Cocoonen in de badkamer doe je zo

Gepubliceerd op 18 September 2023
Cocoonen in de badkamer doe je zo
Cocoonen in de badkamer doe je zo

Wie zegt dat je in de winter enkel kan cocoonen voor een knisperend haardvuur met sloffen aan, een plaid over je knieën en een chocomelk in je handen? Niets mis mee natuurlijk, maar wat ons betreft mag ook de badkamer bij het hele cocoonverhaal niet onderschat worden. Na een koude herfstwandeling in de regen, of een helse terugreis na schooltijd, is er echt geen betere manier om te ontspannen dan languit liggend in een warm bad. Gelukkig kan je heel gemakkelijk van je badkamer zo’n echte cocoonplek maken. Wij hebben de tips!

Met stip op één: het bad

Een vrijstaand bad staat nog altijd bovenaan de wishlist van veel (ver)bouwers. Begrijpelijk: het oogt erg luxueus, geeft je badkamer een echt hotelgevoel en is ook nog eens heel gemakkelijk te onderhouden. Alleen heb je voor zo’n vrijstaand bad wel wat plaats nodig natuurlijk.

Cocoonen kan gelukkig ook in een gewoon bad - en zelfs zonder. Wie een bad heeft, weet ondertussen wel hoe hij of zij er het beste uit moet halen. Denk aan meer dan het badschuim alleen: een zacht muziekje of je favoriete serie, een badplankje om die warme chocomelk op te zetten…

Cocoonen in de douche

Niet iedereen heeft natuurlijk een bad. Ergens is dat ook niet zo erg: een bad verbruikt namelijk heel wat water. Het is echt niet de bedoeling dat je je elke dag in bad gaat wassen. Investeer daarom eerst en vooral in een goede douche. Want ook die kan voor een heerlijk me-time momentje zorgen.

Een goede douchekop is het allerbelangrijkst. Is de jouwe aan vervanging toe? Dan is dit je teken om een nieuwe aan te schaffen. Met een goede douchekop heb je een aangename waterstraal die de temperatuur netjes verdeelt. Je hebt tegenwoordig ook douchekoppen met zoveel verschillende standen, dat je ook kan kiezen voor een douche die erg ontspannend werkt in plaats van enkel functioneel. Iets wat je met bijvoorbeeld een regendouche sowieso kan bereiken. Een aanrader!

Doe het licht uit

Goed, helemaal uit zouden we het licht niet doen. Dat is niet zo handig. Maar weinig mensen denken eraan om in de badkamer sfeer- of dimverlichting te voorzien. De badkamer wordt nog te vaak als praktische ruimte gezien, dus is er ook enkel praktische verlichting. Pas je verlichting aan naar dimbare lichten en plaats hier en daar een sfeerlichtje. Je zal meteen zien welk een rustgevend effect dit heeft.