal om een mooi resultaat te verkrijgen. Hoe ga je te werk? Schuur met een fijne korrel de badkamerkastjes en -deuren op. Op die manier breek je de glanslaag af, zonder dat je diepe groeven achterlaat. Dankzij de afgebroken glanslaag zal de verf beter hechten.

3. Reinig het oppervlak

Ook een grondige reiniging zorgt voor een goede hechting van de verf. Verwijder dus eerst alle vet- en stofvlekken, voor je aan de schilderwerken begint. Kasten vet- en stofvrij? Schilderen maar!

4. Breng een goede grondlaag of primer aan

Een goede grondlaag die geschikt is voor de ondergrond van je badkamerkasten en bijhorende kastdeuren doet wonderen. Een aangepaste grondlaag zorgt ervoor dat de afwerkingslaag eens zo goed op je badkamerkasten hecht en daardoor beter tot zijn recht komt. Zowel Omniprim Extreme als Elastoprim Fast zijn kwalitatieve primers voor badkamermeubels.

5. Werk af met de gewenste eindlaag

Na het aanbrengen van de grondlaag is het tijd voor de afwerkingslaag. Voor de afwerkingslaag is het aangeraden om twee lagen aan te brengen. Dankzij de tweede laag ben je zeker dat de dekking goed zit en het resultaat er egaal uitziet. Kies je voor een niet-afwasbare verf, dan breng je best ook een extra vernislaag aan om de kwaliteit te behouden. Welke verf kies je best voor de afwerkingslaag? Ontdek het snel met de handige verfwijzer.

Op zoek naar geschikte kwaliteitsverf voor jouw schilderklus en benieuwd naar persoonlijk advies?  Bezoek een colora-winkel bij jou in de buurt. Ook de online verfwijzer helpt je op weg met het vinden van de juiste verf. Voor technisch advies op maat kun je hier verfadvies aanvragen.

Vast ook interessant voor jou: ontdek de afwasbare verven van colora en bekijk hier al hun tips voor het schilderen van een badkamer. Succes!